כללי שאלה בנוגע לזכויות יוצרים

• הוסף לסימניות
לקוחה שלחה לי קובץ PDF עם מודעה שעיצבו לה בשנה שעברה, (יש בקובץ תמונות עם זכויות יוצרים ופונטים שאין לי במאגר..)
היא רוצה רק מס' תיקונים במודעה,
האם מותר לי להתעסק עם מודעה שמישהו אחר עיצב?
מה לגבי התמונות והפונטים - זה נקרא שאני משתמשת בהם באופן לא חוקי, או שבשנה שעברה היא כביכול קנתה מהלקוחה את השימוש בהם לתמיד וזה לגיטימי?...

אשמח לשמוע מה דעתכם...

• הוסף לסימניות
זו שאלה קשה, שאין עליה תשובה ברורה, אני באופן אישי לא מקבלת כאלה עבודות בכלל, מכמה סיבות, במידה ובכל מקרה בחרת לתת ללקוחה את השירות הזה, את צריכה לבדוק מול היוצרת עם יש לה את האופציה לאשר לך לגעת במודעה.
לגבי הפונטים, איך תוכלי לתקן עם אין לך אותם?

• הוסף לסימניות
זה מאוד תלוי עבור מי העבודה.
לדוגמה -
אם הלקוחה שלך היא בעלת משרד פרסום, שחתומה בעצמה על המודעה עבור לקוח של המשרד, והזמינה ממך עבודות ב"פרילאנס" את בהחלט יכולה לעשות זאת, כי את עובדת תחתיה.
אם מדובר בבעלת עסק עצמאית או מנהלת מוסד וכד' - שמעצבת אחרת עיצבה לה והיא מבקשת ממך לשנות, ואת אינך שכירה שם, יש 2 בעיות:
1. לקחת עבודה של מישהי אחרת ו"לטפל" בה
2. פונטים - ממש ממש אין שום אפשרות להשתמש בפונטים שלא קנית (איך בכלל תערכי את הטקסט אם אין לך אותם?).

מקובל במקרים כאלה לפנות למעצבת ולבקש ממנה רשות. ובכל מקרה לא תוכלי להשתמש בפונטים
אבל אם זה רק כמה תיקונים למה שלא תפנה למי שעשתה לה את זה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה