אני מבין שבמקור מסויים כתוב שהוא התכונן, או שהנחת את ההנחה הזאת לבד?נכתב ע"י צילה;1365027:לא נראה לי שלזו הכוונה
בתרגום לעברית?נכתב ע"י מיס;1365043:"מאור הגולה רש״ אשר על כל טיפת דיו יושב עליה ז׳ נקיים... ומדקדק אפי' על אות אחת כמפורסם... ואין ספק כי כל דבריו אמרי צדק ואפי׳ אות אחת יסודתו בהררי קדש רז"ל..."(החיד"א חיים שאל ח"א סי' ע"א)
כאן כתוב שעל כל טיפה ישב שבעה נקיים... כהכנה.
אוקינכתב ע"י 23;1365101:צם תרי"ג צומות,
בערך 3 שנים כי שבתות ומועדים לא צם.
אבל תפתחו ותלמדו קצת על תולדותיו ותדעו בדיוק.
לא יודע מה היה הכנה של רש"י!אבל עצם ה'תזה' שלך לא ברור מהיכן נשאבה, תנאים ואמוראים התכונננו לפני כל התפילה שעה אחת, ואם 'אדם שכל כולו וכו' וזמן מיותר להכנות לא היה לו' למה הם כן היו צריכים.נכתב ע"י קקטוס;1365039:אני מבין שבמקור מסויים כתוב שהוא התכונן, או שהנחת את ההנחה הזאת לבד?
לא נראה לי שבזמן רש"י היו הסטוריונים שהכירו את המושג "הכנה רוחנית"
מדובר באדם שהיה כל כולו במצב של הכנה רוחנית ברמה כזאת שגם עיסוקו ככורם לא גרם לו לשניה אחת של ביטול תורה, אלא להפך, הוא למד מכל המציאות הגשמית והרוחנית בעולם, וזמן מיותר להכנות לא היה לו (לענ"ד).
ד"א רש"י לא כתב את הפירוש בצמוד לגמרא, אלא הוציא אותו כקונטרסים, שהיוו פירוש נפרד, כמו שמכנים אותו בתוס' 'פירש בקונטרס', רק במהדורות מאוחרות יותר נכנס רש"י לצורת הדף.
הכנה לתפילה נצרכת מעצם התפילהנכתב ע"י צמח;1365201:לא יודע מה היה הכנה של רש"י!אבל עצם ה'תזה' שלך לא ברור מהיכן נשאבה, תנאים ואמוראים התכונננו לפני כל התפילה שעה אחת, ואם 'אדם שכל כולו וכו' וזמן מיותר להכנות לא היה לו' למה הם כן היו צריכים.
על גדולי ישראל לא כותבים מה שנראה לך או לא נראה לך כותבים מציאות שכך או כך עשו או נהגו ואם יש מקור לכך שרבינו רש"י הקדוש הכין את עצמו לקראת פירושו על התורה ועל הש"ס ועל שאר כל חיבוריו הקדושים והטהוריםנכתב ע"י קקטוס;1365039:אני מבין שבמקור מסויים כתוב שהוא התכונן, או שהנחת את ההנחה הזאת לבד?
לא נראה לי שבזמן רש"י היו הסטוריונים שהכירו את המושג "הכנה רוחנית"
מדובר באדם שהיה כל כולו במצב של הכנה רוחנית ברמה כזאת שגם עיסוקו ככורם לא גרם לו לשניה אחת של ביטול תורה, אלא להפך, הוא למד מכל המציאות הגשמית והרוחנית בעולם, וזמן מיותר להכנות לא היה לו (לענ"ד).
ד"א רש"י לא כתב את הפירוש בצמוד לגמרא, אלא הוציא אותו כקונטרסים, שהיוו פירוש נפרד, כמו שמכנים אותו בתוס' 'פירש בקונטרס', רק במהדורות מאוחרות יותר נכנס רש"י לצורת הדף.
בסדרנכתב ע"י תמר תמרי;1366229:על גדולי ישראל לא כותבים מה שנראה לך או לא נראה לך כותבים מציאות שכך או כך עשו או נהגו ואם יש מקור לכך שרבינו רש"י הקדוש הכין את עצמו לקראת פירושו על התורה ועל הש"ס ועל שאר כל חיבוריו הקדושים והטהורים
כמובא במקורות שצם תרי"ג תעניות וכו' וכו' הדבר הזה נוגע אלינו ומלמד אותנו כמובן פרק בהלכות הכנה לדבר מצוה ולכל דבר רוחני וקדוש
נכתב ע"י מיס;1365043:"מאור הגולה רש״ אשר על כל טיפת דיו יושב עליה ז׳ נקיים... ומדקדק אפי' על אות אחת כמפורסם... ואין ספק כי כל דבריו אמרי צדק ואפי׳ אות אחת יסודתו בהררי קדש רז"ל..."(החיד"א חיים שאל ח"א סי' ע"א)
כאן כתוב שעל כל טיפה ישב שבעה נקיים... כהכנה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים