שאלה | בנושא באמפ לטקטסורות ובפרט לאבן ירושלמית

• הוסף לסימניות
בהרבה נושאים אני רואה את נושא הטקסטורות לבנינים ובפרט לאבן ירושלמית שחוזר על עצמו, מה גם שהרבה מודלים והדמיות יפות שיש פה, משתמשים באבן ירושלמית.
בהנחה שמצאתי את סוג האבן הרצוי (לפעמים זה יכול להיות מאוד קשה...) ושאני מצלם ממרחק סביר (גובה עיניים של בן אדם מהעבר השני של הכביש)
רציתי לשאול איך אתם מיישמים אותה? עם באמפ? כמה באמפ? אולי בכלל משתמשים בנורמל או דיספלייסמנט?
אני בדרך כלל שם באמפ אבל זה מרגיש בשביל לצאת ידי חובה, וכמעט אף פעם לא מרוצה מהתוצאה.
אני יכול לתת דוגמאות למה שעשיתי אבל רציתי קודם כל לשאול את המומחים פה אולי יאירו את עיניי בנושא.
תודה רבה! ד"א יש לי כמה טקסטורות טובות אם מישהו צריך...

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי, רוב אנשי המקצוע עושים כמוך, לפעמים רק טקסטורה ובמקרה הצורך - באמפ.
כאשר מדובר במשהו ממש קרוב, אולי כן מתשמשים בדיספ'

לגבי התוצאה, אני מסכים אתך שלפעמים השקעה מיוחדת בבאמפ היתה משדרגת, במיוחד מקרוב.

לפעמים הבעיה היא יותר באיכות הטקסטורה של הדיפיוז ופחות בהיעדר הבאמפ.

לגבי הטקסטורות הטובות שיש לך, לא חושב שמישהו לא צריך... אז תודה מראש:)

• הוסף לסימניות
הנה למשל משהו שעשיתי שאני לא כל כך מרוצה ממנו, ואתה יודע מה אולי אני אמצא מישהו שעשה פה משהו יפה ואפרסם פה ונשאל אותו איך הוא עשה (באישור כמובן...)
1.RGB_color-min.jpg

האיכות לא מי יודע מה כי הקטנתי את התמונה... אבל אפשר לראות את הרעיון הכללי

• הוסף לסימניות
קודם צריך שהטקסטורה תהיה מוצלחת, אח"כ הבמפ בהחלט עוזר.

שים פה טקסטורות טובות אני אצור לזה בע"ה במפ.

• הוסף לסימניות
ד"א יש לי כמה טקסטורות טובות אם מישהו צריך...
לא של אבן ירושלמית לצערי. אני אעלה את מה שאני משתמש. אולי פה קבור הכלב.
JerStoneLScale.jpg JerStoneDiffuse.jpg

• הוסף לסימניות
לדעתי שי כאן במפ מוגזם שגורם לקטסטורה להראות לא טוב, לא?

• הוסף לסימניות
אולי גם הבאמפ הפוך?
כך זה נראה לי...

• הוסף לסימניות
כפי שכתבתי הטקסטורה עצמה צריכה להיות מוצלחת, מה שהועלה פה לדעתי לא יראה טוב בהדמיה גם אם יהיה במפ.

• הוסף לסימניות
בקיצור קודם להשיג אבן איכותית ואחר כך יש מה לדבר על באמפ. טוב הגיע הזמן לצאת ולצלם :cool:

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה