שאלה בנושא הגדרת raid 0

• הוסף לסימניות
אני מעוניין להגיד שני דיסקים קשיחים (ssd) שיהיו רייד 0
יש לי אחד ריק והשני זה הדיסק שיושב אצלי כעת במחשב עם המערכת הפעלה
השאלה האם אני צריך לפרמט אותו או שכשאני מגדיר אותם ביחד החומר הקיים יתחלק בשווה על שני הדיסקים?

הלוח אם שלי הוא gigabyte h97m hd3
תודה מראש למשיבים

• הוסף לסימניות
אני מעוניין להגיד שני דיסקים קשיחים (ssd) שיהיו רייד 0
יש לי אחד ריק והשני זה הדיסק שיושב אצלי כעת במחשב עם המערכת הפעלה
השאלה האם אני צריך לפרמט אותו או שכשאני מגדיר אותם ביחד החומר הקיים יתחלק בשווה על שני הדיסקים?

הלוח אם שלי הוא gigabyte h97m hd3
תודה מראש למשיבים
לא מומלץ להשתמש היום בraid הזה. במהירויות של הדיסקים של היום, זה יותר סיכון מסיכוי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
על RAID0 נאמר נח לו שלא נברא משנברא
ועכשיו שנברא יעשה גיבויים

אבל גם אם נניח שמדובר רק על מערכת הפעלה ולא מעניין אותך התופעות לוואי שקיימות בRAID0
על מנת להשיג את התוצאה המבוקשת - מהירות - לענ"ד תצטרך להגדיר את הRAID הזה שהStripe size (להלן SS) יהיה בגודל הBlock size (להלן BS) של שני הSSDs המדובר (יחד)

ומה תעשה אם לSSD אחד יש BS שונה מהשני ?
איזה SS תגדיר ?
(ואם תגדיר כגודל אחד מהם לענ"ד התוצאה תהיה הפוכה ממה שרצית)

וגם אם נניח שלשני הSSDs המדובר יש אותו BS
מה יקרה עם גודל הקבצים שלך יהיו (BS X 2) - עשר לדוגמה
גם כאן לענ"ד התוצאה תהיה הפוכה ממה שרצית

גילוי נאות כל הנ"ל נכתב על פי מה שמתבשל במוחי בחישוב מתמטי
לא בדקתי זאת אף פעם (אולי באמת שווה בדיקה)
(אולי התותחים דכאן יוכלו לאמת או לשלול את התיאוריה הזאת ?)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חשבתי שברגע שעושים רייד 0 לשני ssd המהירות תעלה משמעותית כי המחשב יקרא משניהם בו זמנית... מה אני מפספס פה?
כוונתך לתצורת RAID1

אבל גם אם נניח שמדובר רק על מערכת הפעלה ולא מעניין אותך התופעות לוואי שקיימות בRAID0
על מנת להשיג את התוצאה המבוקשת - מהירות - לענ"ד תצטרך להגדיר את הRAID הזה שהStripe size (להלן SS) יהיה בגודל הBlock size (להלן BS) של שני הSSDs המדובר (יחד)

אתה מתאר את פעולת התצורה של כל מערך כוננים יתיר RAID.
מיכוון שהם פעולים יחד בקצב אחיד אז מכל הבחינות הם צריכים להיות בעלי אותם מאפיינים לדוגמה:
גודל נפח אם מי מהם גדול יותר אז אותו שטח לא ינוצל או ההיפך אם אחד הכוננים קטן יותר הוא ישנמך את כל המערך לגודל שלו
כנ"ל בתכונת מהירות במרכיבים השונים אם אחד יהי איטי הוא ישנמך את כל המערך

וגם אם נניח שלשני הSSDs המדובר יש אותו BS
מה יקרה עם גודל הקבצים שלך יהיו (BS X 2) - עשר
ה- Block size בכוונת הוא הסקטור
לעומת Stripe size שכוונת לקלסטר
בסופו של דבר גודל הקצאה של הקלסטר עבור מערכת הקבצים LBA (לא הסקטור הפיזי CHS) הוא מתחלק במערך בין הכוננים בשווה.

רק חידדתי את כוונתך @משחזר מידע

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כוונתך לתצורת RAID1
לא... רייד 1 זה שכפול של החומר, אני מתכוון ל 0
לא משנה.. מרוב דיונים אף אחד לא ענה לי על השאלה ששאלתי בפתיחת הנושא..
בכל מקרה אני מבין מדבריכם שזה לא יועיל לי להגביר מהירות... קצת לא מובן לי אבל סבבה...
אפשר לנעול את הנושא

• הוסף לסימניות
לא משנה.. מרוב דיונים אף אחד לא ענה לי על השאלה ששאלתי בפתיחת הנושא..
בכוונה לא עניתי על השאלה הזאת
רציתי שיהי לך את כל העובדות ושתדע לאן אתה נכנס לפני שאתה מחליט לעשות זאת

בקשר לשאלה שלך
אם הבנתי נכון אתה רוצה להוסיף דיסק נוסף ולהפוך את שניהם לRAID0 מבלי לאבד את החומר הקיים

התשובה היא אין מצב
או ליתר דיוק אני לא מכיר תוכנה/דרך שאפשר לעשות זאת מבלי לאבד חומר

אם אני חושב על זה לעומק
גם אם ארצה לבנות עצמעית תוכנה שתעשה זאת

להוציא את החומר
להפוך לRAID0
ולהעתיק בחזרה
יהיה יותר מהר ואפקטיבי
מאשר לעשות זאת עם תוכנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה