כללי שאלה בסגירה

• הוסף לסימניות
אני עושה פרסומות בפוטושופ, וכל פעם מתאכזבת מחדש לראות שהפרסומת שלי בעיתון יוצאת חשוכה, בכלל לא כמו הניגודיות שאני רואה במחשב, וכן מטושטשת מעט
מישהו נתקל פעם בבעיה הזו? איזה סיבה יכולה להיות?
אני סוגרת בדר"כ לeps ואח"כ מכווצת בדיסטלר לpdf
(זה לא בעיה של הדפוס, כי זה קרה לי בכמה עיתונים ושאר המודעות בעיתון נראות מצוין)
תודה רבה

• הוסף לסימניות
תבדקי שהקובץ נעשה ב-cmyk
אם סגרת ב-rgb רוב הסיכויים שהמודעה תצא 'בוצית'

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אולי זה המסך... יש מסכים שלא מראים צבעים מדויקים. צריך לבדוק קבצים על המחשב ואחרי דפוס, תנסי קבצים של מישהו אחר ולא שלך. אם גם קבצים של אחרים לא נראים על המחשב שלך כמו אחרי דפוס, זו כנראה התצוגה של המסך שלא מדויקת.
אותו דבר אפשר לנסות לקחת קובץ שלך ולהציג אותו אצל מישהו שהמסך שלו מראה תצוגה קרובה מאוד למראה דפוס, ולראות אם הקבצים שלך נראים כמו במחשב שלך, או כמו אחרי הדפוס.
אצלי למשל יש הבדל גדול מאוד בין תצוגת המסך שבבית לבין תצוגת המסך במשרד שבו אני עובדת. אותם קבצים בדיוק. כבר למדתי לקחת קבצים הביתה לבדיקה, וקבצים חשובים לבנות רק במחשב שבבית. בבית הקבצים נראים דומים מאוד לצבעי הדפוס, ובמשרד הגוונים משתנים קצת כך שתמיד יש אכזבות או הפתעות בדפוס.

• הוסף לסימניות
כמובן שאם הבעיה רק בסגירה מפוטושופ ולא בסגירה באינדיזיין או מאילוסטרייטור, זו לא יכולה להיות הבעיה שהצגתי.

• הוסף לסימניות
את מתכוונת להדפסה על דף עיתון, או על נייר כרומו יש הבדל.

• הוסף לסימניות
צריך לדעת איך להשתמש בצבעים ממוטבים לדפוס.
ככל שההדפסה גרועה יותר, (רוטציה לדוגמה) יש יותר סטויות בצבע. ויותר מקרים של תזוזה של לוחות.
אז מה עושים? משתדלים ללכת על בטוח. להשתמש ככל האפשר בצבעי היסוד באטימות מלאה.
שחור 100% בטוח ייצא שחור 100%, צהוב 100% גם הוא ייראה בדיוק צהוב 100%.
גם צבע לבן יהיה תמיד לבן, גם ציאן ומג'נטה וגם צבע אדום (המורכב מ100% צהוב ו100% מג'נטה).
לא משנה כמה הדפוס גרוע, הצבעים הנ"ל תמיד יהיו כמו שתיכננת.

אבל, אם עושים טקסט בצבע חום-חלודה (שמורכב מקצת צהוב, מעט מג'נטה, קמצוץ ציאן ומעט שחור)
על רקע "קרם" (שמורכב מטיפה צהוב, קצת מג'נטה וטיפונת ציאן)

אז מספיק שהדפוס שם קצת יותר מידי ציאן, ופתאום זה נראה טקסט נוטה לסגול על רקע ירקרק...
ומספיק שהלוח של המג'נטה זז טיפה ימינה, והאותיות ייצאו מטושטשות.

על אותו עמוד יכולה לשכון מודעה עם טקסט אדום ושחור על רקע צהוב (פרסומת של "יש" למשל), ולא יראו בה שום בעיה בכלל.

בקיצור, ככל שהדפוס פחות מדוייק, צריך לנקוט משנה זהירות בבחירת צבעים וכן בגודל הפרטים הקטנים.
הרבה חושבים שסגירה לדפוס זה בהכרח 300 DPI זה לא נכון. בדפוס רוטציה לפעמים לא מגיעים אפילו ל200 DPI. ולכן פרטים קטנים ומדוייקים עלולים לא להיראות.

לדוגמה: אם בדפוס רוטציה ברזולוציה נמוכה יש קו דק בצבע אפור 50%, הוא יודפס כשורה של נקודות שחורות קטנות.
אז אולי עדיף לעשות קו 100% שחור ולקבל קו רציף.

בקיצור, צריך כל הזמן לזכור שהמסך זה בגדר המלצה בלבד. מה שקורה בשטח, זה משהו אחר ולפי זה צריך לעבוד.

• הוסף לסימניות
יש לך סבלנות אתה, אה? :)

• הוסף לסימניות
תודה רבה!! (שעיה במיוחד..)
אני באמת מקפידה להשתמש בצבעים המקוריים של cmyk הבעיה שמשום מה כשהקובץ נעשה בפוטושופ הוא יוצא רועד ומחסיר בניגודיות של הפרסומת, מישהי אמרה לי לא להתעסק עם טקסט בפוטושופ, זה נכון?

אין לי בעיה במסך, כי אני עובדת עם כמה מחשבים ורואה בכולם אותו דבר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה