מידע שימושי שאלה בקשר להקפות - האם חייבים להשאר עד הסוף ?

• הוסף לסימניות
האם (גברים) חייבים להשאר עד סוף ההקפות ?
יש לי דילמא זוגית :)
בעלי מעדיף ללכת להקפות מהירות (יחסית, כן ? ) בבית כנסת שאני לא מכירה את האוכלוסיה ולא מרגישה נוח שם (אוכולוסיה יותר מודרנית, ואני לא כזאת )
ואני מעדיפה ללכת להקפות בישיבה, מאוד יפות אבל גם מאוד ארוכות (גם לילדים ובעיקר לבעלי..... )

חשבתי להציע לו ללכת לישיבה (כך אני ארגיש נוח) ולצאת באמצע (כך הוא ירגיש נוח)
השאלה אם זה בכלל אופציה מבחינה הלכתית ? (אם יש מקור - אשמח)

וגם עוד שאלה - לגבי לדבר דיבורי חול בבית כנסת, שפורסם לאחרונה על חומרת האיסור,
האם זה חל גם בעזרת נשים ?

גם אם התשובה תהיה אחרי החג - אשמח למענה, כי השאלה הזו מתעוררת מידי שנה
(בקורונה דווקא היה מושלם, כי כולם קיצרו, אז הלכנו למקום שהרגיש לי נוח :) )

תודה רבה וחג שמח !

• הוסף לסימניות
יש לך שאלות נהדרות, כלבבי :)
אני הייתי מוותר (לאשתי) הולך לישיבה ויוצא מוקדם

השאלה השנייה לא חושב שיש הבדל בין גברים לנשים
מאז שחרב בית המקדש בתי הכנסת הם "בית השם"
השכינה נמצאת שם אז מה ההבדל בין עזרת גברים לנשים ?

• הוסף לסימניות
תודה רבה וחג שמח !
תלוי אם זה רק בית הכנסת או לא.
ז"א - האם זה גם משמש כבית מדרש? האם עורכים במקום קידושים (הכוונה במקום עצמו, לא בחדר סמוך וכד')?
אם התשובה חיובית- זה יותר קל, בפרט אם נערכים במקום קידושים (שאז המקום לא מוקצה רק לתפילות). אם המקום משמש לבית הכנסת בלבד - אין הבדל בין עזרת גברים לנשים.
לגבי השאלה הראשונה - לא חייבים להיות כל ההקפות. (אנחנו אוכלים אצל חמי ששם ההקפות זריזות יחסית, ואצלינו זה מתארך מאד. יוצאים באמצע, כדי להגיע לשם בזמן). מצד שני - יכול להיות שזה גם עניין של הרגשה, ויתכן שבעלך יעדיף כן הקפות מלאות וזריזות...
יש אופציה נוספת - שהוא יתפלל במקום מהיר, את תלכי לישיבה, ותצאי כשהוא מסיים בביה"כ שלו...

• הוסף לסימניות
יש לי דילמא זוגית :)
בעלי מעדיף ללכת להקפות מהירות (יחסית, כן ? ) בבית כנסת שאני לא מכירה את האוכלוסיה ולא מרגישה נוח שם (אוכולוסיה יותר מודרנית, ואני לא כזאת )
ואני מעדיפה ללכת להקפות בישיבה, מאוד יפות אבל גם מאוד ארוכות (גם לילדים ובעיקר לבעלי..... )

חשבתי להציע לו ללכת לישיבה (כך אני ארגיש נוח) ולצאת באמצע (כך הוא ירגיש נוח)
השאלה אם זה בכלל אופציה מבחינה הלכתית ? (אם יש מקור - אשמח)

גם אם התשובה תהיה אחרי החג - אשמח למענה, כי השאלה הזו מתעוררת מידי שנה
(בקורונה דווקא היה מושלם, כי כולם קיצרו, אז הלכנו למקום שהרגיש לי נוח :) )

תודה רבה וחג שמח !
לפני שנתיים גם לנו הייתה בעיה כזאת
בעלי רצה ללכת להקפות מהירות ואני רציתי סתם לסחוב את הזמן
אז הוא הלך לוותיקין אח"כ אכלנו ואז ירדנו שוב.
הוא קצת רקד ואני נשארתי.
היה מאוד מוצלח. כנראה שנעשה השנה אותו דבר

• הוסף לסימניות
אפשר להתפצל. הוא והילדים לבית הכנסת, ואת לישיבה. תצאי את מוקדם
אלא אם המטרה הסמויה היא להציל *אותו* מן המודרנים (שאולי מדברים בבית הכנסת, ואולי חלילה גם הוא), ולזה דרוש תהליך מורכב יותר של הבנה על זיקות רוחניות ומהות הזוגיות.

• הוסף לסימניות
אלא אם המטרה הסמויה היא להציל *אותו* מן המודרנים (שאולי מדברים בבית הכנסת, ואולי חלילה גם הוא), ולזה דרוש תהליך מורכב יותר של הבנה על זיקות רוחניות ומהות הזוגיות.
לא נראה שזה המדובר, ואין טעם לחפש כיוונים נסתרים.
ס"ה הועלתה כאן סוגיה לגיטימית ביותר (רלוונטית באותה מידה לכל דבר בחיים. הולכים לחתונה של בן דוד. מצידו - 10 דקות ויוצאים. מצידה - שעתיים. אותו דבר בדיוק)

• הוסף לסימניות
יש לך שאלות נהדרות, כלבבי :)
אני הייתי מוותר (לאשתי) הולך לישיבה ויוצא מוקדם

השאלה השנייה לא חושב שיש הבדל בין גברים לנשים
מאז שחרב בית המקדש בתי הכנסת הם "בית השם"
השכינה נמצאת שם אז מה ההבדל בין עזרת גברים לנשים ?
לגבי עמידה מול ארון פתוח - יש הבדל. (נשים לא חייבות לעמוד אם הן לא מול הארון)
לגבי דיבורים - לא יודעת, מניחה שלא.....

• הוסף לסימניות
המנהג של ההקפות חלות על הבעל ולא על האשה... הבעל צריך להתפלל איפה שנוח לו!
לגבי דיבורים בעז"נ הבעיתיות זה לא רק מצד האיסור לדבר באמצע התפילה אלא גם מהתשעה קבין שהקול מגיע גם לעזרת גברים ומפריע מאוד..

• הוסף לסימניות
אגב, בדיוק היום שמעתי תיאור מפורט על סדר ההקפות בישיבה של אחי...
והוא אמר שזה לא כמו תפילות של ימים נוראים שצריך להישאר עד הסוף, מי שנגמר לו הכוח באמצע יוצא
מזה למדים....

• הוסף לסימניות
עוד משהו שראיתי שהרבה אנשים לא יודעים: שאסור לשבת בזמן ההקפות

• הוסף לסימניות
האיסור, כמדומני, הוא לא בגלל ההקפות, אלא משום שארון הקודש פתוח. אם יושבים במקום שלא רואים את ארון הקודש - גם יש בעיה?
ואם יושבים ולומדים?

• הוסף לסימניות
אם יושבים במקום שלא רואים את ארון הקודש - גם יש בעיה?
לא
בדקתי את זה
בוודאי לא בעזרת נשים
בעזרת הגברים - אם ממש לא רואים, אין בעיה
לכתחילה חייבים לעמוד רק ממש מול, מקפידים לעמוד בכל מקום שרואים

• הוסף לסימניות
לגבי עמידה מול ארון פתוח - יש הבדל. (נשים לא חייבות לעמוד אם הן לא מול הארון)
משמעותי עוד יותר בתפילת הימים הנוראים, לגבי עמידה בפיוטים כשארון הקודש פתוח.
אם לא רואים את הארון - אין עניין לעמוד

• הוסף לסימניות
שאלות שנשאל הרב מוצפי:

לכבוד הרב שבוע טוב.
בהקפות בשמחת תורה שספרי התורה מונחים על הבמה בין הקפה להקפה האם הציבור יכול לשבת תודה רבה
:תשובה
אם הם מוסתרים בתיבה מאחוריה, או על ידי הרוקדים מותר, כך כתב הגאון רבנו שלמה זלמן אויירבך ז״ל
------------------------------------------------------------------------
לכבוד הרב
בשמחת תורה אהיה בבית כנסת בעזרת הנשים למעלה. האם מותר לדבר שם בזמן ההקפות, לא נעים לי לא לדבר כי אני אהיה עם המשפחה של בעלי
:תשובה
מאוד עדיף לא לבוא לבית הכנסת ולא לדבר, כי העוון גדול מאוד

• הוסף לסימניות
עמדתי פעם לצידו של ת"ח חשוב מאוד כשניגשו לשאול אותו באיזו מנגינה קוראים את קריאת התורה בליל שמחת תורה, האם במנגינת ימים נוראים או לא.
והוא ענה: "האמת שאיני זוכר כיון ששנים רבות לא נשארתי עד סוף ההקפות, והקדמתי לסעודת החג עם האשה והילדים"...
(לא היה מניין מהיר יותר באותו מקום).

• הוסף לסימניות
לדעתי דילמות זוגיות אינם אמורים להישאל בשום פורום שהוא... הבעל והאשה צריכים להגיע להידברות והבנה, לשאול שאלות מהסוג הזה בפורום לא מכבדת לא את הבעל ולא את האשה, אני לא רואה שום יועץ נישואין שהיה ממליץ לשאול שאלה כזאת בפורום..

• הוסף לסימניות
משמעותי עוד יותר בתפילת הימים הנוראים, לגבי עמידה בפיוטים כשארון הקודש פתוח.
אם לא רואים את הארון - אין עניין לעמוד
במיוחד שבקטעי התפילה ממש (הקטעים שהש"ץ אומר בקול את מה שאמרנו אנחנו בתפילת הלחש) חשוב הרבה יותר לעמוד, ויש דעות שזו חובה, כך שאם לא מסוגלים לעמוד בכל התפילה - עדיף לשבת בפיוטים, כולל אלו שהארון פתוח בהם (כשלא נמצאים ממש מול הארון, כמובן) ולעמוד בתפילה ממש

• הוסף לסימניות
לכתחילה עדיף לעמוד כל זמן שהארון קודש פתוח כשיש בו ספרי תורה
בדיעבד אפשר לשבת
אבל כשהספרים מחוץ לארון הקודש זו ממש בעיה וחייבים לעמוד
אבל עזרת נשים היא בכלל חדר אחר לגמרי, ולכן אם לא רואים את הספר תורה, לכאו' אין בזה בעיה ואפשר לשבת.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה