שאלה בקשר לזכויות יוצרים

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,
אני מכינה מצגת סוף שנה למעון. המצגת היא שרשרת שירים על כל מיני נושאים הקשורים לסדר היום במעון.
לדוגמא: שיר על חיות - בו מראים את הילדים עם המפעילה של החיות .. .וכו.
האם מותר בשביל השירים ששמים ברקע לקחת את השירים שהילדים שומעים כל השנה במעון, או שיש בעיה של זכויות יוצרים?
האם אני אמורה ליצור קשר בנפרד עם כל יוצרת ולבקש את רשותה או לשלם לה?
בציבור החילוני יש אתרים בהם משלמים סכום מסוים ומורידים שיר או מנגינה שרוצים.
האם יש אתר מהסוג הזה גם לשירים החרדים?

• הוסף לסימניות
תשובה- ההלכה קובעת שכל דבר שאינו שימוש מסחרי, יש בה מחלוקת הפוסקים אם מותר להעתיק
דעת הרב אלישיב שליט"א להחמיר בזה
ויש פוסקים אחרים המקילים.
להלכה המיקל יש לו על מה לסמוך לצורך פרטי
כל זה על פי ההלכה
על פי החוק- יש בעיה עקרונית לשימוש אפילו לשימוש אישי, אבל הכונה של החוק, שאם הבעלים יבקש, עלייך למחוק את ההקלטה או להשמידה.
כיון שהדבר לא מעשי, שהבעלים יבקש מימך כאדם פרטי, להשמיד את ההקלטה.
לכן מבחינה מעשית אין בעיה מבחינת החק לשימוש אישי.
לשימוש ציבורי אף לא מסחרי, הבעלים יכול לתבוע על פי החוק, עד 100,000 ש"ח עבור כל יצירה שהעתיקו מימנו, כגון תמונה שיר וכדומה.
ובעבר תבע אותי בעל אתר 600,000 ש"ח עבור 6 תמונות שהצגתי באתר שלי מבלי לתת לו קישור.
לאחר בקשת מחילה מימנו ומהעורך דין שלו, ויתר הבחור.
אך תבע את ש"ס מליון וחצי ש"ח על תמונה אחת שהשתמשו במערכת הבחירות שלהם ללא רשותו, אף שהתמונה היתה באינטרנט באתר שלו להורדה.
אם תרצי לעיין בלשון החוק אשלח לך קישור לטופס החוק.
לכן לסיכום- על פי ההלכה המיקל יש לו על מה שיסמוך.
ועל פי החק, כל זמן שזה לא לשימוש צבורי כללי, כגון אינטנרט, אלא לצורך מסיבת סוף השנה בגן, לציבור ההורים, אין בעיה בזה.
לגבי אתרים חרדים להורדת שירים.
הדרך היא להגיע ליוטיוב לערוצים של זמרים, להוריד את השירים ששמו שם, ולהעביר לMP3.
הנה בבקשה קישור לפינה של למעלה מ-1000 שירים של אריאלה סביר להורדה, ששמו ביוטיוב, והיא לא ביקשה מיוטיוב שיורידו את השירים.
http://ariella-savir.rabbi.name/
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה המפורטת.
מבחינת ההלכה - הרב שלי פסק שאין בעיה.
מבחינת החוק - אני מבינה ממך לסיכום שאם זה למסיבת גן אז אין בעיה, נכון?
זה פעם ראשונה שאני עושה מצגת מהסוג הזה, תמיד עשיתי דברים ציבוריים עם חומרים שנוצרו במיוחד עבור ההפקות.וודאי שלא לקחתי דברים מוכנים.
יש מישהו שיכול להגיד לי מהשטח אם משתמשים בחומרים מהסוג הזה לצורך מסיבות וכו..
ואם מישהו נתקל פעם בבעיה...
אשמח לכל שיתוף בענין.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
אם את מקבלת כסף עבור העבודה הזו זה בדיוק 'שימוש מסחרי'.. לא?

באמת חבל שאין אתר מסודר שאפשר לשלם בו ליוצרים עבור שימוש ביצירותיהם, אני אשמח לשלם כמה שקלים לשימושים שונים עבור לקוחותי.

(הידעתם?... באולמות שמחה חילוניים משלמים לאקו"ם בכל ערב 200 ש"ח עבור השימוש שעושים בהשמעת השירים בפומבי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;800104:
אם את מקבלת כסף עבור העבודה הזו זה בדיוק 'שימוש מסחרי'.. לא?

באמת חבל שאין אתר מסודר שאפשר לשלם בו ליוצרים עבור שימוש ביצירותיהם, אני אשמח לשלם כמה שקלים לשימושים שונים עבור לקוחותי.

(הידעתם?... באולמות שמחה חילוניים משלמים לאקו"ם בכל ערב 200 ש"ח עבור השימוש שעושים בהשמעת השירים בפומבי)

שלום- מבחינת החק, מה שמותר מותר ומה שאסור אסור, אפילו ללא שימוש מסחרי, וגם אין התובע צריך להוכיח נזק כספי.
בכל אופן במקרה זה, שזה לא שימוש ציבורי ,המציאות היא שהחק מעלים עין מיזה ואין בזה בעיה.
בצלחה

• הוסף לסימניות
בקשר לתשלום לאקו"ם- אני יודעת שיש גם אולמות דתיים שעושים כך,
בכל מקרה אני חושבת שזה שייך יותר לחתונות חילוניות שיש בהם תקליטן שמשמיע דיסקים,
ולא לשמחות דתיות-חרדיות בהם ע"פ רוב יש תזמורת שמופיעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י faski;800962:
בקשר לתשלום לאקו"ם- אני יודעת שיש גם אולמות דתיים שעושים כך,
בכל מקרה אני חושבת שזה שייך יותר לחתונות חילוניות שיש בהם תקליטן שמשמיע דיסקים,
ולא לשמחות דתיות-חרדיות בהם ע"פ רוב יש תזמורת שמופיעה.

כמובן.

אין הפרת זכויות בשירת שיר של יוצר אחר, אלא בהשמעתו שלא בהתאם להגבלות שחלו בקנייתו. (בפומבי וכו')

• הוסף לסימניות
גם אני יצרתי הרבה מצגות למעונות / גנים.

בד"כ השירים היו של ריתמיקאיות. בקשתי מהגננות שיבקשו רשות ממי שצריך והן בקשו. אם את לוקחת שירים של מלכהלי, אריאלה סביר וכדו'- אין לי מושג כי לא בכאלה השתמשתי. אבל אני בקשתי שישאלו ואכן לא היתה בעיה.
בתור יוצרת בעצמי, עם כל ההקלות, ויש הקלות. כדאי מאוד לשאול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה