בהחלט הסבר מדויקלא הבנתם
הרעיון הוא - להתחייב.
לא אמרו לתת את כל הכסף מיד,
הרעיון הוא לא לחכות שיהיה לי כסף ואז אני אתן צדקה
אלא להתחייב מראש על סכום שאותו אתן לצדקה בשנה / כל חודש
וסומכים על הקב"ה שידאג גם לתת לי מספיק כדי שאוכל לעמוד בהתחייבות.
גם אף אחד לא אמר להתחייב על סכומים אסטרונומים, אפשר גם להתחייב על שקל, אבל הרעיון הוא שלא לחכות שיהיה לי את השקל ורק אז אני אחשוב אם לתרום אותו...
ר"ה או ערב יוה"כ.סתם שאלה, עדין אפשר לעשות את זה עכשיו ? כי אני יודעת שהרבי אמר את זה על ר''ה
את יודעת מהביתלא עושים תנאים עם הקב"ה
הגמ"ח המרכזי ואושר בכבוד לא בטוח. זה יותר ביזנעס.כל ההוראות קבע לצדקה, התרמות, הגמח המרכזי, אושר וכבוד ועוד - הם בעצם התחייבות לצדקה.
איפה שמים את הפתק?לום לכולם,
האם מישהו מכיר/עשה את הסגולה של הרבי
לשים פתק בר"ה או בערב יוה"כ ולכתוב בו את המעשרות שתתנו השנה,
ביומן.איפה שמים את הפתק?
לא בהכרח, הסגולה היא לכתוב שטר ולהתחייב, זה לא חייב להיות הוראת קבע וזה יכול להיות כל סוג צדקה שרוצים לתת.כל ההוראות קבע לצדקה, התרמות, הגמח המרכזי, אושר וכבוד ועוד - הם בעצם התחייבות לצדקה.
הכסף המופקד בגמחים אלו מועבר להכנסת כלה, ולכן מותר בהחלט מכספי מעשרות, זה ההיתר.הגמ"ח המרכזי ואושר בכבוד לא בטוח. זה יותר ביזנעס.
לא רוצה לסטות מהדיון, אבל אחי שאל רב והרב אסר.הכסף המופקד בגמחים אלו מועבר להכנסת כלה, ולכן מותר בהחלט מכספי מעשרות, זה ההיתר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים