דרוש מידע שאלה בקשר לסגולה לעשירות של הרבי מליובוויטש

• הוסף לסימניות
למה לפני קבלת הכסף? שמים במהלך החודש ואם זה יוצא יותר מהמעשרות אז עדיין כנראה זה פחות מחומש

• הוסף לסימניות
לא הבנתם
הרעיון הוא - להתחייב.
לא אמרו לתת את כל הכסף מיד,
הרעיון הוא לא לחכות שיהיה לי כסף ואז אני אתן צדקה
אלא להתחייב מראש על סכום שאותו אתן לצדקה בשנה / כל חודש
וסומכים על הקב"ה שידאג גם לתת לי מספיק כדי שאוכל לעמוד בהתחייבות.

גם אף אחד לא אמר להתחייב על סכומים אסטרונומים, אפשר גם להתחייב על שקל, אבל הרעיון הוא שלא לחכות שיהיה לי את השקל ורק אז אני אחשוב אם לתרום אותו...

• הוסף לסימניות
לא הבנתם
הרעיון הוא - להתחייב.
לא אמרו לתת את כל הכסף מיד,
הרעיון הוא לא לחכות שיהיה לי כסף ואז אני אתן צדקה
אלא להתחייב מראש על סכום שאותו אתן לצדקה בשנה / כל חודש
וסומכים על הקב"ה שידאג גם לתת לי מספיק כדי שאוכל לעמוד בהתחייבות.

גם אף אחד לא אמר להתחייב על סכומים אסטרונומים, אפשר גם להתחייב על שקל, אבל הרעיון הוא שלא לחכות שיהיה לי את השקל ורק אז אני אחשוב אם לתרום אותו...
בהחלט הסבר מדויק
אגב טרופיקנה, מכירת תרנגולות לכפרות ודירה במעלה... מדבר אליך?

• הוסף לסימניות
אנחנו התחייבנו ומכירה עוד שהתחייבו, וב"ה ראינו ניסים.
התחלנו לתת את ההתחייבות לפני שגדלו ההכנסות.

אגב, לא תמיד רואים בצורה ישירה שגדלה ההכנסה החודשית. לפעמים פתאום נכנס סכום גדול, וזה יכול לקרות גם בסוף השנה. לפעמים פשוט נגמרת השנה ואתה מגלה שמצבך טוב כנגד כל הסיכויים ובלי הסבר מדוייק. ולפעמים הברכה היא שפשוט לא היו הוצאות חריגות, שלא לדבר על הוצאות רפואיות וכד', והשנה עברה עלינו בטוב ובנעימים.

כמובן שמתחייבים על סכום בלי נדר, ולפי ערך היכולת ולא משהו שיפיל ח"ו לקרשים.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, עדין אפשר לעשות את זה עכשיו ? כי אני יודעת שהרבי אמר את זה על ר''ה

• הוסף לסימניות
כל ההוראות קבע לצדקה, התרמות, הגמח המרכזי, אושר וכבוד ועוד - הם בעצם התחייבות לצדקה.

• הוסף לסימניות
כל ההוראות קבע לצדקה, התרמות, הגמח המרכזי, אושר וכבוד ועוד - הם בעצם התחייבות לצדקה.
הגמ"ח המרכזי ואושר בכבוד לא בטוח. זה יותר ביזנעס.
הרעיון של הסגולה זה שהתחייבות מעבר למעשרות גורם להכנסות לגדול.
ע"פ רוב סך ההו"קים הוא פחות מהמעשרות.
כנראה הסגולה בנויה על הירושלמי שמעשה באחד שנתן פחות מהמעשרות וגדל לו פחות תבואה.
וקרוביו צחקו עליו ואמרו שע"ז נאמר "איש את קדשיוו לו יהיו" שמי שלא נותן מעשר, אז הוא מקבל את המעשר לעצמו. "ואיש אשר יתן לכהן - לו יהיה" מי שנותן את המעשרות כמו שצריך, לו יהיה התבואה.
וכנראה האדמו"ר סבר שמי שנותן יותר מעשר, ברכת ה"לו יהיה" תועיל להגדיל את הכנסותיו.

• הוסף לסימניות
לא בהכרח, הסגולה היא לכתוב שטר ולהתחייב, זה לא חייב להיות הוראת קבע וזה יכול להיות כל סוג צדקה שרוצים לתת.
מה גם שיש בעיה לתת מעשרות על כסף שלא קיבלו עדיין, אז לא כדאי לעשות הוראת קבע על סכום שהוא יותא מכפי היכולת.

• הוסף לסימניות
הכסף המופקד בגמחים אלו מועבר להכנסת כלה, ולכן מותר בהחלט מכספי מעשרות, זה ההיתר.
לא רוצה לסטות מהדיון, אבל אחי שאל רב והרב אסר.
כנראה מכיוון שההלוואות רק לחברי הגמ"ח שמשלמים על כך מדובר בעסק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה