כללי שאלה. בקשר לצבעי CMYK, איך אני יודע מה יצא בהדפסה?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

אני דיי חדש פה ואני נחשב חובבן מתחיל בתחום.

רציתי לשאול;
הנני מכין עבודה מסיומת לדפוס, ואני עובד כמובן על צבעי CMYK. הדפסתי לעצמי כמה דוגמאות בדפוס דיגיטלי והצבע שהיה אמוד להיות צבע בז' בהיר יצא הרבה יותר כהה ממה שאצלי במחשב. (יצא מן ירוק כזה).

שאלתי היא, איך אני אדע לכוון את הצבע לדפוס? והאם בדפוס רגיל זה יצא כמו שזה יצא לי בדפוס דיגיטלי?

בתודה מראש על העזרה.

• הוסף לסימניות
בתוכנות אדובי יש אפשרות לתצוגה לפני הדפסה.
באיזו תוכנה אתה עובד?

יש לקחת בחשבון שזה מאוד תלוי במסך שלך.
יכול להיות שזה נראה מעולה אצלך אבל המסך לא מכויל, ובדפוס תקבל משהו אחר לגמרי. וגם כשהמסך מכויל תמיד יש הבדלים כלשהם בין מסך לנייר. פשוט עם הזמן לומדים איך יוצאת התוצאה.

לגבי דיגיטלי ואופסט - בהחלט יתכנו שינויים. גם בין בתי דפוס שונים יתכנו הבדלים.

• הוסף לסימניות
אם כבר, אז גם אני רוצה לשאול:
היכן יש תצוגת הדפסה? האם זה מראה את הצבע הנכון?
איך מכיילים מסך?

• הוסף לסימניות
תצוגת הדפסה - תלוי באיזו תוכנה.
פוטושופ:
view> proof setup
לבחור את הפרופיל המתאים, לאשר, וללחוץ CTRL Y

כיול מסך נעשה עם מכשיר לכיול מסך.

כדאי לעשות חיפוש בפורום, דובר על זה כבר בעבר.

• הוסף לסימניות
תודה על העזרה.

אני עובד בפוטושופ CS3.

במקרה שהעבודה היא בצבעי CMYK, האם יש הבדל בין התוצאות בהדפסה דיגיטלית לדפוס רגיל?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שכן, זה תלוי בדפוס עצמו.

• הוסף לסימניות
בשביל זה בדיוק כדאי לרכוש קטלוג צבעים, וממנו לבחור את הצבעים.

• הוסף לסימניות
ariels,

אני משתמש בפוטושופ בעברית. איך אני מוצא את זה?

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת איך זה נקרא בעברית.
התפריט שנמצא אחרי תפריט הפילטרים. האופציה הראשונה (אני משערת שזה באותו מקום, לא בטוחה).

• הוסף לסימניות
למעשה, אין דרך לוודא זאת ויש לסמוך שבסופו של דבר, תהא התוצאה הרצויה.

האם הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
אם זו פעם ראשונה שאתה מדפיס, הכי טוב זה ללכת עם העבודה לדפוס, לפתוח אצלם על המחשב, ולשאול אותם אם זה יצא כמו שזה נראה על המסך (שלהם!).
אתה יכול לומר להם לתת יותר רוויה, להגביר קצת קונטרסט וכו'
(בתקווה שהגעת ביום לא לחוץ מדי, ושבעל הבית נחמד...)

בקיצור, צריך ללמוד את זה, והדרך הכי טובה היא תו"כ נסיון בעבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה