שאלה בתכנות טמפלט

• הוסף לסימניות
אני מכירה את אפטר על המזלג. אולי אפשר לומר מזלג גדוש.
השתמשתי כמה פעמים בטמפלטים מוכנים שהורדתי. כאלה שבאו עם הוראות: תפתחו כאן וכאן, תכניסו תמונות בקומפ' מפה עד פה, ו-וואלה! אנחנו סידרנו הכל.
ועכשיו לשאלה: האם יש אפשרות בתכנות של כזה טמפלט ליצור איזושהי בחירה למשתמש: תשתמש בקומפ' א, ג,ד,ו,ח (כלומר, 'לכבות' את אלה שלא) ובלי שיהיו חורים בmain comp (שתכלול תנועת מצלמה? (ושהמצלמה תלמד לנוע לפי הנקודות החדשות שדולקות) ואם כן- תחת איזו כותרת אני צריכה לחפש חומר לימוד? (בחיפוש של 'תכנות טמפלט' לא מצאתי תוצאה רלוונטית).
אני יודעת שאני קופצת לסוף לפני שלמדתי לעומק את ההתחלה, אבל בכל זאת -תודה מראש לעונים.

• הוסף לסימניות
ממש השערה שלי,
אולי לחפש תכנות מצלמה?
או לחילופין, פעמים רבות מצלמה מקושרת לשכבה אחרת, עם קודים רבים,
כך שהתכנות שאת מחפשת הוא רחב יותר...

• הוסף לסימניות
אם את מכבה קומפוזיציות - כמובן שיהיו חורים בקומפו' הראשית.
מה המטרה שלך? להתאים את הטמפלט לקצב איטי יותר?
אם כן יש דרכים אחרות לעשות את זה.

• הוסף לסימניות
אני מכירה את אפטר על המזלג. אולי אפשר לומר מזלג גדוש.
השתמשתי כמה פעמים בטמפלטים מוכנים שהורדתי. כאלה שבאו עם הוראות: תפתחו כאן וכאן, תכניסו תמונות בקומפ' מפה עד פה, ו-וואלה! אנחנו סידרנו הכל.
ועכשיו לשאלה: האם יש אפשרות בתכנות של כזה טמפלט ליצור איזושהי בחירה למשתמש: תשתמש בקומפ' א, ג,ד,ו,ח (כלומר, 'לכבות' את אלה שלא) ובלי שיהיו חורים בmain comp (שתכלול תנועת מצלמה? (ושהמצלמה תלמד לנוע לפי הנקודות החדשות שדולקות) ואם כן- תחת איזו כותרת אני צריכה לחפש חומר לימוד? (בחיפוש של 'תכנות טמפלט' לא מצאתי תוצאה רלוונטית).
אני יודעת שאני קופצת לסוף לפני שלמדתי לעומק את ההתחלה, אבל בכל זאת -תודה מראש לעונים.
זה דורש ממך לדעת ביטויים באפטר, זה נושא יפהפה, אבל קצת מורכב להתחלה.
מה שאת צריכה זה להשתמש בcheckbox ולקשר את השכבות הרצויות אליו, ושם לתכנת לפי הצרכים שלך.

• הוסף לסימניות
אם את מכבה קומפוזיציות - כמובן שיהיו חורים בקומפו' הראשית.
מה המטרה שלך? להתאים את הטמפלט לקצב איטי יותר?
אם כן יש דרכים אחרות לעשות את זה.
המטרה שלי לאפשר למשתמש להחליט מה מהאפשרויות מתאימה לו, ולהשתמש רק בהן, בלי צורך לכוון מצלמה מחדש.
אני אסביר בדוגמא: יש לי רשת שלאורכה ולרחבה יש שפן, דובי, גזר, משקפיים, אריה, תפוח, פלפל, ומטריה. אני רוצה שתהיה אפשרות לבחור ל'בקר' רק את בע"ח. את האחרים לא יראו. והמצלמה תלך לפי הבחירה. (עוד יותר טוב- יוכלו לסדר את הבחירה אריה ראשון, שפן, דובי.)
ממש השערה שלי,
אולי לחפש תכנות מצלמה?
או לחילופין, פעמים רבות מצלמה מקושרת לשכבה אחרת, עם קודים רבים,
כך שהתכנות שאת מחפשת הוא רחב יותר...
זה דורש ממך לדעת ביטויים באפטר,
כשאתם אומרים 'קודים' ו'ביטויים' מדובר באותו הדבר? (פגשתי את העניין של ביטויים. קשה- אבל שווה מאמץ.) ותכנות מצלמה- הוא גם על בסיס ביטויים?

• הוסף לסימניות
המטרה שלי לאפשר למשתמש להחליט מה מהאפשרויות מתאימה לו, ולהשתמש רק בהן, בלי צורך לכוון מצלמה מחדש.
אני אסביר בדוגמא: יש לי רשת שלאורכה ולרחבה יש שפן, דובי, גזר, משקפיים, אריה, תפוח, פלפל, ומטריה. אני רוצה שתהיה אפשרות לבחור ל'בקר' רק את בע"ח. את האחרים לא יראו. והמצלמה תלך לפי הבחירה. (עוד יותר טוב- יוכלו לסדר את הבחירה אריה ראשון, שפן, דובי.)
הכי פשוט שתכיני באותה קומפוזיציה גם את הדובי וגם את המטריה, ובצ'קבוקס תבחרי איזו שכבה מהן תופיע, כך תנועות המצלמה לא תשתנינה.
כשאתם אומרים 'קודים' ו'ביטויים' מדובר באותו הדבר? (פגשתי את העניין של ביטויים. קשה- אבל שווה מאמץ.) ותכנות מצלמה- הוא גם על בסיס ביטויים?
כן, וגם אקספרשנים.
כן, אפשר לתכנת מצלמה עם ביטוי, אבל זה הרבה יותר מסובך, עדיף את האופציה הקודמת.

• הוסף לסימניות
הכי פשוט שתכיני באותה קומפוזיציה גם את הדובי וגם את המטריה, ובצ'קבוקס תבחרי איזו שכבה מהן תופיע, כך תנועות המצלמה לא תשתנינה.
זה היה מעשי אם יכולתי להבטיח שזה מה שיהיה תמיד. אני מעוניינת להכין משהו משתנה. היום נראה רק בע"ח, מחר רק ירקות, מחרתיים השפן והגזר.

• הוסף לסימניות
זה היה מעשי אם יכולתי להבטיח שזה מה שיהיה תמיד. אני מעוניינת להכין משהו משתנה. היום נראה רק בע"ח, מחר רק ירקות, מחרתיים השפן והגזר.
כך הבנתי, ואז את יכולה להגדיר שבצ'קבוקס יבחרו בכל פעם את השכבות הרלוונטיות. הרי הקטגוריות ממילא קבועות מראש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה