שאלה דחופה בנושא אבטלה/ קורונה ודמי לידה

• הוסף לסימניות
שלום רב,
אשמח לקבל ייעוץ מקצועי לגבי המקרה הבא:
1. אשתי עבדה במקום א' שהוא חינוך מיוחד ובתחילת הקורונה ב15.3.20 הוציאו את כולם לחל"ת, כנראה שמיד לאחמ"כ הנהלת המוסד קבלה הוראה שחינוך מיוחד לא יוצא לחל"ת והחזירו את כולם. אשתי לא עדכנה את הביטו"ל שהיא לא חזרה.והמשיכה לקבל תוך שהיא עובדת עד 30.6.20 אז עזבה את מקום העבודה.
2. ב11.2020 היא התחילה מקום עבודה חדש בו היא קבלה שכר חלקי והמשיכה לקבל אבטלה כשיורד לה הפרש של המשכורת.
3. בביטו"ל כתוב שהיא עבדה עד 30.6.20 במקום העבודה הראשון.

עכשיו יש לי כמה שאלות:
1. האם היא זכאית לאבטלה?
2. מדוע הביטו"ל לא הוריד לה את האבטלה על החודשים בהם היא עבדה במוסד הראשון למרות שהצהירה על חל"ת?
3. במידה וידרשו מאיתנו להחזיר את החל"ת האם זה יהיה על כל הסכום שקיבלנו מ15.3.20 או רק על החודשים בהם עבדה?

והשאלה המרכזית:
אשתי ילדה בשעטו"מ, ואני רוצה להגיש בקשה לדמי לידה.
האם אני מסתבך?
מה כדאי לי להגיש את המקום העבודה הראשון או השני?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה