שאלה דחופה - התחלת שיפוץ לפני שמאות

• הוסף לסימניות
בס"ד
רכשנו דירה וטרם החלנו בהליך לקיחת המשכנתא
אנו אמורים להתחיל בהליך השיפוץ באופן מיידי - מחר.
וברגע האחרון נשאלת השאלה - האם הפירוק ישפיע על הערכת השמאי ושווה לדחות לשם כך את השיפוץ?
מדובר על פירוק של דלתות, רצפה, חיפויים, מטבח

משהו נוסף - שמאי היה בבית מטעם המוכרים על מנת להעריך עלויות בניה (שלהם להקטנת מס שבח), האם השמאות שלו יכולה להיות רלוונטית לבנק?

• הוסף לסימניות
1. כל עוד לא בונים שלא בהיתר לא אמור להשפיע, ייתכן שדירה משופצת תהיה שווה יותר במקרים מסויימים.

2. אין אפשרות להשתמש בשמאות שנעשתה לאדם אחר בשביל הבנק לצורך קבלת משכנתא.

• הוסף לסימניות
בס"ד
רכשנו דירה וטרם החלנו בהליך לקיחת המשכנתא
אנו אמורים להתחיל בהליך השיפוץ באופן מיידי - מחר.
וברגע האחרון נשאלת השאלה - האם הפירוק ישפיע על הערכת השמאי ושווה לדחות לשם כך את השיפוץ?
מדובר על פירוק של דלתות, רצפה, חיפויים, מטבח

משהו נוסף - שמאי היה בבית מטעם המוכרים על מנת להעריך עלויות בניה (שלהם להקטנת מס שבח), האם השמאות שלו יכולה להיות רלוונטית לבנק?
תוכלי לבקש ממנו כמובן בתשלום. שיעשה על שמך את השמאות וכו' אבל מכיוון שזה שמאות לפני חתימת חוזה זה יהיה מחיר מלא.

יש אפשרות שאם התחיל שיפוצים השמאי יציין את זה ואז ירשום מחיר לאחר שיפוץ.
לבדוק מולו.

• הוסף לסימניות
תוכלי לבקש ממנו כמובן בתשלום. שיעשה על שמך את השמאות וכו' אבל מכיוון שזה שמאות לפני חתימת חוזה זה יהיה מחיר מלא.

יש אפשרות שאם התחיל שיפוצים השמאי יציין את זה ואז ירשום מחיר לאחר שיפוץ.
לבדוק מולו.
דיברתי עם השמאי ההוא
הוא עובד עם כל הבנקים מלבד לאומי
יש לי נטיה לקחת מלאומי מסיבה מסויימת
אבל הוא יכול להכין לי שמאות לשאר הבנקים.

השאלה שלי היא האם השמאות נפגעת משמעותית לדירה בשיפוץ?

תודה רבה לעונים!

• הוסף לסימניות
דיברתי עם השמאי ההוא
הוא עובד עם כל הבנקים מלבד לאומי
יש לי נטיה לקחת מלאומי מסיבה מסויימת
אבל הוא יכול להכין לי שמאות לשאר הבנקים.

השאלה שלי היא האם השמאות נפגעת משמעותית לדירה בשיפוץ?

תודה רבה לעונים!
אם הוא עובד עם כל הבנקים. לאומי גם יקבלו אותו.

ממש לא. אם כתוב באמצע שיפוץ. שווי הדירה בגמר השיפוץ יהיה רק יותר. לא חושב שיתן לכם כרגע פחות ממחיר החוזה.
תנסו לבדוק מראש מול השמאי

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי ששמאי שרואה דירה באמצע שיפוצים מוריד את הערך של הדירה כי השמאי קובע על פי מה שהוא רואה ובשעת השמאות הוא רואה אתר בניה.... לכן כדאי להתחיל עם השיפוצים רק לאחר השמאות

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי ששמאי שרואה דירה באמצע שיפוצים מוריד את הערך של הדירה כי השמאי קובע על פי מה שהוא רואה ובשעת השמאות הוא רואה אתר בניה.... לכן כדאי להתחיל עם השיפוצים רק לאחר השמאות
ממש לא כך.
השמאי יודע היטב לבחון את השוו שלאחר השיפוץ, גם אם כרגע הדירה במצב חורבן..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה