שאלה דחופה לגבי - חצילים

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,
כשאני מכינה סלט חצילים אני מולחת את החציל במלח גס לפני הטיגון על מנת להוציא את המרירות ממנו, אך איני יודעת לעולם כיצד יצא לי הסלט משום שהוא יוצא לא מריר - אך לעיתים מלוח מידי...:(
כמובן שאני שוטפת היטב היטב היטב את המלח לפני המשך ההתעסקות איתו, אך לעיתים זה לא עוזר...
אני שמה אותו במלח כשעה וכמות המלח די נדיבה....
איפה אני טועה? להוריד מהמלח? מהזמן??... אני מפחדת שיהיה מר
שוטטתי בכמה אתרי מתכונים ובכלל לא מוזכר שם על מליחת החציל! אז מה נכון לעשות?
אודה לכל תשובה לפני סערת ההכנות מחר ארצה להכין אותו כבר הערב כמו שצריך [החמים מגיעים לחג...:eek:]

תודה מכל ובכל.

• הוסף לסימניות
ההיפך הוא הנכון - בשביל להוציא את המרירות מהחציל צריך לסכר אותו בסוכר לפני הטיגון ולא להמליח...

• הוסף לסימניות
המלח נועד על מנת להוציא את הנוזלים, ואז הוא סופג פחות שמן בטיגון.
אך לא להוציא את המרירות.
חג שמח,
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;864650:
ההיפך הוא הנכון - בשביל להוציא את המרירות מהחציל צריך לסכר אותו בסוכר לפני הטיגון ולא להמליח...
ואז זה לא יצא לי מתוק?......:confused:
אם כן כמה סוכר לשים ולכמה זמן?

• הוסף לסימניות
המלח בפירוש נועד להוציא מרירות. יתכן שגם סוכר עוזר לכך, אבל כמובן לשטוף היטב לפני השימוש בחציל. לפעמים אני לא ממליחה בכלל ויוצא מעולה. כנראה תלוי האיכות ובזן החציל.
שמעתי מבשלנית מקצועית שכדאי להכין מים חמים עם מלח בתוכם ולהשרות בפנים את הפרוסות. אח"כ לסחוט בעדינות כמובן.

בכל מקרה- הצלחות.

• הוסף לסימניות
לא מלח גס. לפחות כמה שעות אם לא לילה. לא צריך לשטוף. רק לסנן, מנסיון

• הוסף לסימניות
עונת החצילים המעולים היא בפסח. עכשיו הם כבדים ומרירים, קצת קשה למצוא

• הוסף לסימניות
המלח נועד כדי להוציא נוזלים ע"מ שיספוג פחות שמן.
כדי שהחציל לא יהיה מר - בחרי לך חצילים מבריקים וקלים.
וכדי להסתדר עם בעית המליחות - לפני שאני מוסיפה מלח לרוטב / תחמיץ אני טועמת את החצילים (המטוגנים) ומלבד זאת - אין צורך לפזר הרבה מלח וגם לא להשרות למדי הרבה זמן (שעה בהחלט מספיק)

חני

• הוסף לסימניות
המלח נועד כדי להוציא נוזלים ע"מ שיספוג פחות שמן.
כדי שהחציל לא יהיה מר - בחרי לך חצילים מבריקים וקלים.
וכדי להסתדר עם בעית המליחות - לפני שאני מוסיפה מלח לרוטב / תחמיץ אני טועמת את החצילים (המטוגנים) ומלבד זאת - אין צורך לפזר הרבה מלח וגם לא להשרות למדי הרבה זמן (שעה בהחלט מספיק)
נכון מאד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל-קליק;864653:
ואז זה לא יצא לי מתוק?......:confused:
אם כן כמה סוכר לשים ולכמה זמן?

אודה ולא אבוש, בעלי אחראי על טיגון החצילים בבית...:rolleyes:
תמיד ידעתי שהוא מסכר את החצילים אבל עכשיו שאלתי אותו והוא אומר שהוא שם את פרוסות החציל במסננת כדי שירדו הנוזלים, שופך מעל סוכר ומלח באופן שווה ומערבב הכל - משהה כחצי שעה במסננת ומטגן.
מכיוון שאני לא אוהבת חצילים אני לא יכולה לומר לך אם זה יוצא מתוק או לא, אבל כל אורח שמגיע אלינו וטועם את החצילים שואל איך אנחנו מכינים...

• הוסף לסימניות
מניסיון המלח מוריד את המרירות, אני שמה מעט מלח דק על כל פרוסה בתוך מסננת, לא יותר משעה שוטפת במים, מייבשת ומטגנת (בעצם אני כבר שנים לא מטגנת חצילים רק מורחת אותם בשמן משני הצדדים ולתנור)

• הוסף לסימניות
המרירות מגיעה מהגרעינים,
חפשו חצילים קלים ללא גרעינים - גם ללא מלח תגיעו לתוצאות טובות.

• הוסף לסימניות
אוי, מלח גס? סוכר??... דברים שלא שיערום אבותינו...

אז הנה הסוד: לימון! מלמנים את החצילים בכל צורת חיתוך, למשך 20 דקות, ואז שוטפים ומייבשים (הייבוש מסייע לספיגת פחות שמן בטיגון) טובלים במה שרוצים ומטגנים.

הלימון אינו נספג והחציל אינו יוצא חמוץ, כמובן!

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
כאחד החסידים הגדולים של החצילים , ובפרט סלט חצילים
(ובגלל זה אני מגיב כאן)
אני יודע שהגרעינים ,והחצילים הרכים והנפוחים הם אלה שהורסים את הכל
חפשי חציל רזה מתוח ולא קשה, תבלי בחומץ ושום , ותשלחי טעימה :)
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה