שאלה דחופה למומחים - גרירת משכנתא

• הוסף לסימניות
יש לי משכנתא ע"ס מיליון ש"ח בבנק דיסקונט עם קל"צ 2.9
אני מוכר את הדירה ואני רוצה לגרור לדירה אחרת שיש שם הלוואת גישור של מיליון ש"ח (6%)בבנק טפחות
האם טפחות יתנו מכתב כוונות לדיסקונט? והאם דיסקונט יסכימו? ואם זה היה 500 אלף זה היה יותר קל?
השאלה מאד מאד דחופה לי תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
צריך לבקש הסכמה לדרגה שניה ולבדוק שסך 2 המשכנתאות לא עולות על 50% מערך הדירה במידה ומדובר בדירה שניה והלאה או 75% אם זאת דירה יחידה

• הוסף לסימניות
צריך לבקש הסכמה לדרגה שניה ולבדוק שסך 2 המשכנתאות לא עולות על 50% מערך הדירה במידה ומדובר בדירה שניה והלאה או 75% אם זאת דירה יחידה

בנק דיסקונט מחוייב להסכים לזה ?
זה תלוי בבנקים? יכול להיות שבנק אחד יסכים ובנק אחר לא?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
תפרט קצת יותר
כמה שמאות הנכס, וכמה הון שולם או יש להשלים
שמאות הנכס 2.4 הכל שולם - הנכס כבר נקנה מזמן.
יש לי בנכס הנ"ל הלוואת גישור מבנק טפחות בסך של 1.68(70%).
בנוסף יש לי נכס שאני מוכר שיש שם משכנתא של בנק דיסקונט בסך של 1.3 מיליון
אני רוצה לגרור (להחליף) את המשכנתא של טפחות עם המשכנתא של דיסקונוט
זאת אומרת לפרוע את הלוואת הגישור של טפחות ע"י שאני גורר את המשכנתא של דיסקונט

• הוסף לסימניות
מכיון שמדובר ב2 בנקים שונים יש מצב שלא יאפשרו דרגה שניה באחוז מימון כזה

לענד לגרור תחילה את המשכנתא לפז"ק
לקבל את הכסף מהקונה ולסלק את הגישור
ולגרור את הפזק לנכס

קצת מסורבל, אם יש למישהו רעיון פשוט יותר, עדיף..

• הוסף לסימניות
מכיון שמדובר ב2 בנקים שונים יש מצב שלא יאפשרו דרגה שניה באחוז מימון כזה

לענד לגרור תחילה את המשכנתא לפז"ק
לקבל את הכסף מהקונה ולסלק את הגישור
ולגרור את הפזק לנכס

קצת מסורבל, אם יש למישהו רעיון פשוט יותר, עדיף..
חשבתי על זה כבר.
זה לא מעשי כי יהיה חסר לי 500 אל"ש
המחיר של הדירה הנמכרת 2.6
לפז"ק יצטרכו להעביר 1.4 מיליון (יתרת המשכנתא 1.32 מילון +5%)
ישאר לי בקושי 1.2 מיליון והמשכנתא של טפחות 1.7 מיליון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה