כללי שאלה דחופה למומחים: מאגר קליפארט של aridi, וזכויות יוצרים.

• הוסף לסימניות
יש לי חבר שעומד להוציא מחדש סידור (לעדות המזרח, עם תפוצה של עשרות אלפים עותקים. בכל בית כנסת ספרדי יש כמה כאלה), והוא רוצה לעשות שער לסידור ממסגרת מהמאגר של ארידי. המאגר שנמצא אצלו אינו שלו (הוא קיבלו באדיבות מר אימיול...:)) והזהרתי אותו שהם יכולים לתבוע אותו על הפרת זכויות יוצרים.

השאלה היא: האם יש ממה לחשוש? לארידי אין נציגות בארץ כפי הנראה (יש אתר בעברית שמוכר את המאגרים שלהם, אולם המספר טלפון המופיע שם הוא בארצות הברית, כך שנראה שהם רק שילמו למישהו שיעצב להם אתר בעברית, ותו לא), ואין כל כך סיכויים שהם יראו את העבודה, ויגיעו לתבוע אותו כאן בארץ.

המאגרים של ארידי יקרים להחריד (מאה דולר לדיסק המכיל פחות ממאה וחמישים פריטים), אולם המסגרות והעיטורים שם ממש מתאימים לספרי קודש. אני מאמין שרוב ניכר מעיצובי הכריכות של ספרי קודש לקוחים משם. אם יש מישהו כאן שיידע להחכים אותי בענין, אנא!! הענין די דחוף, כי הסידור צריך לרדת לדפוס עוד מעט.

תודה מראש.

• הוסף לסימניות
גזל זה דבר אחד וזכויות יוצרים דבר אחר.
לא נראה לי שמישהו ירוץ אחריו לבדוק אם העיטור חוקי או לא (אפשר לקנות עיטור בודד באתר שלהם) מצד שני אם מדובר בכזה ספר גדול ומכובד אולי באמת כדאי לשלם ולא להכנס לחשש גזל...

• הוסף לסימניות
אני קניתי את מה שאני משתמש ממש.
נכון שיש לי את כולם. אבל בד"כ נמנע מלהשתמש.

אבל הוא מעוניין להשתמש בדיסק אחד או שתיים שמתוכם 10 קליפארטים הוא ישתמש. אז לקנות במאתיים דולר, זה לא סיפור. במיוחד לכ"כ הרבה עותקים שיודפסו וימכרו.

• הוסף לסימניות
אתה קונה אותם אחד אחד, או דיסק שלם? לקנות אותם אחד אחד זה סיפור יקרררררר

• הוסף לסימניות
דיסקים שלמים ב99 דולר אחד.

• הוסף לסימניות
המאגרים של ארידי הם ללא זכויות יוצרים!
הם לוקחים כסף רק על ההפצה והאיסוף.
כל אחד רשאי להשתמש בזה בלי הגבלה.

• הוסף לסימניות
מאיפה את לוקחת את זה? יש לך מקור? אם כן, נא להעלות אותו - לתועלת כולם!

• הוסף לסימניות
אז מה יצא? מותר להשתמש או לא?

• הוסף לסימניות
ארידי אוספים ומעתיקים יצירות אומנות שזכויות היוצרים שלהן פגו זה מכבר (כמו הארבסקה למינהם שהם יצירות בנות מאות שנים, יש לי בבית ספר של ארבסקה שיצירות משם נמצאות בארידי), התשלום הוא על עבודת האיסוף שלהם וההפצה.
החוק בארצות העולם הוא כי זכויות יוצרים תקפות 70 שנה ממותו של היוצר.

בכל מקרה יש זכויות יוצרים על הדיסק, כלומר שאסור על פי חוקי המדינות להעתיק דיסק, אבל השימוש ביצירה עצמה הוא חפשי לכל מטרה, לכל אחד, גם למי שלא שילם.

הדוגמא לשימוש חפשי כזה הוא שימוש באוצר החכמה, מותר להדפיס ספר מאוצר החכמה ולהשתמש בו כל שימוש שהוא, מאחר והם בסך הכל סרקו את הספר, פעולה שאינה מקנה זכויות יוצרים, לעומת זאת העתקת התכנה עצמה, מהוה לכל הדעות פגיעה בזכויות היוצרים.

• הוסף לסימניות
שומע.

יש לך מקור לענין זה? תקדימים משפטיים? אשמח לשמוע ולראות.

תודה.

• הוסף לסימניות
בכל אופן אני קניתי חלק מהדיסקים, 22, 23, 25 (נראה לי)

אם זה נמצא באחד מהחלקים ההם, תגיד שאני עיצבתי את זה... מישהו יכול למנוע ממך זאת?

• הוסף לסימניות
לפי מיטב ידיעתי אין שום אפשרות להוריד קובץ איכותי (דהיינו התמונה בפורמט קטן ביותר) מאתר זה, כמו"כ לאחר ההורדה נשאר הלוגו של החברה על התמונה או כל אובייקט שהורד לכן אין בזה כל רווח אלא אם כן רוצים ללמוד לבנות או לחקות אובייקט יפה שלהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה