- הוסף לסימניות
האם התפקיד שלי כמעצבת פנים הוא לבדוק אם יש עמודים בדירה כדי לשרטט?
לפני שאת מתחילה לתכנן את צריכה להביא מהנדס לחוות דעת, כדי לדעת איזה מגבלות יש לך בתכנון. לפעמים תוך כדי עבודה מתגלה עוד איזה עמוד חמוד מאוד, ואז צריך לשנות את התוכניות בהתאם.האם התפקיד שלי כמעצבת פנים הוא לבדוק אם יש עמודים בדירה כדי לשרטט?
וואו!שימי לב שיש מקרים שגם קיר בעובי 10 ס''מ אינו ניתן להורדה. למדתי זאת בתחילת דרכי במקצוע - בדרך הקשה,אחרי שסיימתי לתכנן והוצאתי סט תוכניות עבודה מלא ללקוח על סמך זה שכל הקירות שרצינו להרוס היו בעובי 10 ס''מ. המהנדס הגיע אחרי סיום תכנון, וכמובן לפני ביצוע, והתברר שמדובר בשיטת בניה כלשהי שכל קירות ה10 הם מבטון ומהווים חלק מהקונסטרוקציה,ואין אפשרות להוריד קיר שלם, אלא אך ורק לפתוח פתחים ברוחב מסוים לפי הנחיות שלו.
נאלצנו לתכנן הכל מחדש ולהוציא סט תוכניות מלא מחדש.
וואו!
אלו היו קירות 10? לא 12?
מאד מעניין אותי לדעת, כי אני מכירה את הבניה הטרומית שמתבססת על קירות תמך בהם ניתן למצוא גם קירות הקרובים ל-10 אבל מעט יותר.
בקיר 10 אף פעם לא נתקלתי בבעיה.
באיזה אזור זה היה?
מה שאני עושה בד"כ- אחרי מדידה וסימון העמודים שאני מצאתי בדירה, אני בודקת מלמעלה אילו אלמנטים עלולים להפריע לי בתכנון ומכוונת את המהנדס בעיקר אליהם, אין לי טעם שיבדוק בכל היקף הקירות מה ניתן להוריד ומה לא כשאני לא בכיוון לגעת במעטפת...
הדבר הראשון שבודקים זה אם הבניה טרומית , ואם כן כמעט ואין מקום להוריד קירות חוץ מפתחים קטנים באישור מהנדס צמודקירות 10, וחלקם אפילו 9! הייתי כל כך מופתעת לקבל הודעה מרעישה שכזו אחרי שמבחינתי כבר סיימתי פחות או יותר עם כל התוכניות. זה היה בעיר באר שבע.
בסיכום עם הלקוח האחריות היתה עליו להביא את המהנדס בשלב מוקדם, אך הדבר נפל בין הכסאות, וקרה מה שקרה... לא נורא, מטעויות לומדים![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים