כללי שאלה הלכתית גרפית

• פותח הנושא TIP X
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נתחיל מהסוף: התבקשתי ע"י מורה ההוראה שהלכנו אליו לברר מעבר לכל ספק שהדבר לא הגיע עקב טעות בשימוש שלי בתוכנה. אני חוששת לסמוך רק על דעתי בכך ולכן אני פונה אליכם.

ולהלן הפרטים:
א. עמדתי ספר לימוד.
ב. לספר מצורפים המון איורים. (מעשי ידי הניק cello)
ג. כידוע יש התנגשות בעת שיטוח השקיפות בין הכיתוב לבין איורים שהכילו שקיפות. לכן דאגתי שהאיורים יהיו מאחורה.
ד. יצאתי לפידיאף, בדקתי, תקנתי איזה 2, כלומר העברתי לאחורה, בדקתי שהפעם הפידיאף בסדר ושלחתי ללקוחה, ובאישורה- לדפוס.
ה. ההעתק שמש יצא מעולה. רק הלקוחה גילתה בעמודים אחרים כמה תיקונים קטנטנים. תקנתי ושלחתי והספר הודפס ב2000 עותקים.

ועכשיו:
במקרה הלקוחה היתה בכריכיה ועלעלה בחומר טרם כריכתו ואז היא מגלה ב2 דפים שיש איור, שחלק נכבד מהטקסט לא יצא!! כשבהעתק שמש הוא כן היה.
ו. בדקתי אצלי ואכן, לאחר התיקונים הקטנטנים שהיא בקשה, הקובץ יצא ממני פגום ב2 דפים אלו.

ואם החזקתם ראש, הגענו לשאלה:
כיצד יתכן שאני תקנתי תיקונים קלים בעמודים אחרים, ו2 תמונות אלו שכבר סודרו מאחורה ונפתרה בעית ההתנגשות עם הטקסט, יקולקלו? האם יתכן קשר כלשהו ולו הקלוש ביותר בין תיקון בעמוד X לפגימה בעמוד Y, כשאין זה בטקסט משורשר?

יש לציין שאני בודקת פידיאף באלף עיניים לפני שליחתו, רק שהפעם מרוב כמות השליחות אליה ואל השכנים שלה מהם היא מדפיסה, כל דקה, כבר התבלבלתי ופעם אחת (מני עשרות על קובץ זה...) לא בדקתי.

יש לי בעקרון כבר פסק מרבי זלמן נחמיה גולדברג אך לשם כך אני חייבת לוודא אם יתכן הקשר ההוא עליו שאלתיכם לעיל.

• הוסף לסימניות
אני לא פוסקת,
אבל מי שמאשר הדפסה אחרי העתק שמש בלי לראות העתק שמש חדש, זו בעיה שלו, ועל אחריותו.
בדיוק בשביל זה הוא נועד!

• הוסף לסימניות
האם ייתכן שעבדת עם כמה קבצים, וכשביצעת את התיקון בטעות ביצעת אותו על קובץ ישן יותר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;629322:
נתחיל מהסוף: התבקשתי ע"י מורה ההוראה שהלכנו אליו לברר מעבר לכל ספק שהדבר לא הגיע עקב טעות בשימוש שלי בתוכנה. אני חוששת לסמוך רק על דעתי בכך ולכן אני פונה אליכם.

ולהלן הפרטים:
א. עמדתי ספר לימוד.
ב. לספר מצורפים המון איורים. (מעשי ידי הניק cello)
ג. כידוע יש התנגשות בעת שיטוח השקיפות בין הכיתוב לבין איורים שהכילו שקיפות. לכן דאגתי שהאיורים יהיו מאחורה.
ד. יצאתי לפידיאף, בדקתי, תקנתי איזה 2, כלומר העברתי לאחורה, בדקתי שהפעם הפידיאף בסדר ושלחתי ללקוחה, ובאישורה- לדפוס.
ה. ההעתק שמש יצא מעולה. רק הלקוחה גילתה בעמודים אחרים כמה תיקונים קטנטנים. תקנתי ושלחתי והספר הודפס ב2000 עותקים.

ועכשיו:
במקרה הלקוחה היתה בכריכיה ועלעלה בחומר טרם כריכתו ואז היא מגלה ב2 דפים שיש איור, שחלק נכבד מהטקסט לא יצא!! כשבהעתק שמש הוא כן היה.
ו. בדקתי אצלי ואכן, לאחר התיקונים הקטנטנים שהיא בקשה, הקובץ יצא ממני פגום ב2 דפים אלו.

ואם החזקתם ראש, הגענו לשאלה:
כיצד יתכן שאני תקנתי תיקונים קלים בעמודים אחרים, ו2 תמונות אלו שכבר סודרו מאחורה ונפתרה בעית ההתנגשות עם הטקסט, יקולקלו? האם יתכן קשר כלשהו ולו הקלוש ביותר בין תיקון בעמוד X לפגימה בעמוד Y, כשאין זה בטקסט משורשר?

יש לציין שאני בודקת פידיאף באלף עיניים לפני שליחתו, רק שהפעם מרוב כמות השליחות אליה ואל השכנים שלה מהם היא מדפיסה, כל דקה, כבר התבלבלתי ופעם אחת (מני עשרות על קובץ זה...) לא בדקתי.

יש לי בעקרון כבר פסק מרבי זלמן נחמיה גולדברג אך לשם כך אני חייבת לוודא אם יתכן הקשר ההוא עליו שאלתיכם לעיל.

אני עברתי משהו דומה כל כך הרבה פעמים שברגע האחרון נתגלתה טעות שקרתה אחרי תיקון קטנטן ונס לא אחרי הדפוס.
מתקנים משהו אחד, ומשהו אחר בורח פתאום מהמסגרת.
כל תיקון קטנטן, צריך לעבור על כל הקובץ מחדש.
ממש מתסכל.
אני חושבת שב CS5 המצב יותר גרוע מגרסאות קודמות.
לא זוכרת שזה קרה לי ב CS3.

לא יודעת מה התשובה, אבל בסופו של הדבר לקוח אמור לאשר עבודה לפני הדפוס.

ובאמת לשאול פוסק זה הפתרון הכי נכון.
ולדעתי, זו אכן בעיית תוכנה שקורות טעויות כאלה,
אבל האחריות אולי על הלקוחה לוודא אחרי כל תיקון שהכל טוב.
הבעיה שהלקוחות בד"כ בודקים רק את העמודים שתוקנו,
והתוכנות האלה מפשלות דווקא באלה שלא תוקנו

• הוסף לסימניות
ורק דרך אגב, אם תשמרי את הקובץ ל PDF ישן יותר, נאמר 4,
לא תהיה לך בכלל בעיה ודאגה לשקיפויות. זה מה שהבנתי
מעדי רביד פעם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;629362:
ורק דרך אגב, אם תשמרי את הקובץ ל PDF ישן יותר, נאמר 4,
לא תהיה לך בכלל בעיה ודאגה לשקיפויות. זה מה שהבנתי
מעדי רביד פעם
מה את אומרת!!
זה מענין מאד.
שהם יקחו תכונה טובה ויבטלו אותה בגירסה מתקדמת יותר? נשגב מבינתי.

בכל אופן הרבה תודה לעונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;629539:
מה את אומרת!!
זה מענין מאד.
שהם יקחו תכונה טובה ויבטלו אותה בגירסה מתקדמת יותר? נשגב מבינתי.

בכל אופן הרבה תודה לעונות.

לא מדויק,
בגרסא 4 סגירה לפידיאפ שוחטת את הקובץ - אזורים חופפים עם שקיפות פשוט יקבלו את הצבע של ערבוב הצבע השקוף עם הצבע שתחתיו ולא ישמרו על תכונת השקיפות, טוב לדברים מסוימים גרוע לאחרים.

בגרסאות מתקדמות יותר הוא שומר על תכונות העצמים.

• הוסף לסימניות
גם אני עברתי מהו בסגנון שנגמר בנס . קורה לעיתים דחופות עם לקוחות שלא יודעים מה הם רוצים ומשנים דעתם אחת לדקה. אחת אמרה לה שעדיף... ואח"כ אחרת טענה שאם היא לא מחזירה את הקודם היא לא מדברת איתה.. חוזר חלילה והכל אחרי סגירה לדפוס כמובן!
כמעט התבלבלו הקבצים ברגע האחרון נצלתי . יש לציין שהעבודה לא שולמה לפי שעות הבלבולי ראש שהיו ברגע האחרון עברו את גבול הטעם הטוב. נתתי לה מתנת פרידה ושינתי לפי רצונה חזרה תוך זהירות מופלגת לא להתבלבל בין השמירות הדומות [היא רצתה שאחזור לגירסה הקודמת איזה? נסים! היא הסבירה לי שזה ממש הבייבי שלה] עשתה לי בית ספר... מאז תיקונים מדגם כזה על חבון הלקוח גם אם העבודה לא לפי שעות.

• הוסף לסימניות
מענין לענין באותו ענין:
אתמול הורדתי לדפוס חוברת שהופיע בה פרסום למשהו, כששלחתי לו התוצר הסופי לדפוס הוא טען שבפידיאף שלו יש ריבועים במקום מספרים ועוד ריבועים מתחת לטקסטים - מה שאצלי לא הופיע!
(כמובן שהוא הודיע לי על הריבועים לאחר הירידה לדפוס...)

לבנתיים נסעתי ע"מ לוודא את איכות ההדפסה ובעל הדפוס הפיק לוחות לפני שראיתי או חתמתי על העתק שמש - וטוב שכך!
בהעתק שמש הופיעו הריבועים הנ"ל! ובלוחות וההדפסה לא!! יש הסבר??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;629322:
ברור שאם העמודים היו מתוקנים, והקובץ נשמר, ונעשו עליו תיקונים נוספים, לא ייתכן שזה ישתבש בעקבות שינויים בעמודים אחרים.
מה שיכול להיות, שעשית ייצוא במקום הדפסה...(?)

סתם הערה: אני מקווה שברור לך שהמחיר בשביל עבודת גרפיקה שיש לך עליו גם אחריות על טיב הדפוס, הוא פי 5 מהמחיר הרגיל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;629769:
ברור שאם העמודים היו מתוקנים, והקובץ נשמר, ונעשו עליו תיקונים נוספים, לא ייתכן שזה ישתבש בעקבות שינויים בעמודים אחרים.

סתם הערה: אני מקווה שברור לך שהמחיר בשביל עבודת גרפיקה שיש לך עליו גם אחריות על טיב הדפוס, הוא פי 5 מהמחיר הרגיל...

זה ממש לא ברור.
כי זה לא מה שקורה בפועל.
הרבה פעמים קובץ נשמר, נסגר וכשנפתח
מחדש, דברים זזו בו.
יש איזה שהיא חוסר יציבות בתוכנה ובעימוד
במיוחד בעימוד מורכב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;629769:

איזה הבדל אמור להיות בין יצוא להדפסה?

• הוסף לסימניות
אמאלה, כן, עשיתי יצוא, כרגיל אצלי באינדיזיין. למה? יש עם זה בעיה?

• הוסף לסימניות
אני שומעת הרבה שעושים הדפסה ואני דוקא דוגלת ביצוא. לא מסתדרת עם ההדפסה

אגב בקשר לריבועים במקום מספרים זה קורה גם לי לעיתים
מדובר אצלי בגירסא 4 וזה קורא כאשר הלקוח משתמש בגירסא ישנה של אקרובט
הפיתרון הוא המרה לעקומות ומחיקת הטקסט

• הוסף לסימניות
שמעתי בעצמי מעדי רביד שאין שום ענין בהדפסה לפוסטסקריפט ואפשר לעשות יצוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;629853:
אמאלה, כן, עשיתי יצוא, כרגיל אצלי באינדיזיין. למה? יש עם זה בעיה?
שוב, אם כל הדפים סגרת בייצוא, וגם את זה בייצוא, הרי אין שום סיבה שישתנה ממה שהיה.
ואם הקובץ נשמר, ועבדו עליו, ושוב עשו ייצוא, סביר להניח שהבעיה לא אצלך.

אבל אם כל הקבצים הקודמים עשית בהדפסה, (ולכאורה באחד הגרסאות שמשטחות את העמודים), ואת העמוד האחרון עשית בייצוא, (שלא משטח את החומר) אז ייתכן והבעיה אצלך.

ולתזכורת: המחיר הוא פי 5!

• הוסף לסימניות
ברור שאם עובדים עם דפוס טוב, עדיף לעשות ייצוא, ששומר על הכל.

אבל מה לעשות והרבה בתי דפוס מעדיפים לא להסתבך עם הRIP, או שהמכונות שלהם ישנות... ולכן אומרים, תעשו פוסטסקריפט, ואנחנו נחסוך את הכאב ראש.

ובקצרה כדי לסבר את האוזן, אם משתמשים בהדפסה ולא בייצוא:
  • יש שיטוח שקיפות,
  • גם לא נשאר שכבות,
  • אין שמירה על פרופילי צבע,
  • כל הקישורים ומה שקשור לאינטראקטיב הולך לאיבוד.
  • אין מבנה של הקובץ
  • לכן הקבצים עפ"י רוב יותר קלים.
(יש עוד, אבל זה בקטנה)

<!-- [DocumentBodyEnd:af1d835d-279a-4594-a896-e3a18ac50982] --><!-- BEGIN attachments --><!-- END attachments --><!-- BEGIN helpful & correct buttons --><!-- END helpful & correct buttons -->

• הוסף לסימניות
עשיתי יצוא כל הזמן. גם לפני התיקונים האחרונים וגם אחריהם.
אך לאחר הסיפור בדקתי וכן ראיתי שהפגימה בשני דפים אלו אצלי.
בכל אופן אם הבנתי אתה אומר שלא יתכן שעקב תיקון תיוצר פגימה.
אז זה ממש נשגב מבינתי.
טוב, נעשה בעז"ה את הפשרה שהציע הגרז"נ גולדברג.
אלא א"כ הלקוחה תצליח להטיל את ההפסד על הדפוס כי היא טוענת שגם מחובתו היתה לבדוק ולא להדפיס כזו טעות קריטית.
בל"נ אעדכן.

• הוסף לסימניות
שיהיה ברור וחד משמעי,
מי שאישר הדפסה ללא העתק שמש, עושה זאת על אחריותו הבלעדית.
מי שאישר העתק שמש ולא משנה ממה נבעה הטעות, גם עושה זאת על אחריותו.

כמובן שכל שינוי מהעתק שמש להדפסה, מה שלא שייך בבית דפוס נורמלי, זה בעיה של הדפוס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה