כללי שאלה | המעביד לוקח לעצמו כל הזכויות

• הוסף לסימניות
דעתכם המקצועית ואם יש פה גם למדנית: עיתון מקבל ממני ציורים (קומיקס/כתבות) במחיר נמוך לכל הדעות ועד כאן לא נתחיל להתווכח ולקונן, אבל מה עושים אם המערכת מודיעה לי שהם רוצים להוציא ספר מאחד הקומיקסים לדוגמא, וההודעה סתם באה בתור 'יו, נכון נחמד?' ולדעתי (וגם אמרתי כך) הם עושים פה שימוש מסחרי נוסף בעבודות שלי וזה זקוק לאישור/קבלת אחוזים או משהו כזה.
לטענתם הם קונים את הציורים וזה מקנה להם את הזכות לעשות עם זה מה שהם רוצים. עוד מעט גם יגידו לי לא לעשות שום שימוש בחלקי ציורים שעשיתי לאי פעם..
מי צודק?

• הוסף לסימניות
הם קיבלו רשות להשתמש בהם בשביל הקומיקס לא בשביל לעשות מזה ספר!!

אם רוצים ספר שישלמו, ועדיף הרבה!

בטח שאתה צודק.

• הוסף לסימניות
השאלה אם יש הסכם חתום או שהכל בעל פה

• הוסף לסימניות
הם לא הסכימו לעשות חוזה כתוב, כי 'בשביל מה, זה שכר סופרים' יצרת-קיבלת, לא עשית אז לא. באמת טפשי אבל קצת מדי מאוחר עכשיו.. בכל מקרה, הכל בע"פ.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מפסיק להם באמצע סיפור אם היו עושים לי את זה. הרי אין חוזה...
ואם לדעתם אם אין חוזה מותר לעשות הכל, אז אתה גם יכול לעשות מה שבא לך.

בכל מקרה, תתקשר לרב שלך לברר מה ההלכה.
ואחרי זה אנחנו כבר נדאג לשאר.
(תהיה בטוח שלא כדאי לו לעיתון ההוא להתחיל עם חברת פרוג...:))

• הוסף לסימניות
ודאי שאת ההלכה יש לברר, רק מענין אותי אם זה דבר מקובל. (מרגיז!)

• הוסף לסימניות
אם אתה כבר מפסיק באמצע אז שזה יהיה באמצע המתח לפחות, כדי שירצו להמשיך. :)

• הוסף לסימניות
הכתיבה לא שלי...:(
חוץ מזה, רק לי יש סלידה מויכוחים עם לקוחות?! שלא לדבר על איומים..

• הוסף לסימניות
זה ניצול איום !!
ברור שאל תוותרי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;83729:
הכתיבה לא שלי...:(
חוץ מזה, רק לי יש סלידה מויכוחים עם לקוחות?! שלא לדבר על איומים..
רק לך. וכמובן כמו שסטארט כותב. אין לוותר בשו"א.

תשאל את אלי7, מה הוא היה מגיב אם במשפחה היו לוקחים את הקומיקס שלהם, ושם משלמים שם X10 ממה שמשלמים לך...

• הוסף לסימניות
זו חוצפה, זה ניצול, זה ממש ממש לא בסדר, אבל אם אין חוזה חתום זו באמת בעי'ה.

גם לי יש סלידה מויכוחים, אבל לפעמים צריך לנשוך את השפתיים ולעשות את זה.

ונתנו צודק, להפסיק את הסיפור. אז מה אם הכתיבה לא שלך, הציורים כן שלך, הם לא בונים על זה?

• הוסף לסימניות
תהיי חזקה ובטוחה בעצמך, ותראי להם שאין אפילו על מה לדבר, וזה אפילו לא נושא לדיון...

• הוסף לסימניות
איזה ניצול מכפיר!!!
אסור לוותר!!!

• הוסף לסימניות
ועד משהו.
מחר על הבוקר אתה עושה חוזה איתם, ושם כותבים שאין רשות לעשות שום דבר עם הקומיקסים שלך בלי רשותך בכתב.
ואם הם לא רוצים, אומרים שלום ולא להתראות.
פרנסה משמים, (והם בכלל לא משלמים לך...) ואתה לא העבד שלהם,
כמו כן הם לא ירצו להפסיק באמצע עבודה, וגם אם כן זה בגלל שמזמן היו רוצים להחליף אותך :),

בכ"א, הכסף שמיועד אליך משמים, יגיע בכל מקרה.
חזק ואמץ.

• הוסף לסימניות
דבר כזה לא מקובל במקומות שאני מכירה. בעיתונים שאני מכירה הם מוותרים על זכויותיהם לגמרי לטובת הסופר והצייר גובה ממנו תשלום נוסף על הוצאת הספר. ברור שזה לא הוגן ואת חייבת להודיע להם מייד שאינך מסכימה לשום שימוש נוסף ללא תשלום באיורים ואם הם לא מעוניינים ניתן להפסיק את העבודה כבר מהיום.
מעשה שהיה: עבדתי פעם אצל מישהו שגם כן הודיע לי אחרי כמה פרקים שהזכויות על ספר הן שלו ואני לא הסכמתי גם במחיר הפסקת עבודה. הוא אמר שיפנה למישהו אחר ולבסוף חזר אלי והיה מוכן אפילו לשלם הרבה יותר כדי שאסכים להתפשר אתו הזכויות על ספרים בעברית שלי ובאידיש הן שלו.

• הוסף לסימניות
בדוק ומנוסה
אלו שסוחרים על גב של בן אדם בלי בושה הם גם יכולים לריב איתך ולספר לך כמה את\ה לא שווה ואחרי המריבה לבוא אליך ולהכפיל את המחיר על העבודות שלך אז יכול להיות שיהיה לא נעים אבל רוב הסיכויים שתצא מזה מחוזק

• הוסף לסימניות
כולנו איתך.
ובשבילינו, אחרי שתפסיק להם באמצע תמשיך את זה פה בפורום, כולנו נהנה.

• הוסף לסימניות
אל תותרי! זה שלך!!
הם שילמו לך על הרשות שלך לפרסם אצליהם את הציורים!
ממש מקומם.

(בספר העוסק בזכויות יוצרים כתב מפורשות שעל פי ההלכה הזכויות של הסיפור הם לסופר ובודאי שהתשלום היא בדרך של קבלנות ולא כעובד בעיתון, נתקלתי בסיפור דומה בעבר)

• הוסף לסימניות
א' - תודה על ההזדהות והעידוד,
ב' - דווקא מישהו אמר לי פה עכשיו שיש כזה מושג שמערכת יכולה לומר-תוציא/י את הספר שלך רק איתנו, וזה מקובל. הנקודה היא שפה אף אחד לא חשב להתיעץ בכלל-והשורה האחרונה היא החמודה מכולם: יש שם בטחון כלשהו במערכת שאני גם אעצב את הספר.. למה לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה