שאלה וחוות דעת בנושא-שיפורים ותיקונים.

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,בודאי קרה לכם שסיימתם איור עבור לקוח והנ"ל בקש תיקונים ושיפורים.
אין ספק שזה מקובל,אבל עד כמה?מתי זה נקרא מוגזם?איך אתם מעגנים את זה בחוזה עבודה וכל מה שתוכלו להאיר בנושא,בודאי יהיה לתועלת כולם.

• הוסף לסימניות
אני מסכמת עם הלקוח בחוזה שבמחיר שסכמנו עליו עבור העבודה כלולים 2 סקיצות. לאחר אישור הסקיצה השניה - אם יידרשו שינויים/תיקונים נוספים - יידרש תוספת תשלום שיחושב עפ"י זמן עבודה.

• הוסף לסימניות
אני כן נותנת אפשרות לתיקונים בגרסת הסקיצה, לעיתים גם בשלב האינקינג(שחור לבן) אך לאחר הצביעה אם ישנם תיקונים משמעותיים בציור עצמו אני גובה תשלום. אם נאמר צבע הבגד לא מוצא חן, אין לי בעיה לשנות, אני מגבילה ב3 תיקוני צבע קלים בחינם ויותר מכך בתשלום.

• הוסף לסימניות
למדת אצל מוטי הלר ואין לך משנה סדורה בענין?
אחרי שמאושר שלב האינק אני מודיע מראש שאני גובה 120 ש"ח לשעה.
זו השיטה שלמדתי ממנו. שזה גם משתלם לי וגם מרתיע אותם לא לחפש דוקא.
לקוחות קבועים או שאני מכיר ויודע שהם בסדר אני מחליק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;2059682:
אני כן נותנת אפשרות לתיקונים בגרסת הסקיצה, לעיתים גם בשלב האינקינג(שחור לבן) אך לאחר הצביעה אם ישנם תיקונים משמעותיים בציור עצמו אני גובה תשלום. אם נאמר צבע הבגד לא מוצא חן, אין לי בעיה לשנות, אני מגבילה ב3 תיקוני צבע קלים בחינם ויותר מכך בתשלום.

ואם הלקוח טוען שההבעה של הדמות לא נראת מספיק שמחה ולכן הוא מבקש לצייר את הפנים מחדש?

• הוסף לסימניות
הייתי משנה מעט את העיניים והחיוך אבל לא מציירת חדש לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רפי רפי;2059702:
למדת אצל מוטי הלר ואין לך משנה סדורה בענין?
אחרי שמאושר שלב האינק אני מודיע מראש שאני גובה 120 ש"ח לשעה.
זו השיטה שלמדתי ממנו. שזה גם משתלם לי וגם מרתיע אותם לא לחפש דוקא.
לקוחות קבועים או שאני מכיר ויודע שהם בסדר אני מחליק.

אז אתה בעצם אומר שעדיף פשוט לגבות באופן קבוע לפי שעות עבודה?-שהרי באופן זה אתה מוגן מבקשות חוזרות ונישנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י golstein;2059703:
ואם הלקוח טוען שההבעה של הדמות לא נראת מספיק שמחה ולכן הוא מבקש לצייר את הפנים מחדש?

אם כבר אישרו לך בעבר זה אשכרה תיקונים!
תקע מחיר לפי שעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י golstein;2059716:
אז אתה בעצם אומר שעדיף פשוט לגבות באופן קבוע לפי שעות עבודה?-שהרי באופן זה אתה מוגן מבקשות חוזרות ונישנות.

חס וחלילה! בחיים אל תעבוד לפי שעות.
מה שקורה הרבה כשעיקר העבודה מאחוריך והפציינט רואה שזה לא בדיוק מה שהיה לו בראש.
נו מה לעשות? הוא דמיין כמו גדי פולק ויצא לו יניב גולשטין.
שישלם על זה. תסביר בעדינות שזה מקובל וככה אתה עובד ואם זה היה משהו קטן היית מחליק אבל זה לשנות את כל הקונספט ולא ישנת בלילה וגם ככה עשית לו טובה גדולה ויש לך ציפורן חודרנית באוזן. תסביר.

• הוסף לסימניות
טוב שהנושא עולה.
היה לי לקוח בעבר, שכמות התיקונים שהוא סובב גרמו לי לחרוט על נשמתי את המסקנה: חובה להגביל תיקונים חינמיים.
בהתחלה, בשלב הסקיצה, הבנתי לחלוטין את הבקשות שלו. הוא השקיע, חלם, יזם והזיע על יצור מוצר, הוא משלם, והוא רוצה משהו שיבטא אותו.
נצא מהנקודה שהציור היה מאתגר למדי וסתר את עצמו (משהו בנוסח של דינוזאור, הבעה גזעית אבל עניו, עם שמלת שיפון וממליץ על מסטיק בזוקה בטעם לפת)
ואפילו שלדעתי כבר בסקיצה הראשונה עמדתי בעניין יפה. הסכמתי לבצע סקיצה שניה.
על כל סקיצה הוא היה שולח הערות ממוספרות עד 10
הייתי בשבוע מטורף עם כמה עבודות במקביל. דווקא הייתי מסודרת איתו, ואכן הייתי אמורה לגמור את הציור ביום למחרת.
קצת היה קשה עם 70 תיקונים בקירוב.
ברור גם שהדבר לקח זמן מעבר למה שסיכמנו- כי כאמור הוא היה צריך לאשר כל שלב.

מאחר ואני אוהבת להוציא תוצר מושלם עם לקוח מרוצה, גם על חשבון שעות העבודה שלי, הפסדתי כסף ובלבד שאגמור עם העניין הכי טוב.

התיקונים הגיעו לכזה שלב שהוא ניסה את כל האפשרויות, ואז רצה לחזור לדוגמא הראשונה.
בשלב הזה, קלטתי שההגבלה היא זו שתגרום לו להיות מרוצה.
ואז פשוט המשכתי לבד ולא שיתפתי אותו בצבע, תוך יום גמרתי והוא אהב את התוצאה.

לי זה השאיר טעם מר מאוד בפה.

ולכן אני ממליצה: תיקונים ברמות הנורמה, מה טוב. כשרואים שהתיקונים לא מוצדקים ומוגזמים- הגיע הזמן להשים סטופ, או לקחת תשלום על כל תיקון.

בכל אופן, בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני מבינה את התסכול, כיוון שסיגנון הציור שלכם מורכב בצביעה.
כל שינוי הוא ציור מחדש שלוקח שעות (!)
לדעתי, אין מנוס מסעיף בהסכם:

תיקונים: למזמין תשלח סקיצה בקווים כלליים המשקפים את רוח הציור, המיקום, החפצים והדמויות שיהיו בציור. לאחר אישור הסקיצה על ידי המזמין יתכנו שינויים קטנים שלא מצריכים התערבות משמעותית בציור (כגון הוספת אגלי זיעה/ שינוי צבע), כל תיקון/הוספה משמעותית בציור (כגון הוספת דמויות, שינוי חפצים או מקום) יתומחרו לפי 30% מערך הציור לכל תיקון.

• הוסף לסימניות
צריך לקלוט את הראש של הלקוח.
לקוחות כאלו שנוטים לשגע עם אלף ואחת תיקונים (לרוב סתם קריציונריים) - עדיף לשלוח להם 2-3 סקיצות מראש, שיבחרו אחת מתוכן. וגם אם יעשו איזה שילוב - יתנו להם לבחור מתוך מבחר סגור.
כך 'חוסמים' אותם מראש.

נכון שזה קצת מעצבן, אבל אלו בדרך כלל מיעוט.

• הוסף לסימניות
המקרה מוכר לי יותר מידי טוב לצערי.
הבעיה הכי קשה היא כאשר מדובר על דיוקן חוזר בספר. אין מצב לאשר רק סקיצה וגם כך הסקיצה היא ברמת איור גמור כדי שיראו דמיון לדמות המצוירת. בנוסף הצבע משנה הכל אח"כ, אור וצל ועוד...
בקיצור- לא מצאתי לזה עדיין נוסחה...
במיוחד שיש הרבה דיוקנאות... איזו עבודה קשה (לא הציור- מה שמתלווה אליו עד שיוצא וקולע לטעם הלקוח...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה