כללי שאלה: זכויות יוצרים על פונטים ועיצובים

• הוסף לסימניות
שאלה:
אני צריך מספר מילים בפונט נרקיס-תם, מעולם לא השתמשתי בפונט הזה ואין לי אותו כלל במחשב, אם אבקש ממישהו שיש לו את הפונט (חוקי כמובן), לשלוח לי אותו בעקומות, מותר לי להשתמש בו?

עוד דבר, לקוח ביקש ממני לעצב לוגו דומה ללוגו שראה ואהב. איך אני יודע איפה הם הגבולות של דומה או שונה מבחינה משפטית?

תודה

• הוסף לסימניות
מבחינה משפטית, שינוי קל בעיצוב, או בהיגוי (כן כן גם על זה יש זכויות יוצרים) פוטר אותך מכל הבעיות.

• הוסף לסימניות
Lmnt התשובה שלילית.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי שתי תשובות האחרונות:
ונתנו האם בדקת זאת? או שמעת? ביום פקודה אין תירוצים שראיתי מפורש על הפורום...

וטיפוגרף: שלילי פירושו שאין בעי' או שיש בעי'?

• הוסף לסימניות
אסור לך להשתמש בפונט שלא רכשת גם אם הם בעקומות מחבר, בקיצר, אין לך שום זכות שימוש.

• הוסף לסימניות
טיפו:
במחילה מכבודו, זו המצאה מקורית שלך.
אין כל מניעה חוקית או אתית.

• הוסף לסימניות
יש ויש, תברר!!!!

• הוסף לסימניות
נקי כפיים,
מדוע לדעתך אין מניעה להשתמש?
סיפר לי חבר שיש לו בית דפוס, שהגיעו אליו מרוזנברג להציע לו לקנות פונטים, תוך כדי הם הסתכלו על עבודות שלו במקום והתחילו לאיים עליו בתביעה אם הוא לא קונה את הפונטים.

• הוסף לסימניות
מה הקשר בין הסיפורים?
אם יש לו פונטים לא חוקיים- הם צודקים והוא גנב.
אבל, שחבר יתן לך כמה מילים בעקומות? מה הבעיה? ואם תתן לחבר את כל העבודה, אז זה ג"כ לא בסדר?

• הוסף לסימניות
נכון, ואם אני שולחת קובץ פתוח ללקוח (לוגו למשל) זה הפרת זכויות יוצרים?

• הוסף לסימניות
טיפוגרף, לשיטתך אסור לשלוח לדפוס גופנים, במקרה ויהי' בעי' בpdf?

• הוסף לסימניות
ונתנו,

שים לב, כשאתה עושה פאקעדז' באינדי, מופיע לך אזהרה לגבי הפונטים. תקרא מה כתוב שם.

• הוסף לסימניות
נכון מאוד.

• הוסף לסימניות
נושא מענין. אולי יש כאן איזה עו"ד שיביא לנו תקדימים משפטיים בענין זה (ואם לא מהארץ, אז לפחות מארה"ב).

• הוסף לסימניות
ברגע שזה לא גופן "חי" זה יצא מגדר גופן לגדר עבודה גראפית, ואין על זה שום מיגבלה

• הוסף לסימניות
ברור שאם זה בעקומות אין שום בעיה!!

נניח שביקשתי מחבר לעצב לי חותמת של שם החברה שלי, בפונט הזה והזה, ושישלח לי את זה בקובץ וקטורי... האם ישנו חוק שיכול לאסור עליו זאת? - בוודאי שלא.

• הוסף לסימניות
לדעתי אין מניעה חוקית והלכתית לקבל מחבר על בסיס מכר משפט שכתוב בפונט שאין לי
כשהוא מתורגם לקונוורט.

אני לא רואה שום הבדל בין זה לבין יצירה או עבודה גרפית שגרפיקאי מוכר לי.

• הוסף לסימניות
אבל אם אתה השתמשת בפרסום מסחרי בפונטים לא שלך זה הפרת זכויות, כמדומני.
כמובן שאם אתה מעביר לאחרים זה בעיה של האחרים ולא שלך.

• הוסף לסימניות
צילצלתי לפונטביט ושאלתי: התשובה כל עוד זה בקונוורט מילים או משפט זה בסדר מבחינתם!

• הוסף לסימניות
yrzys

תודה, כמה שלפעמים הדבר הפשוט הזה לא היה הגיוני, פשוט להתקשר ולשאול...

תודה רבה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה