שאלת על זה רופא?
כי לפי מה שאני יודעת זה בעיקר גנטיקה. למעט סוכרת הריון ומצבים נוספים. לרוב, העובר לא משמין מהאוכל של האמא.
הסיכון בתזונה לקויה ובתת תזונה במהלך ההריון לעומת זאת הוא גבוה הרבה יותר ולרוב יתבטא בנזקים ישירים לעובר. יש הרבה נשים שלא מקפידות על תזונה בהריון מחשש להשמנה ולא מבינות את ההשלכות של זה וחבל.
לא רופא. שאלתי דיאטנית.
הרבה נשים ואנשים לא מבינים שתזונה טובה היא המפתח לדיאטה מאוזנת. לא רק בהריון. באופן כללי.
דיאטת בזק בד"כ היא לא מאוזנת מבחינת אבות המזון.
ולכן אישה שמרגישה בהריון שהיא רעבה כל הזמן מה שיעזור לה זה הרבה ירקות חלבונים, שומנים איכותיים ופחמימות מורכבות. הדברים האלו בד"כ לא משמינים אבל משביעים להרבה יותר זמן מעוד עוגיה, פסטה וכו'.
חוץ מזה, המערכת שלנו בנויה בצורה כזו שהעובר מקבל את מה שהוא צריך קודם כל. אשה שאוכלת בצורה לא מאוזנת פוגעת בעצמה ולא בעובר-אא"כ זה בצורה של דיאטת רצח.
לפגיעה באמא יש נזק בפני עצמו כמובן של חולשה/ סחרחורות/ ל"ד נמוך ועוד ולכן דיאטות רציניות בהריון לא מומלצות.
כשאני עושה דיאטה- בלי קשר להריון- אני אוכלת הרבה יותר טוב מאשר מתי שאני לא עושה.
מקפידה על ארוחות טובות של פחמימה איכותית, חלבון וירק בלי דילוגים, משלבת ארוחות ביניים של יוגורט, פרי ואגוזים. מקפידה על שתיה מספקת (ולא אחרי הארוחות)
ואני יורדת בצורה מאד מאוזנת של 1.5-2 בחודש ולא עולה אח"כ הכל מיד. ממשיכה לשמור ופותחת קצת יותר את האופציות.
ושיהיה ברור שאני יודעת תמיד ובמיוחד בהריון להנות משורת שוקולד או 2 פרוסות עוגה שאני משתדלת שיהיו ביתיות ומכוסמין. ובאמת בהריון אני מרשה לעצמי יותר מאשר בזמן רגיל.
בימים שאני מקפידה על ארוחות טובות הצורך הזה יורד בהרבה