כללי שאלה חשובה?

• הוסף לסימניות
איך אני יודע אם תמונה מסוימתתצא טוב בדפוס?
אני הולך להדפיס את השלט הבא בגובה מטר וחצי, והשאלה היא בכלל,
איך אני יודע אם תמונה מסוימם היא איכותית מספיק בשביל הדפסה או לא?

הרבה פעמים ששלחתי לגרפיקאים הם אומרים לי שזה לא מספיק איכותי, ואני לא מבין איך יודעים לזהות אם זה איכותי מספיק או לא?

(אני לא מדבר על משו שברור שהוא לא איכותי...)

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    2.9 MB · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
למה אני לא מצליחה לראות??.
אולי תעלה ב-רגב?

• הוסף לסימניות
אולי עכשיו?

ואם כבר מדברים,

יש לי בעיה רצינית, כיון שהגודל שאני עובד עליו זה חצי מטר (רוחב) על מטר וחצי (גובה), והפוטושופ כמעט לא זז.

יש אפשרות לעבוד על שטח עבודה יותר קטן ושאח"כ בדפוס יגדילו את זה ויצא איכותי כמו שצריך?

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 590.2 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
תשים את התצוגה על 100% , ותראה אם התמונה מפוקסלת.
כשמדובר בשלט גדול, וודאי לא בנית את השלט בגודל מלא, אלא 10% מהגודל. אם כן כמובן שהתמונה צריכה להיות איכותית מאד. וגם אם תבדוק את התמונה מתצוגה של 100% עדיין לא יהיה לך אינדיקציה מושלמת.

כדי לדעת בכל זאת צריך לברר את המקור לתמונה. מה הרזולוציה/הגודל שלה. תמונה איכותית יכולה להיות תמונה בגודל בינוני(מידות ס"מ או פיקסלים) שהרזולוציה שלה 300 dpi או יותר, או תמונה גדולה במידות (3000 או יותר פיקסלים) ברזולציה של 72 dpi.
כדי לבדוק גודל של תמונה image-image size .

צריך להבין שרזולוציה גבוהה ותמונה קטנה = רזולציה נמוכה ותמונה גדולה.
כך למשל אם תהיה לך תמונה בגודל a3 ברזולציה של 150 dpi , אם תעתיק אותה למסמך ברזלוציה של 300 dpi , תקבל a4 (חצי מa3) .
כלומר a3 150 dpi = a4 300 dpi .

שלט בגודל 1 על 1.5 בונים בד"כ (תלוי מה רוצים בבית הדפוס) בגודל 10% , כלומר 10 על 15 ס"מ, עם רזולציה גבוהה של 600 dpi .

• הוסף לסימניות
ואיך אני יודע איזה רזוליצה צריכה להיות תמיד ?

נניח שאני רוצה לבנות שלט בגודל 4 מטר על 4? כמה רזולוציה צריך להיות?

• הוסף לסימניות
4 על 4 מטר, תעשה 10 אחוז מזה = 40 ס"מ על 40 ס"מ. זה הגודל שאתה צריך לעבוד עליו. בלתי אפשרי לעבוד בגדלים ענקיים. המחשב יזחל לך.
לפרינט רגיל צריך 300 dpi, לשלטים 600 , ולאינטרנט 72.

• הוסף לסימניות
4 על 4 מטר, תעשה 10 אחוז מזה = 40 ס"מ על 40 ס"מ. זה הגודל שאתה צריך לעבוד עליו. בלתי אפשרי לעבוד בגדלים ענקיים. המחשב יזחל לך.
לפרינט רגיל צריך 300 dpi, לשלטים 600 , ולאינטרנט 72.

• הוסף לסימניות
תודה תודה תודה!

השאלה היא,
האם לשלטים בכל גודל צריך 600, או שזה משתנה לפי הגודל?

• הוסף לסימניות
עוש שאלה קטנה,

עובדים על 8 סיביות, או על 16?

• הוסף לסימניות
על 8 בלבד

• הוסף לסימניות
ולגבי השלטים - הכי טוב לשאול בדפוס שבו אתה הולך להדפיס,
יש בתי דפוס שיש להם דרישות ספציפיות וישלחו לך קובץ "איך להכין לדפוס"
יש כאלה שיגידו לך בע"פ
שים לב ברול-אפ שהעלית - הכיתוב קרוב מדי לשוליים בשורה באנגלית למטה a happy

• הוסף לסימניות
לשלטים בכל גודל, מכיון שעובדים על 10% מהגודל ורוצים לשמר את האיכות גם לאחר ההגדלה.
המחשב עובד מהר יותר עם גודל קטן ברזולוציה גבוהה מאשר עם גודל גדול ברזולציה נמוכה, למה? ככה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה