שאלה כאובה לצלמות המפקיעות את המחיר כלפי מטה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1131607:
לשלם 1350 ש"ח על חבילה של 30 תמונות? זה שחיתות!! את יכולה בסיום לקחת איתך את הספה הקטנה או סופטבוקס אחד לבחירתך.. בנוסף ל30 התמונות (..ובלי כל התמונות על דיסק חלילה!!)

חבל על הטונים,
בעלי מקצוע כאן מנסים לנהל דיון ענייני.
כזאת הודעה- והכל נהפך לאמוציונלי.

(ואני לא אתנצל על זה)

• הוסף לסימניות
נראה לי שכתבתי את זה כבר כאן, אבל אכתוב זאת שוב:
כאחת שעובדת עם הרבה צלמות, אני רואה הרבה "רמות" ואיכויות של צילום.
בד"כ הזולות הן ברמה נמוכה, וככל שהמחיר עולה גם הרמה עולה.
אבל יש גם מקרים הפוכים, של צלמות ברמה גבוהה שלוקחות זול מידי, בד"כ זה כי הן עוד לא נכנסו מספיק לשוק ולדעתי ההפסד הכספי - הזמני שלהם, הוא חלק מההשקעה בעסק. ולעומת זאת צלמות ברמה בינונית שלוקחות מחיר מופקע ביחס לרמה שלהם, שזה צורם בעיני. אבל בד"כ אנשים מזהים את אלה, ואכן אין לצלמות האלה מספיק עבודה.

ולעניין "השעת" צילום, מנסיון, (יצא לי הרבה לעשות צילומי סטודיו לילדים שלי, וכל פעם אצל מישהי אחרת, לגיוון...) ככל שהצלמת יקרה יותר היא גם מקדישה לך יותר זמן לצילומים. כשהלכתי למישהי זולה מאוד זה היה שעה, ובסוף כבר היתה משפחה בחוץ... והכל נעשה הרבה יותר בלחץ... ואצל זאת שהיתה הכי יקרה מבין כולם, הייתי אצלה איזה 3-4 שעות, והכל בנחת וברוגע. כמובן שהתמונות גם היו בהתאם.

• הוסף לסימניות
טוב העלתי לכם את הפיוזים
אני לפני כמה זמן העלתי כאן אשכול או תגובה נזעמת
למה הצלמות לוקחות יקר ומה זה וכו'

אבל למדתי שהן באמת עובדות עם כל הלב (3 שעות +ילדים +וזוג על הראש :)
וכמו שאני לוקחת מחירים כי אני מקצועית יותר ממה שהייתי לפני 6
....
ולפותחת את האשכול
התקדמת באמת בצורה מעולה!!!
ולכן מגיע לך קצת להרוייח יותר
מי שלא מפרגן - חבל!
תאמיני בהקב"ה שהוא היחיד ששולח פרנסה
ולא האלה שלא מפרגנים!

• הוסף לסימניות
רבותי! ביזנס זה ביזנס! מי שרוצה מחיר פי ארבע, זכותו! לא מתאים? אל תקח!
מה הקשר לחז"ל? איפה חז:ל דיברו על מותרות?! הפקעת מחירים היא רק בעניין צרכים יסודיים.
לכל אומן, יש זכות לדרוש כמה שהוא רוצה, בדיוק שכל אחד מכם, רוצה למכור/להשכיר את הנכס שלו, במחיר הגבוהה ביותר! אז מספיק להפוך את זה לאיזה עיניין הומני כזה...

• הוסף לסימניות
סתם דיון מיותר.
מי שצווח על שחיתות ימשיך לעשות את זה לעד. אז ההסברים לא יועילו,והם באמת מיותרים.
מה שידוע לכולם וחוזרים על זה פה שוב ושוב: השוק רווי.
זהו.
כל אחד שיבחר מה מתאים לו.
תפסיקו להכנס לכיס של השני ולחטט שם...

(ולא,אני לא מאלה שלוקחות 100 לתמונה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1131820:
לא אוהב את הגישה.

בגלל הגישה הזו אי מכיר צלמי חתונות בינוניים להפליא עם ידע טכני בסיסי מאוד שמצאו איזו נישה להתגדר בה וגובים מחיר מופקע על צילומים לכמה לקוחות.

לא מדובר פה על אומנות- בא נהיה ריאליים.

סט של 5 צלמות מכאן לצלומי חלאקה ובאותה מידה אלבום חתונה של 7 צלמים מאות קליקה יראה דומה מאוד.

סורי- אני רואה כאן המון תמונות של המון צלמות- ב99% אין חותם אישי של היוצר. ושוב- זה נכון גם לחתונות באותה מידה.

אז לא מדובר על מישהי שרוצה עבודה ספציפית דוקא אל על מוצר שקיים בשוק וממילא יש לו ערך שוק ריאלי בטווח מחירים מסוים. ואם אלבום חתונה במגזר מסוים עולה 4000 אז אם מישהו רוצה 9000 אז או שהוא קוסם שמציג עבודה ברמה שונה מכולם- מכיוון שזה בדר"כ לא כך אז מדובר בסוג של בועה שגם אם כרגע- כמה לקוחות עפו עליו (ובגלל המחיר יצדיקו בדיעבד את בחירתם) זה לא מוצר שיחזיק הרבה זמן.

זה לא שחיתות- אבל בהחלט לא הייתי רואה בזה את המודל שלי ל"משא ומתן באמונה".

גם כשחז"ל קבעו גדר של "שתות" להונאה היה מדובר במקרה שהלקוח הסכים לשלם- לא על שוד.
אז אם הגדר של שתות לא רלוונטי למקרה שלנו - יש עדיין מרחק גדול עד ל"לאומנות אין מחיר".

באופן טבעי יש פירמידה. של מתחיל ב500- טובים ב1000 מצוינים ב2000 וכמה בפסגת הפירמידה ב2500.
אי אפשר להפוך את הפירמידה ולהשוות קטן לגדול- אבל גם אי אפשר להתעלם מכוחות השוק ולראות כתופעה חיובית כל צלם בינוני שיצא מהפירמידה ויבקש 5000 בגלל קסם אישי או יכולות שיווק מרשימות..

אני מסכימה עם זה, נכון שאומנות והכל וכולנו שואפים לשם שכל עבודה תהיה אומנותית ויחודית ומרהיבה ביופיה אבל בפועל יש מחיר שוק ממוצע ורוב בעלי המקצוע אוחזים ברמה ממוצעת מי כלפי מעלה ומי כלפי מטה, מעטים הם המתבלטים באופן מאוד מאוד מיוחד שיצדיק הפרש ענק ובמיוחחחחד בתחום הצילומי ילדים שכמעט ולא ראיתי שום יחודיות בכל השוק ולכן המציאות היא שכל אחת לוקחת כמה שמשלמים בממוצע באזור שלה כשהמשתנים המשפיעים על המחיר הם כמות תמונות, הזמן המוקדש ללקוח ועוד.
כמובן שאני ממש לא בעד לקחת מתחת לממוצע הזה כשבטוחים שיכולים לתת עבודה טובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1131837:
ולעומת זאת צלמות ברמה בינונית שלוקחות מחיר מופקע ביחס לרמה שלהם, שזה צורם בעיני. אבל בד"כ אנשים מזהים את אלה, ואכן אין לצלמות האלה מספיק עבודה.
\.

על זה דברתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1131857:
רבותי! ביזנס זה ביזנס! מי שרוצה מחיר פי ארבע, זכותו! לא מתאים? אל תקח!
מה הקשר לחז"ל? איפה חז:ל דיברו על מותרות?! הפקעת מחירים היא רק בעניין צרכים יסודיים.
לכל אומן, יש זכות לדרוש כמה שהוא רוצה, בדיוק שכל אחד מכם, רוצה למכור/להשכיר את הנכס שלו, במחיר הגבוהה ביותר! אז מספיק להפוך את זה לאיזה עיניין הומני כזה...

זה היה נכון גם לסלקום לפני שנה וחצי?

זה כמובן לא נכון....
אין קשר ביו מותרות לבין "הונאה".

הונאה זה לקחת מחיר מעל שווי המוצר- זה הכל.

המצג שלך כאילו כל צלמת חלאקה היא אומנית ובעלת טביעת אצבע יחודית בעבודתה הוא פשוט לא נכון.

יש מחירי שוק מקובלים בכל תחום- ויש בהחלט טווח בתוך העסק בין גדול לקטן.

כשנוצר פער משמעותי בין שווי המוצר האמיתי לבין המחיר בו הוא נמכר - זו בועה.

אני רחוק מלחשוב ש250 זה סכום גבוה מדי לצילום- אבל המצג שלך מטעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1131867:
אני מסכימה עם זה, נכון שאומנות והכל וכולנו שואפים לשם שכל עבודה תהיה אומנותית ויחודית ומרהיבה ביופיה אבל בפועל יש מחיר שוק ממוצע ורוב בעלי המקצוע אוחזים ברמה ממוצעת מי כלפי מעלה ומי כלפי מטה, מעטים הם המתבלטים באופן מאוד מאוד מיוחד שיצדיק הפרש ענק ובמיוחחחחד בתחום הצילומי ילדים שכמעט ולא ראיתי שום יחודיות בכל השוק ולכן המציאות היא שכל אחת לוקחת כמה שמשלמים בממוצע באזור שלה כשהמשתנים המשפיעים על המחיר הם כמות תמונות, הזמן המוקדש ללקוח ועוד.
כמובן שאני ממש לא בעד לקחת מתחת לממוצע הזה כשבטוחים שיכולים לתת עבודה טובה.
בזה את צודקת לחלוטין
בשתי קצות הסקאלה, ניצבות צלמות שההבדל בין התוצר המוגמר שלהן - קטן, וההפרש במחיר - ענק.
אבל זה עניין של מיתוג, וכזכור, רוב האנשים לא ממש מבינים בצילום, ואלה שרוצים סטייל, הולכים לצלמות הכי יוקרתיות, וזה לרוב עבודה של פרסומאי טוב, שיוצר מיתוג יוקרתי.
אני לא ממליץ לצלמות היוקרתיות לעשות מיתוג של צלמת זולה, ואף לא להוריד במחירים, אם זאת הפרנסה שלכן, תהנו ממנה. אני גם לא ממליץ לצלמות לא טובות להעלות את המחירים וליצור מיתוג מנקר עיניים (זה הימור שלא תמיד מצליח).
אבל את האמת הפשוטה יש לומר - רוצים איכות, לא מוכרח שהצלמת הכי יקרה תביא את האיכות הגבוהה ביותר.
(נכתב בלשון נקבה, מתייחס לשני המינים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1131883:
אבל את האמת הפשוטה יש לומר - רוצים איכות, לא מוכרח שהצלמת הכי יקרה תביא את האיכות הגבוהה ביותר.

+1
+2
.
.
.
.
.
+174

כשנמצאים בקצה הסקאלה . אין קשר בין מוצר איכותי למחיר גבוה.
המחיר הגבוה זו תוצאה של שיווק - לא של תמורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1131820:
לא מדובר פה על אומנות- בא נהיה ריאליים.

סט של 5 צלמות מכאן לצלומי חלאקה ובאותה מידה אלבום חתונה של 7 צלמים מאות קליקה יראה דומה מאוד.

סורי- אני רואה כאן המון תמונות של המון צלמות- ב99% אין חותם אישי של היוצר. ושוב- זה נכון גם לחתונות באותה מידה.

ממש לא נכון,
ויעידו על כך האתגרים שהיו כאן פעם - העלו תמונות ללא שם הצלמת, והציבור ניחש יפה מאוד, מי צילמה מה.
אני חושבת שלרוב הצלמות שמעלות פה בצורה קבועה, יש איזשהו חותם, וניתן לזהות את תמונותיהן גם אם לא מוצמד הלוגו שלהן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1132007:
ממש לא נכון,
ויעידו על כך האתגרים שהיו כאן פעם - העלו תמונות ללא שם הצלמת, והציבור ניחש יפה מאוד, מי צילמה מה.
אני חושבת שלרוב הצלמות שמעלות פה בצורה קבועה, יש איזשהו חותם, וניתן לזהות את תמונותיהן גם אם לא מוצמד הלוגו שלהן.

דווקא באתגרים האלה מי שזיהה זה בעיקר הצלמות עצמן, לא לפי איכות אלא לפי סגנון, לבוש ואביזרים מוכרים, דגם המצלמה וכאלה...חוץ מבודדים שהיה ברור שזה הם לפי האיכות הנפלאה/הלא משהו.
אני יכולה להגיד שאני עצמי התבלבלתי שם כמה פעמים בין צלמות שיש הפרשים של מאות שקלים ביניהן מן הסתם, אז דווקא האתגרים האלה מחזקים את דברי הגלים.

• הוסף לסימניות
בגלל השרשור הדבילי הזה נתקפתי חרדה הבוקר
אחרי חצי שעה ו35 תמונות סיימתי את העבודה
ומה? ככה לדפוק את הלקוח?

אז חיכיתי עוד רבע שעה
ויריתי מהר מהר צרור של עוד 145 תמונות

ו.... נושעתי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שושיה- תקפידי מצדך לומר מחיר לפני קבלת העבודה ולא לחכות שהלקוחה תשאל. כך תחסכי הרבה בעיות. ומי שהמחיר לא מתאים לה- תלך לדרכה בלי כעסים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1132035:
בגלל השרשור הדבילי הזה נתקפתי חרדה הבוקר
אחרי חצי שעה ו35 תמונות סיימתי את העבודה
ומה? ככה לדפוק את הלקוח?

אז חיכיתי עוד רבע שעה
ויריתי מהר מהר צרור של עוד 145 תמונות

ו.... נושעתי

ספרה פעם פאנית אלופה שמספרת במהירות שיא, שכשהיא מספרת בנות לוקח לה 2 דקות, ולאחר מכן עשר דקות היא מתקשקשת עם השיער כדי שלא יגידו לה, בשביל זה את לוקחת 100 ש"ח (או כמה שהיא לוקחת)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1132007:
ממש לא נכון,

אדרבה- תעשי ניסוי ותביאי למישהו מבחוץ שיזהה עבודות או יחפש קו קושר-שונה בין עבודות.

כצלם שהטביעת עין קצת יותר מעין של לקוח ממוצע- הכל פה נראה אותו דבר.

לא צריך להיעלב - זו המציאות.

שלחתי לכמה חברים השבוע סט במייל של תמונות מסיור זוגי לילי מיפו.

ההקדמה היתה כדלהלן

"אין פה כמעט שום דבר משלי. מודה.

כל מה שתראו פה ראיתם כבר אצל אינסוף צלמים.
אפילו על הלוקיישנים קבלתי הוראות הגעה מדויקות מחברים ואיפה לחנות.

אני לא "המצאתי את הז'אנר"- לא" הבאתי את הקונספט לארץ מצלמים מובילים בחול" (תמיד חוצלארץ נשמע לנו טוב יותר מפה??) ולא הבאתי "משו שונה לזוג" -בדיוק כמו כולם.
אותם מקומות- אותו פוזיציות- אותה תאורה.

אבל מה זה משנה? הזוג שמח... לא?"

את יכולה לנסות לזהות ניאנסים כאלו ואחרים- אבל כקו כללי ושיטת עבודה? כולם (יענתו כל אותה קליקה שמשתפת אחת עם השניה- לא כלל הצלמים בארץ) אותו דבר.

גם בארועים וגם סטודיו אני לא מחפש אומנות.
אני מחפש יופי ואסתטיקה. להגיש מוצר נאה ללקוח שיהווה מזכרת לארוע משמח.

הרבה פעמים נשאלתי "אתה מצלם אומנותי"?
האמת- אני לא יודע - בעיקר כי אני לא יודע למה הם מתכוונים.

וזה בהנחה נדיבה מאוד שהכוונה היא לא "אתה מצלם בשחור לבן".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;1132056:
ספרה פעם פאנית אלופה שמספרת במהירות שיא, שכשהיא מספרת בנות לוקח לה 2 דקות, ולאחר מכן עשר דקות היא מתקשקשת עם השיער כדי שלא יגידו לה, בשביל זה את לוקחת 100 ש"ח (או כמה שהיא לוקחת)?
מזכיר לי את הבדיחה על הרופא שניים המומחה שעשה עקירה בחצי דקה.
התעצבן הלקוח:"בשביל עקירה של חצי דקה אתה לוקח לי 400 ש"ח"?
"אין בעיה" הגיב הרופא בהבנה "בשבילך אני יעשה את זה בשעה"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1131347:
אני ממש תובעת.

עכשיו קיבלתי טלפון כעוס מאוד מלקוחה שטענה שאני לוקחת מחיר מטורף לדבריה ל-10 תמונות (מי שישמע 250 ש"ח!!!) אחרי שהיא כבר היתה אצלי וצלמה את הילד, כשאמרתי לה את המחיר, היא ממש כעסה "באשדוד לוקחים 10 שקל על תמונה, זה פשוט לא נורמלי"
צלמת יקרה מאשדוד ועוד צלמות נחמדות כאלו שתדענה לכן שבזכותכן עושקים לנו את הפרנסה, כי "יש צלמות כאלו זולות" ולכן לנו אסור לקחת יותר.

למה אתן עושות לנו, שרוצות להרוויח כמו שמגיע לנו, את זה?

היי :)

הכל עיניין של היצע וביקוש
אם במחיר שקבעת יש לך "קונים" וכמות שמספקת אותך זה המחיר שלך ולא צריך
לעניין אותך אם יש קוטרית פה ושם , קוטרים תמיד יהיו ולא משנה כמה תקחי
נפנפי אותם בעדינות וככה תצברי לך רק לקוחות מרוצים ולא מקטרים
אם אותה אחת מאשדוד לוקחת 10 שקלים כנראה שזה מה שהיא יכולה לקחת שם
או שהיא לא מספיק טובה ושהלקוחה שלך תסע ותצטלם באשדוד
יש לי חבר צלם אירועים מהיקרים מארץ והוא מפוצץ בעבודה !!!!
יש ביקוש לעבודה שלו ואין סיבה שיוריד אפילו שקל אם במחיר שלו אין לו זמן לנשום
הכל עיניין של היצע וביקוש !!
בהצלחה ואל תתרגשי מהקוטריות :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה