כללי שאלה לגבי אלבומים דיגיטליים

• הוסף לסימניות
(אני משערת שהשאלה הזו כבר עלתה פעם, אז אם יש שרשור כזה, אשמח אם תפנו אותי אליו)
אני מעצבת גם אלבומים דיגיטליים, ותוהה לעצמי איך אני יכולה להציג אלבומים אלו באתר שלי או בתיק העבודות- הרי אסור להציג תמונות של קטינים, או בכלל אנשים, בלי רשותם.
האם בקשת רשות מבעל האלבום מספיקה? הרי באלבומים של חתונה, למשל, יש בתמונה מאות אנשים... אני צריכה לבקש רשות מכל אחד?? (סביר שלא, ובכל זאת...).

מה שאני עושה כרגע- מכניסה תמונות של הילדים שלי לדברים שעיצבתי, לצורך ההצגה באתר. אבל זה נראה מצחיק שבכל העבודות שלי מופיעים אותם ילדים.:)

מה עושים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלדג;509410:
(
מה שאני עושה כרגע- מכניסה תמונות של הילדים שלי לדברים שעיצבתי, לצורך ההצגה באתר. אבל זה נראה מצחיק שבכל העבודות שלי מופיעים אותם ילדים.:)

דווקא פתרון טוב, לדעתי.
את יכולה אולי לכתוב בצד איזה משפט קטנטן שמציין שאלו ילדיך.
לענ"ד זה לא מצחיק, אלא מעורר אמון בלקוח הפוטנציאלי, שאת לא מציגה לראווה אלבומים פרטיים של לקוחות.

• הוסף לסימניות
ויש לך עבודות מאד מאד יפות. בזבזתי כמה דקות באתר שלך...

• הוסף לסימניות
תודה רבה

נכתב ע"י שחרית;509425:
בזבזתי כמה דקות באתר שלך...
זה טוב או לא?... :D:rolleyes:
בעיני זה קצת מוזר. מה גם שזה דורש ממני לעצב דפים נוספים, ולהחליף את תמונות הלקוח בתמונות של הילדים.

• הוסף לסימניות
לפי החוק באמת אסור להציג/להשתמש בתמונות של קטינים אלא אם קיבלו רשות ההורים.
חסר לך איזה אבא עצבני שיחליט להתנגש בך.... וד"ל....

לגבי מבוגרים זה שונה, ואם מישהו צולם במקום ציבורי ובצורה רגילה (לא משהו שמשפיל אותו וכד') מותר, עד כמה שידוע לי. תשאלי בפורום צילום ידעו לענות לך במדוייק.

• הוסף לסימניות
תודה

נכתב ע"י ariels;509475:
לפי החוק באמת אסור להציג/להשתמש בתמונות של קטינים אלא אם קיבלו רשות ההורים.
חסר לך איזה אבא עצבני שיחליט להתנגש בך.... וד"ל....

לגבי מבוגרים זה שונה, ואם מישהו צולם במקום ציבורי ובצורה רגילה (לא משהו שמשפיל אותו וכד') מותר, עד כמה שידוע לי. תשאלי בפורום צילום ידעו לענות לך במדוייק.
לגבי קטינים זה באמת פשוט יותר- כי אם מישהו עושה אלבום לילד שלו, אפשר פשוט לשאול את ההורה.
הבעיה היא בעיקר בנוגע לאירועים.
אשאל גם בפורום צילום. תודה.

• הוסף לסימניות
תמונות של בגירים מותר לך לשים, כל עוד זה לא בפוזה שמבזה אותם.

התנהל לפני כמה שנים משפט ארוך טווח עם ערעורים וערעורים שכנגד, של חסיד ברסלב שתבע את הצלם אלכס ליבק מעיתון "הארץ", על שפירסם במדורו "המאה ה-21" תמונה שצילם של החסיד עוסק ב"הפצות" על רקע פוסטר לא צנוע. החסיד בסופו של דבר זכה, אבל זה בכלל לא היה מובן מאליו. הסיבה שהוא זכה היתה האסוציאציה הבעייתית והרושם הרע שהתמונה יוצרת. לא עצם זה שאלכס ליבק צילם בנאדם ברחוב ופרסם את תמונתו ללא רשות. את זה הוא עושה כל שבוע.

בקיצור, אין בעיה.
את יכולה אולי לכתוב למטה בקטן שמי שאינו מעוניין שתמונתו תופיע, יכול לפנות אלייך ותמונתו תוסר.
אבל גם את זה את לא חייבת בעצם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה