כללי שאלה לגבי זכויות יוצרים של תמונות מאתר

• הוסף לסימניות
לקוח מבקש ממני להוריד תמונות מאתר של מוצרים שהוא מוכר, כדי לשלב בפרסומת שלו. אין לי מושג מה זה האתר הזה, מסתמא זה האתר של הספק שלו.

מה קורה עם זה לגבי זכויות היוצרים?
מותר לי להוריד ולהשתמש בזה לפרסומת? מה גם, שמסתמא אלה התמונות שהוא מראה ללקוחות בקטלוגים וכולי.

מישהו נתקל בבעיה כזו?

• הוסף לסימניות
אל תיפלי בפח הזה ...
תבקשי שיביא לך את התמונות ..
אסור לך בשום פנים להשתמש בתמונות ללא רשות .
עוד עלולים לבוא ולתבוע אותך, כי את הורדת את התמונות

• הוסף לסימניות
....כנ"ל, וגם....
תכיני בחוזה העבודה שורה אחת העוסקת באחריותו הבלעדית בכל הנוגע לזכויות יוצרים על כל החומר שהוא מעביר אלייך.

• הוסף לסימניות
כן, רק שזה לא למטרות רווח, אז אולי פחות חמור? זה למגזין.
וכתבתי לו שישלח לי תמונות או יוריד בעצמו ושיברר.
אבל מה קורה אם הוא מוריד בעצמו ושולח לי, איך אני אמורה לדעת אם הוא קיבל רשות או לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;433114:
כן, רק שזה לא למטרות רווח, אז אולי פחות חמור? זה למגזין.
וכתבתי לו שישלח לי תמונות או יוריד בעצמו ושיברר.
אבל מה קורה אם הוא מוריד בעצמו ושולח לי, איך אני אמורה לדעת אם הוא קיבל רשות או לא?

המטרה של המגזין, לא רווח?

• הוסף לסימניות
נכון. זה גמ"ח עזרה לכלות.
אני מכינה את הפרסומות ואת העימוד והעיצוד בחינם.
כל מי שמפרסם שם, מקבל פרסומת חינם שרצה שנה שלמה לכל הכלותב ירושלים, ואת העלות של הפרסומת במגזין [למשל 4000 לעמוד שלם] נותנים כתלושי הנחה לכלות נזקקות ביותר.

שנה שעברה המגזין נתן תרומות בסך רבע מיליון ש"ח

• הוסף לסימניות
זה מאוד נחמד, אבל זה עדיין נקרא שימוש מסחרי למטרת רווח.
גם אם היית עמותה או מלכ"ר (ואני מניח שאת לא), עדיין, זה לא מקנה לך זכות להשתמש בחומרים מוגנים בזכויות יוצרים.

לכן אם ברצונך להגן על עצמך, עלייך לנקות באחת משתי הפעולות:
1. לבקש אישור מבעל הזכויות על התמונות.
2. להחתים את מזמין הפרסומת על מסמך שמטיל עליו את מלוא האחריות.

• הוסף לסימניות
אתה צודק מסתמא.
שלחתי אימייל עם בקשות שישלח לי את התמונות שהוא רוצה שאשים.
השאלה היא, אם הוא מוריד את זה לא חוקי, האם עדיין מותר יהיה לי להשתמש בזה?
ואיך אוכל להוכיח שהלקוח שלח ולא אני הורדתי?
זה קצת מלחיץ אותי הקטע הזה.

• הוסף לסימניות
אולי תנסי לפנות ליבואן ולבקש אישור להשתמש בתמונות אם אין אז לא משתמשים לא משנה איך!

• הוסף לסימניות
לדעתי הכי טוב יהיה לפנות ליבואן ולבקש את התמונות

אני לא רואה סיבה שהוא יסרב...אחרי הכל גם הוא מרוויח ממכירת המוצרים...

• הוסף לסימניות
שלחי מייל לבעל האתר, בקשי את התמונות שאת זקוקה להן, אפילו ברזולוציה המתאימה לך. בד"כ הם שולחים בשמחה ואין להם עם זה שום בעיה.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
צודקים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה