שאלה לגבי מהות תפקיד בפועל- האם זה תקין?

• הוסף לסימניות
הי
אשמח לשמוע מאנשים שמבינים בשוק העבודות
לגבי עבודה במקום ותיק ומכובד בפרויקט שקיים שנים, האם זה נורמלי שהמשימות בדר"כ הם תוספות ועדכונים של קבצים קיימים וכמעט אפס מחשבה עצמאית?
וכן לגבי שימוש בתבניות ברורות של קבצים- כדי שהקוד יהיה מובן ונגיש לכולם וגם בעתיד, כולל שימוש רב במקרואים- macro (ב C) כך שיוצא שעיקר העבודה היא שליטה בתבניות ובמקרואים מה שאומר גם שניסיון מעשי בקידוד- לא ממש נצבר..
האם כך זה בכל מקום גדול וותיק? ואין מה לחשוב על מקום אחר...
או שזה חריג?
אשמח לתשובות לגבי מקומות מקבילים פחות או יותר
וכן- מומלץ זה בטח לא השאלה מה האופציות האחרות בפועל...
אשמח לשמוע מכם מה אתם עושים בעבודה - תכלס, ומה סוג מקום העבודה שלכם, על מנת לקבל תמונת מצב.

• הוסף לסימניות
הי
אשמח לשמוע מאנשים שמבינים בשוק העבודות
לגבי עבודה במקום ותיק ומכובד בפרויקט שקיים שנים, האם זה נורמלי שהמשימות בדר"כ הם תוספות ועדכונים של קבצים קיימים וכמעט אפס מחשבה עצמאית?
וכן לגבי שימוש בתבניות ברורות של קבצים- כדי שהקוד יהיה מובן ונגיש לכולם וגם בעתיד, כולל שימוש רב במקרואים- macro (ב C) כך שיוצא שעיקר העבודה היא שליטה בתבניות ובמקרואים מה שאומר גם שניסיון מעשי בקידוד- לא ממש נצבר..
האם כך זה בכל מקום גדול וותיק? ואין מה לחשוב על מקום אחר...
או שזה חריג?
אשמח לתשובות לגבי מקומות מקבילים פחות או יותר
וכן- מומלץ זה בטח לא השאלה מה האופציות האחרות בפועל...
אשמח לשמוע מכם מה אתם עושים בעבודה - תכלס, ומה סוג מקום העבודה שלכם, על מנת לקבל תמונת מצב.
משרה שמוגדרת כמשרת פיתוח רגילה או שיש הסתייגות כלשהי (סטודנט או משהו)?

• הוסף לסימניות
משרה שמוגדרת כמשרת פיתוח רגילה או שיש הסתייגות כלשהי (סטודנט או משהו)?
משרת פיתוח לכל דבר
פיתוח ב C ו SQL רשמית
לצערי מעשית התגלו הדברים שונים מהציפיות והתיאור

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עבדתי במקום שהתפקיד שלי היה לתקן באגים שהתגלו על ידי ה QA.
אחרי פחות משנה החברה לצערי פורקה, ואז גיליתי שכל הניסיון שלי כמעט ולא שווה כלום בשוק העבודה.
לא מעריכים בכלל להיכנס לראש של מישהו אחר ולדבג רקורסיות (דמיינו באג שנמצא רק אחרי שמונה ריצות של הרקורסיה...)

לא הייתי ממליצה לעזוב, אבל בהחלט לחפש משהו אחר או לנסות לקבל גם משימות פיתוח ממש.
לצערי רק כתיבת קוד בפועל מוערכת אצל מראיינים. (למרות שגם זה לעיתים דיי העתק הדבק)

• הוסף לסימניות
התפקיד כולל כתיבת קוד אבלמועטת ו די תבניתית בהסתמך על קבצים קימים כרפרנסים
השאלה האם מקום אחר יתן לי משהו שונה, ואם כן- מהו? אשמח לשמוע מניסיונכם מה הסטנדרט של התפקידים- מה הם כוללים או אמורים לכלול, כדי שאדע מה לחפש ומה לשאול על משרה אחרת שמוצעת לי..
למה אמורים לצפות בגדול?
תודה לכם!!

• הוסף לסימניות
אין סטנדרט

אני עובדת כרגע בקובול, אז בכלל זה משהו אחר לגמרי.

אני מקבלת משימות לפי הצורך.
* להוסיף דברים לקוד קיים
* לכתוב תכניות שירות ובקרה קטנות

אני צריכה גם לבצע לעצמי את הבדיקות, ואם משהו לא עובד אני צריכה לתקן (גם שנה אחרי יכולים לחזור אליי עם תיקונים בתכניות שכתבתי)

• הוסף לסימניות
נשמע אופייני למקום גדול.
אם את רוצה להתקדם, ממליצה ללכת לסטארטאפ, שם יש הרבה דיזיין וקידוד.

• הוסף לסימניות
נשמע אופייני למקום גדול.
אם את רוצה להתקדם, ממליצה ללכת לסטארטאפ, שם יש הרבה דיזיין וקידוד.
אז גם בסטארטאפ יש משרות מכל הסוגים.
פשוט לבדוק ספציפית על המשרה ודרישות המשרה.
יש בהייטק כל כך הרבה נישות. ולכל חברה יש הרבה מאוד תפקידים.
פשוט לשאול בראיון מהי המשרה בפועל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה