מידע שימושי שאלה לגבי סיבוס בתלוש

• הוסף לסימניות
היי,
אני מקבלת מהעבודה סיבוס ויורד לי ע"כ בתלוש שליש מסכום הקניה.
כלומר, סכום הנטו שלי הוא פחות.
האם בחופשת לידה אקבל לפי סכום המשכורת או שזה לא משנה אם ירד המס הזה?

• הוסף לסימניות
תחשיב דמי הלידה נעשה לפי הברוטו.
אלא שמדמי הלידה, אם יש צורך גם יורד מס הכנסה.
מצד שני, יש לך תוספת של ילד שמעלה את סף המס שלך.
החישוב ייעשה לפי הסף החדש.
אם את יולדת לפני סוף דצמבר, את יכולה להזדכות אצל המעביד בנקודות הזיכוי לכל השנה שחלפה. (בתנאי שאת מדווחת לו על נפש נוספת לפני שהוא סוגר את משכורות דצמבר, גם אם את עצמך לא זכאית לשכר.)

• הוסף לסימניות
תחשיב דמי הלידה נעשה לפי הברוטו.
אלא שמדמי הלידה, אם יש צורך גם יורד מס הכנסה.
מצד שני, יש לך תוספת של ילד שמעלה את סף המס שלך.
החישוב ייעשה לפי הסף החדש.
אם את יולדת לפני סוף דצמבר, את יכולה להזדכות אצל המעביד בנקודות הזיכוי לכל השנה שחלפה. (בתנאי שאת מדווחת לו על נפש נוספת לפני שהוא סוגר את משכורות דצמבר, גם אם את עצמך לא זכאית לשכר.)

כלומר - אם זה מהברוטו, לא משנה אם ירד מס על הסיבוס.
הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
הסיבוס יורד לך מהנטו או שזה מוריד לך את החישוב למס? נראה לי יש פה אי הבנה... לפעמים הם מחשבים לך את האוכל כממימוש שלא חיב במס

• הוסף לסימניות
הסיבוס יורד לך מהנטו או שזה מוריד לך את החישוב למס? נראה לי יש פה אי הבנה... לפעמים הם מחשבים לך את האוכל כממימוש שלא חיב במס

אם זה מוריד מהנטו - זה לא נחשב בדמי לידה
ואם מהמס - אז זה משמעותי
כן?
סליחה על הטרטורים, אני פשוט ממש בורה בזה

• הוסף לסימניות
את מכניסה שם את הנתונים האישיים שלך, גיל, מספר ילדים ותאריכי הלידה שלהם וכו'.
אחרי שיש לך שם את נקודות הזיכוי, את מכניסה סכום משוער של הכנסה וזה מחשב לך א גובה המס הצפוי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה