כללי שאלה לגבי עיצוב גרפיקה לאומנות

• הוסף לסימניות
שלום לכולכם!
כדי לעצב עבודות גרפיקה למוצרי יודאיקה כגון שקיות תפילין מפות וכל מוצרי הרקמה למיניהם, מה עלי לדעת? איך זה בדיוק הולך?
אני גרפיקאית שעובדת במשרד פרסום ומעולם לא השתמשתי בגרפיקה לאומנות- למרות שאני יותר נמשכת לאומנות מאשר לגרפיקה רגילה... מקווה שהייתי מספיק ברורה בשאלתי.
אשמח אם תגיבו לי כמה שיותר מהר!
תודה רבה ויום נעים!

• הוסף לסימניות
לגבי רקמה- תצרי קשר עם הרוקם שאצלו את מעוניינת לרקום.
בכללי- קובץ וקטורי בלבד. ללא מעברי צבע ושקיפויות.

• הוסף לסימניות
לגבי הרקמה - הרוקם יסביר לי. אך האם זה כ"כ פשוט? אני רק צריכה קובץ וקטורי בעיצוב שהוא רוצה?

איפה יש אתרים שניתן להוריד קבצים וקטוריים מתאימים? מישהו יכול לעזור לי?

• הוסף לסימניות
וקטורי לחלוטין ללא מעברים וכו'.
זה ממש פשוט,
כל עיטור מכל אתר יכול להתאים ע"פ עיצובך.

שימי לב בעיצוב רקמה למפיות של חלות וכו'
החכמה לייצר דוגמאות יפות ללא קווים מיותרים שמייקרים את הרקמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;708316:
וקטורי לחלוטין ללא מעברים וכו'.
זה ממש פשוט,
כל עיטור מכל אתר יכול להתאים ע"פ עיצובך.

שימי לב בעיצוב רקמה למפיות של חלות וכו'
החכמה לייצר דוגמאות יפות ללא קווים מיותרים שמייקרים את הרקמה.

זה בדיוק מה שלא הצלחתי לבטא בשאלתי: מה החכמה בייצור הגרפיקה לרקמות.
מה ז"א מייקרים את הרקמה?

• הוסף לסימניות
העלות של הרקמה היא לפי מספר תכים שהמכונה עושה.
לכן ככל שיש יותר פרטים ויותר סלסולים - זה מייקר.
לכן לפני שאת מתחילה לעצב מומלץ (מנסיון...) לנסות לקבל כמה שיותר מידע ממזמין העבודה האם הוא רוצה שיצא כמה שיותר זול - והמשמעות שתעשי דוגמא עם פחות סלסולים וקישוטים או שהוא דווקא מחפש עבודה מושקעת ויקרה.
קחי בחשבון שיתכן ויהיו לך אכזבות בתחילה - תעצבי משהו מהמם, והרוקם יוריד לך חצי מהדוגמא ולא ישאר זכר למה שאת תכננת... אבל כשתביני מה הגורמים המשפיעים על יקור הרקמה יהיה לך יותר קל. אם יהיה לי זמן בהמשך אשתדל בלי נדר להעלות דוגמאות.

גורם נוסף הוא הגודל - לכל מכונת רקמה יש את השטח שהיא יכולה לרקום - חשוב לדעת מראש.

למה מיועדת הרקמה? אם מדובר בפס ארוך שרוקמים ואח"כ חותכים, או פס ארוך (למשל עטרה לטלית) שנרקם בבת אחת ע"י כמה ראשי מכונה (למשל ע"י שלושה ראשים) - חשוב מאד לדעת את המרחק ביניהם - ואז הרקמה חוזרת על עצמה באורך הזה (למשל - אם המרחק בין הראשים הוא 32 ס"מ, צאריך ליצור גרפיקה באורך 32 ס"מ שמתחרת יפה להמשך רציף.)

מספר הצבעים - בכמה צבעים מעוניינים להשתמש

גם חשוב לקבל מראש את צבעי החוטים שיש במלאי הזמין, כי זה מאד מאכזב לתכנן משהו בגווני תכלת שקטים ומלכותיים ולגלות בסוף שיש רק תכלת מזעזע אחד.

• הוסף לסימניות
כאחת שמכירה את התחום מקרוב, המלצתי:
אל תתחילי לפני שאת יושבת עם מי שאמור לרקום את הדוג',
כי הדוגמא שאת מעצבת לא נשלחת ישירות למכונה בקובץ אילוס'/ פידיאף, אלא עוברת לפני כן עריכה
בתוכנה של המכונה.
לכן, מי שאמור לרקום את זה- צריך להסביר לך איך בדיוק הוא צריך את החומר כדי שהתוצאה לא תאכזב אותך בסוף...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קפיצת ראש;709375:
כי הדוגמא שאת מעצבת לא נשלחת ישירות למכונה בקובץ אילוס'/ פידיאף, אלא עוברת לפני כן עריכה
בתוכנה של המכונה.
המרתי כמה וכמה קבצים וקטורים לקובץ של מכונת רקמה.
הרעיון הוא לעצב את קובץ האילוס' בצורה ראלית לרקמה.
פשוט תחשבי עם ראש גדול, "איך זה יראה אחרי שזה יהיה רקום?"
למשל- יש תך מילוי- למלאת שטח גדול, ויש תך רגיל שזה רק לפסים. ויש זיג זג...
אז את צריכה לחשוב- איך זה יראה?איזה תך אני רוצה שיהיה איפה? האם מתאים לרקום את הסלסול הזה?

לדוגמא, תוכלי לראות בתיק העבודות שלי, 2 עיצובים שהכנתי לרקמה.
את ה-770 רקמנו כבר. הכל בתך מילוי ותפר זיגזג.
את הבקבוק יין והנרות- מחכה עדיין שלאמא שלי יהיה זמן לרקום אותו... בכ"א, הרעיון שלו זה שציירתי רק את קווי המתאר באילוס'. ואת הפרטים הקטנים, (כמו- מילוי עדין בתוך הבקבוק, "פסים" דקים היוצאים מהשעורים, קרני אור לנרות... ועוד הוספות.) הוספתי בתוכנה של הרקמה.

קחי בחשבון שהצבעים שאת מעצבת- לא קובעים יותר מידי. כי הצבע של החוט הוא שיקבע בסוף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה