כללי שאלה לגבי תמונות בגלריה

• הוסף לסימניות
ראיתי כמה תמונות מענינות שמופיעים שם חרדים - גברים וילדים.
אני מניחה שמי שהעלה גם צילם. השאלה אם יש רשות מהאנשים המצולמים, להשתמש בתמונות שלהם לפרסומות שונות.

אם אקנה תמונה ואשתמש בה, אינני רוצה שהפנים המצולמות בתמונה יבואו בטענות אחר כך. הרי אין זכות להשתמש בפניו של אדם ללא רשותו המפורשת.

האם הנושא הזה בדוק?

• הוסף לסימניות
א. מבחינת החוק היבש - אף אחד לא יכול לבוא אלייך בטענות, וגם לא לצלם שצילם, אלא אם כן התמונה צולמה ברשות היחיד או שהיא מציגה את המצולם בצורה פוגענית/שלילית/מבזה וכדו'. כבר דובר על זה פה בעבר, והעתק של החוק אף הועלה לכאן.
ב. השאלה אם זה מוסרי, למרות שמבחינה חוקית זה בסדר. לכן אני הסרתי מהגלריה תמונות של ילדים שצילמתי ברחוב.
ג. כל תמונה העלה משתמש מסויים. אפשר לפנות ישירות לאותו אדם שהעלה את התמונה ולשאול אותו האם המצולם ירשה שתמונתו תתפרסם. אני מאמין שחלק מהצלמים יוכלו לתת תשובה כנה.

• הוסף לסימניות
גם אני מאד התפלאתי -
למרות שזה אולי החוק היבש זה נראה משונה...
נגיד שצולם ילד בצורה מאד מחמיאה בלי רשות הוריו
אז אני יכולה לקחת את התמונה לפרסום רב חוצות ואולי אף להרוויח בזכותה...
מה דעתכם שאוסם יקחו את התמונות של הילדים מכאן כי אין בעיה חוקית.
ברור לי שאמא שפתאום תמצא את הבן שלה בפרסום בעיתון תקים שערוריה ואף יותר...

כל שאר אתרי התמונות המקצועיים
על פניו רוב נראה שהמצולם צולם מרצון בשביל למכור את תמונתו
ולא צולם באקראי.

• הוסף לסימניות
כבר היו הרבה אשכולות בנושא.

בקצרה:
אם התמונה צולמה ברשות הרבים והיא לא מבזה באופן ברור את המצולם, אין כל בעיה לפרסמו. זה החלק של הצלם.
המפרסם צריך לראות שההקשר של פרסום התמונה לא יהיה כזה שעשוי לבזות או לפגוע במצולם. (לכן כותבים תמיד תמונת אילוסטרציה.)

אני באופן אישי משתדל לא לצלם ממש פנים (וכבר קיבלתי על זה תלונות:)) או שהמצולם רואה שאני מצלם. ובמקרים שאני מתכנן למכור כמעט תמיד אני אומר למצולם שייתכן שזה יפורסם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה