שאלה לגברים בפרוג

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;841915:
בעלי אמר לי פעם שזו בעיה ללכת ברחוב עטורים בתפילין מחמת כשהרבה מנשות ישראל ההולכות ברחוב לא מקפידות מי יודע מה שהכיסוי ראש יכסה כהלכה. (בק"ס, לא במודיעין...)

נכתב ע"י מילה בסלע;841957:
נו בטח, אוסף של סמרטוטים מעל עיניים עטויות קורי שינה, מסדר חלוקים ונעלי בית - זאת רצה למכולת ושכנותיה מחכות להסעה...

צודק.

א. אפשר ללכת להתפלל כותיקין ואז אין את החשש הזה.
ב. אשמח לדעת מקור לאיסור ללכת עם תפילין מול אשה בלי כיסוי ראש. לפי מה שכתוב בשו"ע - מי שמניח תפילין לא חייב לחלוץ אותם אפילו בחדר האמצעי של בית המרחץ, בו יש אנשים שהולכים ערומים לגמרי.

• הוסף לסימניות
לכל בעלי הרכבים שמחזיקים את התפילין ברכב כדאי מאד לשום בתוך צידנית!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;841965:

זה היה פעם.....
היום ה"מאדע" לעשות ריצת בוקר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;841965:
ב. אשמח לדעת מקור לאיסור ללכת עם תפילין מול אשה בלי כיסוי ראש. לפי מה שכתוב בשו"ע - מי שמניח תפילין לא חייב לחלוץ אותם אפילו בחדר האמצעי של בית המרחץ, בו יש אנשים שהולכים ערומים לגמרי.

א. אי אפשר להניח תפילין בבית ולהספיק את התפילה בנעימות בבית הכנסת מכיון שזמן הנחת תפילין די קרוב לזמן הנץ.
ב. חשבת שהתגובה היא משהו הילכתי ? זה משהו השקפתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;841996:
א. אי אפשר להניח תפילין בבית ולהספיק את התפילה בנעימות בבית הכנסת מכיון שזמן הנחת תפילין די קרוב לזמן הנץ.
ב. חשבת שהתגובה היא משהו הילכתי ? זה משהו שספרדיה כתבה כי היא מצאה עוד מקום לדחוף את דעתו של מרן הראשון לציון, אבל היא לא באמת התכוונה שזה נכון.

זמן הנחת תפילין הוא יותר משלושת רבעי שעה לפני הנץ, בהנחה שזמן הליכה/נסיעה לבית הכנסת הוא לא יותר מ-5 דקות, אפשר להתפלל בנחת כולל אמירת קרבנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;840949:
בעלי:
"מתחת בית השחי, למה?"
כי כך נהג הבריסקער רב, וכך נהג החזון איש, והרב שך, והרב אלישיב, והסטייפלר, וכך נהגו אבותינו כל הדורות, ולענ"ד הם היו מספיק חכמים בשביל לחשוב על הרעיון הגאוני להניח את זה בשקית, ומשום מה הם לא עשו את זה.

• הוסף לסימניות
צר לי מיכל שאת כה כועסת. אני לא יודעת מה כל כך הקפיץ אותך, ומקווה שלא לחצתי בטעות על משהו כואב.
אני בטוחה שלו היית מכירה מקרוב את מי שמאחורי הניק היית מגיבה אחרת לגמרי.

ולאברהם, אשאל את בעלי בעז"ה, ואביא מקור. הוא לא מהאנשים שאומרים דברים בערך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;842002:
כי כך נהג הבריסקער רב, וכך נהג החזון איש, והרב שך, והרב אלישיב, והסטייפלר, וכך נהגו אבותינו כל הדורות, ולענ"ד הם היו מספיק חכמים בשביל לחשוב על הרעיון הגאוני להניח את זה בשקית, ומשום מה הם לא עשו את זה.

יש מבני עדות המזרח שמשום מה החליטו שכמו שאפשר לקנות רכב חדש בכל פעם שיוצא דגם חדש, ונשותיהם מתאפרות בכל מיני איפורים על פי המודה האחרונה, אז גם את התפילין אפשר להניח בתיקתפילין של שרייבר כי זה המודה האחרונה.
אז נכון שזה לא הלכה פסוקה אבל זה מנהג שנהגו כך בכל הדורות בכל תפוצות עם ישראל, ומי שמשנה מהמנהג - שיערב לו, אבל לזלזל ולשאול למה ? כי אבא שלו הלך כך. !. (אולי אבא שלו חוזר בתשובה ואין לו מנהג אבות אז זה משהו אחר...)
שתהיי בריאה, הוא שאל למה אני שואלת...:)

• הוסף לסימניות
מיכל,
יישר כח.
כשם ... כן על הפרישה.

• הוסף לסימניות
בד"כ מתחת בית השחי. בזמני רוגע - מניח בבית והולך כך ברחוב.

נכתב ע"י נוי;842005:
שתהיי בריאה, הוא שאל למה אני שואלת...:)

מיכל123, כל הכבוד על הפרישה.

• הוסף לסימניות
חברה להרגע. מילה כתובה לעומת שמיעה - אני יודעת שלא פעם אותי מפרשים הפוך על הפוך. למשל ביקשתי עזרה באיזה אשכול וכתבתי שזו פעם ראשונה שאני עושה משהו, וקיבלתי תגובה בסגנון של - אל תנסי להראות שאת יודעת....התרגלתי לזה. תבינו שאי הבנות קורות וזהו. תנו להן להסתדר ביניהן, כפי שאני בטוחה שהסתדרו מבלי להמשיך פה את הריב עד שיגיע לסגירת האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;841998:
זמן הנחת תפילין הוא יותר משלושת רבעי שעה לפני הנץ, בהנחה שזמן הליכה/נסיעה לבית הכנסת הוא לא יותר מ-5 דקות, אפשר להתפלל בנחת כולל אמירת קרבנות.

אתה צודק.
אצלינו קמים נץ רק בראש השנה, ואז בעלי לא מתעטף בטלית בבית כי הוא אומר שעדיין לא הגיע הזמן.

• הוסף לסימניות
הכי טוב לעמוד בחלון משעת וותיקין עד סו"ז תפילה ולספור.

לדעתי זה יותר קל ומקיף ומלשאול בפרום. וגם אף אחד לא שואל אותך למה אתה צריך את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mat;842098:

לדעתי זה יותר קל ומקיף ומלשאול בפרום. וגם אף אחד לא שואל אותך למה אתה צריך את זה.
אבל אז רואים רק את הקהילה שאתה חי בה, ומה הרווחנו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mat;842098:

למה לא לשאול בפורום?
מי שלא רוצה שלא יענה

• הוסף לסימניות
מצחיק שכולם מדברים פה על 'מנהג אבותינו' ועוד (בזמן שבכלל לא שייך בזה מנהג במובן ההלכתי), אני לוקח מתחת לבית השחי מתוך תחושה אישית שכך יותר מכובד ומתאים, את הלחם והחלב, אגב, אני לוקח בשקית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Yisrael;842738:
מצחיק שכולם מדברים פה על 'מנהג אבותינו' ועוד (בזמן שבכלל לא שייך בזה מנהג במובן ההלכתי), אני לוקח מתחת לבית השחי מתוך תחושה אישית שכך יותר מכובד ומתאים, את הלחם והחלב, אגב, אני לוקח בשקית...

למה לא שייך מנהג במובן ההלכתי ?

יש חיוב דאורייתא של אל תיטוש תורת אימך. והנהגה טובה מחייבת כמו נדר.

והגמרא אומרת שכמה שיותר שומרים על התפילין כך עדיף.

----------------
דב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;842742:

----------------
דב
אכן. אין לנו מושג כמה דברים שאנו עושים מתוך הרגל, ולמעשה כחיקוי למעשה אבותינו, יש בהם טעם וסיבה ויסודותיהם בהררי קודש.
אתן דוגמונת: בעלי הבחין שסבתו שמה מידי שנה בשנה את המצות של פסח על המיטה בחדר שינה וחשב לתומו שככה נוח לה ותו לא.
לימים כשעיין בספרים בענייני פסח התברר לו שעל פי הקבלה יש עניין לשים דווקא את המצות על המיטה.
ויש להרבה יהודים דוגמאות כאלה למכביר.
מסקנה: אל תרוצו לשים מצות על המיטה. תעשו מה שעשו הוריכם וסבותיכם אפילו אם לא יודעים למה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;842742:

----------------
דב

בדיוק כשם שנדר מחייב רק את האדם הנודר עצמו ולא את ילדיו, כך גם הנהגה טובה.

וד"א, זה לא עניין של שמירה (בתיק או שקית נשמר טוב יותר מן הסתם) אלא של כבוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה