כללי שאלה לגלופה

• פותח הנושא A.M
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
איפה ששחור בגלופה זה מבליט / הוא שוקע?

ועוד שאלה בכיתה לימדו אותנו שגם את הבלינד גם את השחור וגם את הזהב אפשר לעשות בקובץ אחד
ולצבוע את האזורים שרוצים בצבעים של מג'נדה ציאן וכ"ו
ובווינדוס אטריביוטס לסמן בוי overprint

אני עדיין לא הבנתי איך זה מסתדר בקובץ אחד...
מילא ההשחור והזהב אני מבין
אבל את הבלינד - הרי יש חלק בליטות שהם גם צבועות בזהב או שחור?

• הוסף לסימניות
השחור שוקע הלבן בולט

אני לא למדתי עיצוב גלופות בפקולטה אבל במשך הזמן עיצבתי 2 כריכות ובשתיהם לא הצלחתי לעשות את זה באותו קובץ

מה שעשיתי: העתקתי 3 פעמים את קובץ האילוס׳ ולאחר מכן עיבדתי כל קובץ על פי הכללים

בלינד
זהב
שחור

לאחר מכן פתחתי את שלושת הקבצים וסגרתי כחוברת כך שאחד יצא אחרי השני

אגב: בעל הכריכיה היה מרוצה אבל הוא אמר לי שיש דרך פשוטה יותר אותה איני יודע

• הוסף לסימניות
גם באתר שלי תוכל לראות דוגמא של קבצים של גלופות, כולל הדמיה.
איך שולחים קבצים לגלופה של ספר קודש
לגבי השיטה איך לעבוד על קובץ אחד עם הבלינד - השאלה אינה מובנת. אכן, יש חלקים בבלינד שצבועים בשחור או בזהב, אבל הם נוצרים על ידי הגלופות של הזהב או של השחור, והבלינד רק 'עולה' עליהם.

לגבי השיטה לייצוא, יש את השיטה שאתה כתבת. השיטה הפרימטיבית יותר, זה לעבוד על שלוש שכבות שונות. כל שכבה מייצגת גלופה אחרת. אחר כך מכבים את כל השכבות חוץ מאחת, ואז מייצאים אותה לפידיאף. וכך עושים לכל שכבה בנפרד.
השיטה שלי לגמרי שונה (מי שרוצה הסברים - בפרטי) אבל מי שכיום עובד בשיטה שכתבתי, יש סקריפט שעושה את זה אוטומאטי - יצוא בנפרד של כל השכבות של אילוס', לפידאפים נפרדים (או גי'פג, וכו').
אפשר לקבל אותו כאן:
http://www.ericson.net/content/2011/06/export-illustrator-layers-andor-artboards-as-pngs-and-pdfs/

• הוסף לסימניות
איך מתקנים את הסקריפט הנ"ל

• הוסף לסימניות
את הסקריפט מורידים ישירות מכאן:
http://www.ericson.net/files/illustrator-scripts/MultiExporter.jsx

אחר כך לוקחים את הקובץ הנ"ל, נכנסים לתוך תיקיות המקור של אילוסטרייטור, ושם מכניסים בתיקיה שנקראת סקריפטים. (זה נמצא כאן: /Presets/Scripts/ ...).

להפעלת הסקריפט, נכנסים ל - File > Scripts > MultiExporter

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה