התייעצות שאלה להורים

• הוסף לסימניות
בעקבות כמה מקרים
רציתי לשמוע מהורים מה התגובה שלכם במקרה שאתם רואים שהילד שלכם בן חמש ומעלה ילד שכבר קצת מבין
עושה דברים מסוכנים כגון ריצה לכביש משחק בגפורים מטפס למקומות גבוהים וכו
איך אתם מגיבים??

• הוסף לסימניות
דבר ראשון- לבדוק מה המניע שלו ממה זה נובע...
אח"כ אפשר להיות חכמים יותר.

• הוסף לסימניות
בעקבות כמה מקרים
רציתי לשמוע מהורים מה התגובה שלכם במקרה שאתם רואים שהילד שלכם בן חמש ומעלה ילד שכבר קצת מבין
איך אתם מגיבים??
ממתי ילד בן 5 זה ילד שכבר אמור להבין?
אני הייתי משחק בגפרורים גם בגיל כפול ממנו :eek: (אולי גם כפול 3 ממנו:cool:)
לא מזלזל כמובן בסיכון ואין ספק שצריך להתייחס במלוא החומרה ולעשת הכל כדי שזה לא יקרה, אבל לא כדי לדאוג שאולי משהו כאן לא תקין...

• הוסף לסימניות
בעקבות כמה מקרים
איך אתם מגיבים??
ילד בן 5 מבין ???
אני ראיתי ילד בן 12 שמשחק עם מצית ומנסה להדליק נייר באוטובוס תלמידים !

• הוסף לסימניות
הייתי אומר שילד בן 5 שלא עושה שטויות ולא רץ לפעמים לכביש או עולה לגבהים וכדו'-
צריך טיפול דחוף! לא ההיפך.
תרגיעו ילדים זה רובוט!!!
אלא אם מדובר בילד שעושה הרבה דברים ובאמת מסוכנים, בפער ניכר ממה שילד נורמלי עושה.

• הוסף לסימניות
מה הייתי עושה באותו רגע?
מראה בהלה אמיתית, נוזפת קצרות מיידית, ושומרת לאחרי זה את שיחת ההסבר על המעשה.
וכל ילד הוא כמובן שונה, אינו דומה ילד עם הפרעת קשב לילד ששכח/טעה באופן חד פעמי.
בכל מקרה - ילד בן חמש הוא קטן ממש ולא אחראי בעליל!

וכן, יש גם נערים שמסתכנים כל הזמן, ולא תמיד אפשר לעצור אותם, כן ניתן לעיתים לאפשר להם תחת השגחה...

• הוסף לסימניות
אגב
אני בעד סיפורים מפחידים לפעמים כאשר צריך להסביר לילד על הסכנה.
כמובן שצריך להתאים את הסיפור לגיל, אבל אי אפשר לומר "זה מסוכן" בלי לפרט מה יכול לקראת.

• הוסף לסימניות
בד"כ אחד המאפיינים של קש”ר זה חוסר מודעות לסכנות
אבל נראה לי באמת גיל מוקדם מידי להסיק מסקנות

• הוסף לסימניות
בעקבות כמה מקרים
איך אתם מגיבים??
דבר ראשון מה לא: לא מתייעצים עם המון העם בפרוג. גם ילד בן חמש (כמעט;)) יכול לענות לך מה שישלו בבטן.
דבר שני: לבדוק- האם יש לך השערה מה מקור ההתנהגות?
דבר שלישי ועיקרי: אם ההתנהגות חוזרת על עצמה ולא נענית לעונשים/ הסברים/שיחות/מה שלא עשיתם- אפשר להתייעץ עם איש מקצוע שתבחרו לאחר ששמעתם עליו המלצות.

מקווה שעזרתי למרות שעניתי בפרוג...

• הוסף לסימניות
הייתי אומר שילד בן 5 שלא עושה שטויות ולא רץ לפעמים לכביש או עולה לגבהים וכדו'-
צריך טיפול דחוף! לא ההיפך.
תרגיעו ילדים זה רובוט!!!
אלא אם מדובר בילד שעושה הרבה דברים ובאמת מסוכנים, בפער ניכר ממה שילד נורמלי עושה.
ברור שזה בריא ולא חושבת שיש לילד כזה בעיות
השאלה מהו התגובה הנכונה?

• הוסף לסימניות
תגובות ממש מצחיקות
ככה אמור לנהוג ילד בן 5
וההורים צריכים לחנך אותו
איך הגעתם לאיבחונים?

הילדים שלי די פחדנים אז לא עושים הרבה דברים מסוכנים
כשכן אני גוערת בהם ומראה להם את הבהלה שלי
ויושבת להסביר שוב את סכנה שבדבר
כשהבת שלי רצה לכביש כמה פעמים
סיפרתי לה שאפשר למות מזה, ממש הפחדתי אותה.
מאז היא יותר זהירה וגם אני :)

• הוסף לסימניות
זה ממש !!!!לא בריא ולא נורמלי. ולכל אלו שכתבו כאן
(אין לי כח לצטט) שזה נורמלי וגם הם וכו.... אז כנראה שגם לכם יש/היתה איזו הפרעה.

בכל אופן ילד בגיל 5 שלא מודע לסיבה ותוצאה, עושה מעשה בלי מחשבה - זה מדליק נורה אדומה להתחיל לבר על מה זה יושב. ויפה שעה אחת קודם.
וכל הכבוד על הערנות.

בגדול ילד בגיל 2 וחצי כבר מודע לסכנה אסור מותר וגם אם יגע במשהו מסוכן/יירד לכביש וכו.. הוא יבדוק א תגובת הסובבים ז"א מודע לכך שזה מעשה אסור- (ילד בלי קשיים).

• הוסף לסימניות
בכל אופן ילד בגיל 5 שלא מודע לסיבה ותוצאה, עושה מעשה בלי מחשבה - זה מדליק נורה אדומה להתחיל לבר על מה זה יושב. ויפה שעה אחת קודם.
וכל הכבוד על הערנות.
ברור שילד בן 5 אמור להבין סיבה ותוצאה
אבל איך הוא ידע מה התוצאה של מגע עם אש, טיפוס על גדר או משחק במברגה, אם לא יאמרו לו?

ועושה דברים בלי מחשבה, נו באמת, ילד בן חמש חושב לפני כל דבר שהוא עושה? באמת?
אני לא בטוחה שאני יכולה לומר שאני חושבת לפני כל צעד...

• הוסף לסימניות
בגדול ענו כאן את כל התשובות הנכונות והרלוונטיות.

ואולי הסדר הנכון הוא;
א. זה נורמלי לחלוטין, במיוחד היום שהילדים שובבים ולא כ"כ ממושמעים. קיים לגמרי אצל ילדי קש"ר.
ב. מה שכן, לתפוס אותו ולהסביר לו נכוחה מה יכול להיגרם ממעשה כזה ובמידת הצורך לחזור על כך שוב ושוב ושוב ושוב..
ג. לא בהכרח שזה יעזור אבל יותר מזה אין לאל ידכם לעשות.
ד. במידה ואתם רואים שזה חוזר על עצמו וההתנהגות הזו מאופיינת במגוון פעולות במהלך היום והלימודים, בהחחט כאן המקום להתייעץ, לפעול ולאבחן במקום הנכון ובזמן הנכון.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
ריצה לכביש בגיל הזה- לא נורמלי.
הרצון לבדוק איך גפרור עובד זה בהחלט כן. (יש ילדים שמאוד אוהבים אש)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה