התייעצות שאלה להורים

• הוסף לסימניות
ילד בגיל הזה שעדיין עושה דברים מסוכנים- מה שעושים מאוד פשוט- בדיוק מה שעושים לילד בן שנתיים שלוש- ךופסים לו את היד ואומרים בטון כועס סבר פנים חמור- אסור!!! זה מסוכן!!!!!!!! ואחרי רבע שעה- אתה יודע, פעם אחת היה ילד אחד ש.... ובא אוטו/ קיבל כוייה/ נפל והיה לו נורא נורא כואב, והוא הלך לרופא, ואפילו לבית חולים, ונתנו לו תרופות מגיעלות ועשו לו ברים כואבים כדי לרפא את מה שקרה לו...

• הוסף לסימניות
ברור שאם עובד צורת החיבוק והנשיקה זה טוב מאוד ואין עניין בהרתעה כואבת
אבל אם מדובר במקרה שזה חזר על עצמו אז לנו בתור הורים יש חיוב שזה לא יחזור על עצמו שוב
זה חמוד לומר או סטירה או חיבוק ונשיקה :)
הסבר קצר ובהיר, זה לא חיבוק ונשיקה... זה הסבר ברור. שהילד מבין.
לא הרצאה, לא נאומים ולא חיבוקים ונשיקות.

ובגלל שיש לנו כהורים חיוב לדאוג שזה לא יקרה, אנחנו צריכים להתאים את מקדמי הבטיחות.
ואם זה חזר על עצמו, זה לא כי הילד לא קיבל סטירה, אלא כי ההסבר לא היה ברור, ומקדמי הבטיחות לא היו מתאימים *לילד*
יש מספיק ילדים שקיבלו סטירה וחזרו שוב על המעשה, ויש גם כאלה שלא. אבל לא מספיק בשביל להוכיח שזו דרך יעילה יותר מדרך אחרת, שדורשת יותר מאמץ מההורים.
אבל כן, יותר קל לתת לילד סטירה/פאצ'/מכה/איך שלא יקראו לזה מאשר לדאוג למקדמי בטיחות תואמים לבשלות של הילד.

ואחד הדברים שאשכולות בפרוג שכנעו אותי, זה בחוסר ההגיון לתת סטירה במקרים כאלה.
המחשבה שסטירה זה הדרך למנוע שוב פעם, בד"כ ואני מאמינה שגם ברוב המקרים, לא נובעת מרוע,
אלא או שככה הם גדלו וזו הדרך היחידה שמכירים ויודעים איך לעשות או מעצלות טבעית.

• הוסף לסימניות
זה חמוד לומר או סטירה או חיבוק ונשיקה :)
הסבר קצר ובהיר, זה לא חיבוק ונשיקה... זה הסבר ברור. שהילד מבין.
לא הרצאה, לא נאומים ולא חיבוקים ונשיקות.

ובגלל שיש לנו כהורים חיוב לדאוג שזה לא יקרה, אנחנו צריכים להתאים את מקדמי הבטיחות.
ואם זה חזר על עצמו, זה לא כי הילד לא קיבל סטירה, אלא כי ההסבר לא היה ברור, ומקדמי הבטיחות לא היו מתאימים *לילד*
יש מספיק ילדים שקיבלו סטירה וחזרו שוב על המעשה, ויש גם כאלה שלא. אבל לא מספיק בשביל להוכיח שזו דרך יעילה יותר מדרך אחרת, שדורשת יותר מאמץ מההורים.
אבל כן, יותר קל לתת לילד סטירה/פאצ'/מכה/איך שלא יקראו לזה מאשר לדאוג למקדמי בטיחות תואמים לבשלות של הילד.

ואחד הדברים שאשכולות בפרוג שכנעו אותי, זה בחוסר ההגיון לתת סטירה במקרים כאלה.
המחשבה שסטירה זה הדרך למנוע שוב פעם, בד"כ ואני מאמינה שגם ברוב המקרים, לא נובעת מרוע,
אלא או שככה הם גדלו וזו הדרך היחידה שמכירים ויודעים איך לעשות או מעצלות טבעית.
אני ממש מסכימה עם הדברים
אבל אני חושבת שהורים שבכזה מקרה כן מגיבים בצורה חמורה זה לא כי הם מחפשים את הדרך הקלה
אלא באמת זה הדרך מלא פעמים בכאלה מקרים כדי שזה יהיה הפעם האחרונה

• הוסף לסימניות
אני ממש מסכימה עם הדברים
אבל אני חושבת שהורים שבכזה מקרה כן מגיבים בצורה חמורה זה לא כי הם מחפשים את הדרך הקלה
אלא באמת זה הדרך מלא פעמים בכאלה מקרים כדי שזה יהיה הפעם האחרונה
ואת ראית שענישה כואבת עוזרת שדברים לא יקרו שוב?
כי אני ראיתי שגם אם ילד בוכה מרות על מכה שנתנו לו על היד, שבוע הבא/חודש הבא הוא לא זוכר אותה ומנגד אין לו שום חינוך אמיתי, מובן שיושב לו בראש.
מקסימום ילד יבין שאמא מאוד כעסה ונתנה לו מכה. זה לא יעזור למקרה שאמא לא באזור ובא לו לבדוק את הכביש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה