שאלה למבינים בחתולים- האם לא מומלץ לילדים להתקרב לחתול רחוב.

• הוסף לסימניות
יש לנו גורה חמודה מתחת לבית והילדים שלי ממש אוהבים אותה. האם זה בעיה העובדה שהם נוגעים בה ומלטפים אותה? האם נדרש לחתולים חיסון?
מה אם ח"ו היא שורטת אפילו באקראי, האם זה מסוכן?
שמעתי שמועה שעם חתולים אין בעיה.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מבחינה מדעית...
אבל לחברה שלי היה בחצר גם חתולה והילדים שחקו וכו' באיזה שהוא שלב נהיה להם פטריות וכתמים לבנים עם קרחות והם לא חשבו שזה מזה אבל הרופא אמר שזה בטוח מזה והם קבלו אנטביוטיקה,
והבנתי שגם אלו מבני המשפחה שלא אהבו לגעת בה נדבקו גם הם,

אבל מצד שני בעלי אומר שבילדותו הם שיחקו הרבה עם חתולות שהתביתו להם בחצר ולא קרה כלום...

• הוסף לסימניות
גם אני בילדותי שחקתי עם חתולות ולא קרה לי כלום.
המקרה שאת מספרת נשמע די מלחיץ

• הוסף לסימניות
הבנתי שזה בגלל שהיא כנראה היתה נגועה,
אבל איך אפשר לדעת?

וחוצמזה אחרי שהם מתבייתים נורא קשה להוציא אותם והם חוזרים.

• הוסף לסימניות
הבן שלי ליטף ברחימאיות נוגעת ללב חתלתולה.
הוא קיבל פריחה אדומה ומגרדת כמה שעות אחרי.
לא ידעתי אם בגלל החתולה, או בגלל הקיקיון שצמח ליד.
הלכנו לרופאה וכה אמרה הרופאה:"הפריחה כנראה מהקיקיון כי היא מופיעה רק במקומות החשופים אבל אסור לגעת בחתולות לא מחוסנות. אפילו שהן נורא חמודות.(:cool:) במקרה שריטה או נשיכה צריך לפנות למשרד הבריאות ולהתחסן וזה חתיכת בלגן".

• הוסף לסימניות
חתולי רחוב אינם מחוסנים והם בהחלט יכולים להעביר מחלות,
כדאי להיזהר...
וכדי שלא יתבייתו פשוט לא להאכיל אותם.

• הוסף לסימניות
לנו יש כל מיני חתולים חצי מבוייתים במושב
פעם אחת החתולה שרטה את הבן שלי, המקום קצת האדים
הלכנו לרופאת הילדים שהיא מומחית למחלות זיהומיות, היא אמרה למרוח משחה אנטיביוטית, ושאצלנו באזור אין כל כך חשש מזיהומים ומחלות אצל חתולים...

לגבי הפריחה - יש אלרגיה נפוצה לחתולים:
מקורה של אלרגיה לחתולים היא לא בעצם פרוותו של החתול, כי אם גורמים האלרגנים הנמצאים על הפרווה. גורמים אלה יכולים להיות קשקשים, ריר ושתן. כאשר הפרווה מתייבשת, חלקיקים אלה יימצאו באוויר.
הקשקשים של החתול, שהינם תאי עור מתים שמתחלפים, נחשבים לאלרגניים יותר מכיוון שהם קטנים מאשר אלה של הכלב ונמצאים באוויר לזמן ארוך יותר.
גורם נוסף אשר יכול לעורר אלרגיה, מקורו בחומר הנמצא בריר החתולים, וגם הוא נידף באוויר. אורך הפרווה לא משפיע על חומרת האלרגיה.
נראה כי לאלרגיה זו ישנו מרכיב גנטי וסיפור משפחתי. אלרגיה זו אינה שכיחה, הסטטיסטיקה מראה כי 5%-8% מכלל האוכלוסייה אלרגיים לחתולים.
מחקרים עדכניים הראו כי חשיפת ילדים ותינוקות למספר חתולים במהלך ילדותם יכולה למנוע או להפחית אלרגיה לחתולים בשלב מאוחר יותר בחיים.
אלרגיה זו לא מהווה סיכון מוות, אולם בתופעות הנלוות לה היא עלולה לפגום באיכות החיים. ללא טיפול הולם, יהיה לפעמים על בעלי האלרגיה להימנע מגידול חתולים באופן מלא.
אלרגיה לחתולים – תסמינים

חלק מהתסמינים יכללו גרד באף, עיניים דומעות ומגרדות, נפיחות מסביב לעיניים, אף מנוזל, התעטשויות, וכן אלרגיה בעור (גירוי בעור או פריחה).
התסמינים יופיעו במקרים של מגע הדוק או שהייה במבנה סגור יחד עם החתול. תסמינים של אלרגיה לחתולים יכולים להשתנות מאדם לאדם ביחס ישיר לגודלו של החתול. ככל שהחיה תהיה גדולה יותר, כך חומרת התסמינים תהיה גדולה יותר. בדרך כלל, אנשים אשר סובלים מאסטמה או אקזמה, יהיו בסיכון גדול יותר לסבול מאלרגיות נוספות, כמו אלרגיות לחתולים.
אבחון אלרגיה זו ייעשה באמצעות מבחן עור אשר יכלול גורמים אלרגניים שונים ובדיקת השפעתם על האדם, בתנאי מעבדה. תסמיני האלרגיה יכולים להתפרץ זמן ממושך לאחר החשיפה לחתולים, לפעמים דווקא אצל אנשים אשר גרים עם חתול, ולפעמים אף עשרות שנים לאורך מהלך החיים.
כמו כן, האלרגיה יכולה להתפרץ לאחר תקופת רגיעה. בדרך כלל, כאשר תסמיני האלרגיה מופיעים, יש לטפל בהם. ללא טיפול תרופתי או מניעתי, תסמיני האלרגיה לא יתמתנו ואף עלולים להתגבר. קשיי נשימה חריפים וריכוז חמצן נמוך בדם הינם התסמינים הקיצוניים למצב זה.

• הוסף לסימניות
לא יודעת לגבי הילדים, אבל נשים צריכות להיזהר - בחתולים נפוץ חידק הטוקסופלסמה, שמסוכן לנשים לפני לידה.

• הוסף לסימניות
חתולי רחוב באזורים שעלולים להימצא חיות בר (שועלים, תנים) עלולים להעביר כלבת, וזה לא פיקניק.

• הוסף לסימניות
שכחתם את ה פרעושים...
חתולה + גורים תחת הבנין שלנו הדביקה את כל דיירי הבנין. עשינו הדברה פעמים וריסוס בבתים
כל הדיירים עקוצים...
בקיצור- להתרחק כמה שיותר..

• הוסף לסימניות
אתם שוכחים שהצפרדע הירוקה היא הבית של החתולה
ושקיות הפח זבל שלנו על כל אוצרותיה משמשים אותה לצל ולמחסה.
לגעת בחתולה זה כמו לנבור בפח האשפה.
אני מתאר לעצמי את האמא שצועקת על הילד שלה שנוגע בפח ברחוב.
אז מה זה הדיון הזה בכלל...

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התשובות.
הבנתי מכם שגם חתולה נקיה ומבויתת חלקית או לגמרי צריכה את החיסונים הנדרשים, נכון?

• הוסף לסימניות
גדלנו על סיפורים של סבתא שלי בפולין, בילדותה הייתה להם חתולה בבית (נגד עכברים)
סבתא שלי חיבבה אותה ורף פעם לא הבינה למה אנחנו נגעלים כל כך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hafakot;1028749:
תודה רבה על התשובות.
הבנתי מכם שגם חתולה נקיה ומבויתת חלקית או לגמרי צריכה את החיסונים הנדרשים, נכון?
מה זה מבויתת חלקית?
אם היא לא מחוסנת אז לא נוגעים ולא מלטפים.
בכלל, אני אישית לא הייתי מבייתת חתולים גם מחוסנים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה