שתיהם קרנות סל של ספ 500
לא יודע מה התוכנית אבל מדובר בתעדות סל הכי פופולארית בעולם עם ממוצע מכובד לאורך שנים
אין דרך טובה יותר לחלק המנייתי בהשקעות לרוב מוחלט של האנשים
עדיף הראשונה בגלל מיסוי צמוד מדד ולא מטח
לא המלצה
הצלחה וס"ד
הם מצויינים למי שמבין את הסיכון במדדי מניות, בוחר ב S&P 500 ואינם אזרחי ארה"ב.
ואכן הראשון יש לו עדיפות מהבחינה שציינת, ומהבחינה ש @מאמין בניסים ציין, ויש לו גם כשרות רשמית מתשואה כהלכה.
השני מותר לשימוש לפי העדה"ח אך לא באופן רשמי.
לדעת גלאט הון יש בעיה בשניהם.
סריקות במוקדי הנזק: מאחורי כל כותרת על נזק לרכוש עומדת עבודה קפדנית של שמאי. בתקופה שבה המדינה כולה עוסקת בשיקום, שמאות רכוש היא לא רק מקצוע - היא כלי חיוני להחזרת המשק לשגרה. בואו לרכוש מיומנות מקצועית ברמה הגבוהה ביותר במסלול המותאם במיוחד לבני תורה, ולהשתלב באחד התחומים הרווחיים והיציבים ביותר כיום.
שלום לך
תוכל אולי להפנות אותי להדרכה או מידע פרקטי ותכלעס' איך עושים את זה-תיק עצמאי ואיפה כדאי [בלי פלפולים]
[מעונין להשקיע 30000 פלוס הפקדה חודשית 1000]
תודה
שאלה
1. האם זה לא חסרון בתיק פרטי מצד שבקופת גמל כל שקל שיש לך מיד יכול ליהיות מושקע, מאידך בתיק פרטי אתה צריך לחכות למשהו כמו 2000 שקל, ויצא שבנתים הכסף לא עובד בשבילך.
2. כמה יחס זה דורש
3. ואיך באמת אפשר לעשות את זה בלי הבנה.. איזה ניירות לקנות? איך לבצע רכישות? [כמובן אני מתכוון ליהיות פסיבי]
עדיין לא הצלחתי להגיע למידע כמה עולה לקנות קרן יחידה במספר נייר 1183441
כמה שקלים עולה קרן אחד (נכון שזה מתחלף חוץ מזה שלמעשה קונים לפי
קרן הסל Invesco S&P 500 UCITS ETF, מספר נייר 1183441, נסחרת בבורסה בתל אביב. נכון ל-18 בדצמבר 2024, שער הסגירה האחרון של הקרן עמד על 430,000 אגורות (4,300 ש"ח) ליחידה, עם עלייה יומית של 0.40%.
שלום לך
תוכל אולי להפנות אותי להדרכה או מידע פרקטי ותכלעס' איך עושים את זה-תיק עצמאי ואיפה כדאי [בלי פלפולים]
תודה
שאלה
1. האם זה לא חסרון בתיק פרטי מצד שבקופת גמל כל שקל שיש לך מיד יכול ליהיות מושקע, מאידך בתיק פרטי אתה צריך לחכות למשהו כמו 2000 שקל, ויצא שבנתים הכסף לא עובד בשבילך.
2. כמה יחס זה דורש
3. ואיך באמת אפשר לעשות את זה בלי הבנה.. איזה ניירות לקנות? איך לבצע רכישות? [כמובן אני מתכוון ליה
שלום לך
תודה
שאלה
הבנתי שאמורים להרוויח לתקופה ארוכה מאות אלפי שקלים ביחס לתיקי קרן השלמות
אנשים לא יודעים,
כמו שעד לפני זמן מה כולם השקיעו לנישואי ילדים כדי לקבל הלוואות
זה הרבה משום חוסר ידע בשוק ההון-
לדעתי גם כאן יקח כמה שנים עד שהרבה יתחילו להכניס למסחר ולא לקרנות השתלמות אני לא מבין בזה כ''כ
אדרבא תגידו לי אם אני צודק
נגיד אני רוצה לקנות את הנייר הזה 1183441, הדבר שעדיין לא קיבלתי עליו תשובה זה כמה זה עולה? כלומר, אם אני רוצה לרכוש נייר של אינווסקו שעוקב אחר מדד S&P, כמה אני משלם עליו? אני מדבר באופן שאני קונה אותו עצמאית, לא דרך גמל או השתלמות. האם צריך מינימום של אלפי שקלים או שאפשר תיאורטית גם במאה ש''ח?
אשמח למי שיאיר את עיני בענין.
כמו''כ האם מלבד סנפ ומדד עולמי יש עוד קרנות של מדדים עם כשרות? לדוגמא נאסדק או מדדים של סקטורים בישראל, לדוגמא בנקים וכדומה?
ואם אני רוצה תיק מפוזר היטב, רק מניות, האם הגיוני לבנות אותו כדלהלן: 50 אחוז סנפ, 25 אחוז מדד עולמי, 10 אחוז נאסדק, 15 אחוז בנקים ישראל.