דרוש מידע שאלה, למה לא מענישים מי שמסרב לחסן לחצבת

מצב
הנושא נעול.
הרב צבי ברוורמן אומר שמשמפיץ את הדעות האלה ומי שלא מחסן
יש לו דין רוצח
אפשר לראות כאן

כל אלו שכותבים נגד חיסונים - אתם לא רופאים, לא חוקרים אקדמאיים, (אולי אתם בוגרי קורס סי בי טי עלום שפותר בעיות על פי התורה נו, שוין ...) ואם אתם כן רופאים, אחיות, חוקרי תרופות, אז בבקשה להצהיר על כך..
1 - חיסונים הם אחת ההמצאות שצמצמו דרמטית את תמותת הילדים והתינוקות בעולם! עד אז כל כך הרבה תינוקות מתו ובמדינות העולם השלישי שלא מתחסנים בהם תמותת התינוקות ממחלות וזיהומים עדין רבה ומשתוללת. (אני לא רוצה לתת אחוזים כי אני לא זוכרת כרגע ואני לא סומכת על צ'ט גיפיטי במידע שכזה..)
2 - החיסונים הינם תרופה שהוכחה כבטוחה הרבה יותר מאשר לחלות במחלה עצמה.
3 - כאשר מישהו מסתובב כשהוא אינו מחוסן הוא למעשה בונה על כך שרוב החברה כן מחוסנת והוא לא יחלה ובכך למעשה הוא משתמש בזולת שסביבו - בקיצור - הוא נהנה מהחיסונים לא פחות מאלו שמתחסנים הבעיה מתחילה בזה שהוא חי בסביבה שבה כולם לא מחוסנים.. אבל אז הרופאים כמובן אשמים..
4 - הציפייה ממערכת הבריאות להתמודד עם סרבני חיסונים היא קצת בוא נגיד הזויה - הרבה פעמים הם מגיעים כבר כל כך מאוחר שאין הרבה מה לעשות.. ובנוסף כאשר נוצר עומס בבית החולים
5 אחר כך הכי קל להגיד שהרופא הרב את המטופל - נו - שמישהו יוכיח
6 - יש עוד הרבה קונספירציות הרבה יותר מעניינות וחבל להיתקע על התיאוריה המשעממת של החיסונים, מה גם שאותה הפריכו כל כך הרבה פעמים כך שחבל..

מאשכול שלם יש פה 2 שמעידים על נזקים מחיסון
@לירז קנימח
ו @אופססס ;)
איפה כל השאר?
היו אמורים להזדעק פה.
וגם אצלינו הנזק היה קל והפיך ב"ה. לא מעוניינת לפרט כאן.
ואני מגיעה מסביבה מתנגדת חיסונים באופן כללי. זה לא גרם לי להפסיק לחסן לחלוטין אלא לדחות את החיסונים לגיל יותר מאוחר...
גילוי נאות- עברתי בעצמי חצבת בגיל 17 ביחד עם עוד 9 מאחי ואחיותי. זו בהחלט מחלה לא נעימה ואם אין סיבוכים לא נוראית. אבל אנחנו לא לוקחים סיכון על הסיבוכים.

תוהה לעצמי למה אנשים לא מבינים שיש כאן אינטרסים
זה פשוט ומובן כמו כל דבר בעולם היום
למה המדינה לא אוסרת מכירת סגריות?
כי זה לא שווה לה היא מרוויחה מלא כסף על כל המסחר כזה
כנ"ל על ממתקים משקאות מזיקים וכו
ודאי שיש אינטרס מאוד גדול לחברות החיסונים שהאנשים יתחסנו אין ספק בכך
ככה שאנחנו לא יכולים לסמוך עליהם
(כמו שלא תשאל מוכר פיצה מה לקנות פיצה או שוארמה -סתם לצורך הדוגמא)
כשרופאי שיניים בקופת חולים נוטים להפריז בכמות החורים שיש לך בפה
אנשים מקבלים את זה בהבנה שיכול להיות שלרופא יש אינטרסים ולכן לא אומר את האמת....
מותר לשמוע עוד דעות מותר קצת לפתוח עיניים לחפש לבדוק
אבל למה ללכת כמו טמבלים בעיניים עצומות אחרי כל מה שאומרים לנו????
(תראו איזה תגובות יש פה מצד מי שרק חושב שאומרים לו שמה שהוא עושה לא בסדר...)
נכון שבסופו של דבר לא מענין אותי שהם מרוויחים מזה כסף אם אני גם מרוויחה(אין ספק שחיסונים ותרופות מועילים לאנושות)
אבל לשים לב שמישהו שהאינטרס שלו לא טהור
אז כדאי לנו לפקוח עיניים ולהיות קצת יותר עירניים.....
ולא לקנות כל לוקש שמוכרים לנו(לשום כיוון)

"עשה לך רב והסתלק מן הספק" אין לי ספק אז לא שאלתי רב
ואם זה דחוף לך אז מוזמנת לשמוע הרצאות של הרב יובל אשרוב
למי שלא יודע מי הוא יובל אשרוב.
חוסך לכם את הוויקיפדיה...
גדל בשכונת שפירא בדרום תל אביב למשפחה חילונית-מסורתית ולמד בתיכון עירוני ד'. הוריו עלו ארצה מאיראן ואביו עבד כסבל[1]. בצה"ל שירת בדרגת קצין בגדוד 17 של חטיבת גולני, ובתפקידו האחרון כמפקד פלוגה נפצע בביירות במהלך מלחמת לבנון הראשונה[2].

לאחר הפציעה והשחרור שבא בעקבותיה, למד לתואר ראשון בפיזיותרפיה באוניברסיטת תל אביב[3]. לטענתו, בתקופה זו "למד טוב טוב את כל המחלות הכרוניות"[4]. לאחר מכן למד דיקור סיני בבוסטון במשך שלוש שנים. הוא למד אצל יצחק בן-אורי, ביוכימאי שלמד בארצות הברית אצל הרברט שלטון אבי השיטה הקרויה על שמו, ואצל אלי שטראוס, שהביא לישראל את שיטת קינגסטון קליניק (הקרויה גם על שמו "שיטת שטראוס")[5]. בסוף שנות התשעים לימד במכללת מדיסין

אשרוב חזר בתשובה לאחר שנתקל בספר הגלגולים של האר"י ונחשף לתורתם הקבלית של הרב יהודה לייב הלוי אשלג ובנו הרב ברוך שלום הלוי אשלג[6].

הוא נשוי לנעמי, השותפה למפעליו[7], ואב לשמונה. הוא מתגורר ביישוב אור הגנוז[8] .

ועוד משהו
אשרוב מטיף נגד חיסונים, אולם לפי כתבה של אושרת קוטלר ב"המגזין" ילדיו חוסנו מפני חצבת[15]. בנוסף, הוא מתנגד לטיפול כימותרפי במחלת הסרטן ונטילת אנטיביוטיקה[16]. שימוש באינהלציה לדבריו – מלבד במקרי חרום – הוא "דבר מזיק מאוד". מתנגד גם לנטילת ויטמינים. לטיפול בסוכרת נעורים הוא ממליץ על "מנוחה, צום והרפיה"[16]. קרני אלדד ציינה כי במהלך עריכת ריאיון עמו לעיתון מקור ראשון "עלו עוד ועוד סיפורים על מטופלים של הרב שהגיעו לסכנת חיים ולאשפוז של חודשים בעקבות תורתו התזונתית, והתנגדותו הגורפת לתרופות"[17]. חלק מהעדויות פורסם[18][19]. יהודה יפרח, שבעקבות עצותיו של אשרוב הגיע לסכנת חיים, כינה את הדרכת אשרוב להימנע מטיפול רפואי "שרלטנות"[20].

בשגגה או בזדון? שאדע אם לחפש עיר מקלט
אם כל הרבנים החרדים אומרים על משהו שהוא אסור, אבל יש איזה תמהוני אחד שמצאת שאומר שזה בסדר, אז מותר לצחוק על הרבנים?

כשאני הולכת לרופאה בשביל להתלונן על משהו שקרה לי והיא מתווכחת איתי איך זה קרה לי - פה הבנתי שבעזרת ה' פעם אחרונה שאני הולכת לרופא.
מאחלת לך באמת מלב חם ואוהב שלעולם לא תצטרכי לרופא ולא לרפואתו... אני רק יספר לך משהו יש דברים ששום סנדלר טבעוני לא יכול לטפל בהם ... לצערי הרב אנחנו נזקקנו לרופאים והם היו אלו שהצילו את חייו של בני בן השנה בס"ד והם נטו שליחים ..אבל שום רפואה טבעית לא יכלה למצוא את הגידול ששכן במוחו של הדבר המתוק הזה ושום רפואה טבעית לא יכלה לבצע ניתוח מח מדויק... לא יכלה לעצור פרכוסים מסכני חיים ולא יכלה לבדוק מחקרים ולהחליט וואו מעניין ממש לא לתת תרופות אפילו שבטח הרופאים רוצים לדלל אותנו ולכן מכריכים אותנו לקחת תרופות ...
בקיצור שלא תדעי אבל אפילו צילום קטן של נקע ברגל צריך רופא שיפענח או תפרים במצח של ילד שובב כדאי שכירוג יבצע ... אז תהיי עם טיפלה הגיון בריא
בריאות שלימה

תוהה לעצמי למה אנשים לא מבינים שיש כאן אינטרסים
זה פשוט ומובן כמו כל דבר בעולם היום
למה המדינה לא אוסרת מכירת סגריות?
כי זה לא שווה לה היא מרוויחה מלא כסף על כל המסחר כזה
כנ"ל על ממתקים משקאות מזיקים וכו
ודאי שיש אינטרס מאוד גדול לחברות החיסונים שהאנשים יתחסנו אין ספק בכך
ככה שאנחנו לא יכולים לסמוך עליהם
(כמו שלא תשאל מוכר פיצה מה לקנות פיצה או שוארמה -סתם לצורך הדוגמא)
כשרופאי שיניים בקופת חולים נוטים להפריז בכמות החורים שיש לך בפה
אנשים מקבלים את זה בהבנה שיכול להיות שלרופא יש אינטרסים ולכן לא אומר את האמת....
מותר לשמוע עוד דעות מותר קצת לפתוח עיניים לחפש לבדוק
אבל למה ללכת כמו טמבלים בעיניים עצומות אחרי כל מה שאומרים לנו????
(תראו איזה תגובות יש פה מצד מי שרק חושב שאומרים לו שמה שהוא עושה לא בסדר...)
נכון שבסופו של דבר לא מענין אותי שהם מרוויחים מזה כסף אם אני גם מרוויחה(אין ספק שחיסונים ותרופות מועילים לאנושות)
אבל לשים לב שמישהו שהאינטרס שלו לא טהור
אז כדאי לנו לפקוח עיניים ולהיות קצת יותר עירניים.....
ולא לקנות כל לוקש שמוכרים לנו(לשום כיוון)
כי למתנגדי חיסונים כמו אלו שהוזכרו כאן אין שום אינטרס... (רק שתבוא לטיפול אצלם 'טבעוני' ואלטרנטיבי שלא מכוסה כמובן על ידי קופת חולים ותשלם להם הון תועפות על טיפולים שלא הוכחו כלל וכלל, והם יצחקו כל הדרך אל הבנק.

דעת תורה זה דעת תורה
כל אחד ישאל את רבו מה לעשות.
יכולה לאמר שאח שלי שאל דעת תורה (רב אשכנזי מוכר למי שזה חשוב לו)
האם לחסן את אחיין שלי בן חצי שנה
קבל תשובה שלא לחסן - לפחות בגיל הזה לא יודעת מה יאמר בהמשך
(לא יודעת אם זה הוראה כללית שלו, או צפציפית לאח שלי ששאל אותו)
אז לא לזלזל בשום דעת תורה מי שהלך והתייעץ עם רב לא יוזק ולא יזיק!
בין אם חיסן ובין אם לא.

כי למתנגדי חיסונים כמו אלו שהוזכרו כאן אין שום אינטרס... (רק שתבוא לטיפול אצלם 'טבעוני' ואלטרנטיבי שלא מכוסה כמובן על ידי קופת חולים ותשלם להם הון תועפות על טיפולים שלא הוכחו כלל וכלל, והם יצחקו כל הדרך אל הבנק.
מאה אחוז
בדיוק לכן אומרת שצריך לבדוק את שני הצדדים!!
ולא לבטל את הצד השני רק כי זה מה שפמפמו לנו כל החיים!

מכירה אישית ילדה שנפגעה מהמחומשת
פגיעה משמעותית

אבל
יודעת שהרבה יותר נפגעו מזה שלא התחסנו,
(או עלולים לפגוע במדוכאי חיסון )
מאשר אחד למליון (או אחד לכמה מאות אלפים) שהתחסנו
לכן
אני מחסנת את ילדי חד משמעית
וחושבת שחייבים לחסן
בטח חיסונים חשובים כמו מחומשת, פוליו וכד'
למרות ההיכרות עם מקרה כזה.

בלי קשר לדעתי על חיסונים (הילדים שלי מחוסנים)
מעניין אם כל אלו שמטיפים על ערבות הדדית, לא שולחים אף פעם ילד חולה? (זה רק שיניים, הוא בין כך נדבק בגן ועוד)
מקפידים לחכות 24 שעות בלי חום (ולא מופתעים מהטלפון של הגננת בבוקר, הרי מאתמול בערב הוא בלי חום)
כמות ההדבקות במחלות עכשיו לעומת ימי הקורונה כשאנשים פחדו להדביק אחרים היא לא פרופורציונאלית.

לא לעלות לאוטובוס שמא לא עבר טסט וכו' (הרשויות לא אמינות כלל וכלל כידוע) ואל תסכנו את עצמכם וילדיכם, אלא תבררו 'בעצמכם'. אני מכיר מישהו שעלה לאוטובוס ורח"ל...
לא לעלות על גשר ולא לעבור מתחתיה, שמא חלילה זה רעוע, ועל הרשויות כמובן יש אינטרסים וכו', ולכן יש בכל פעם לבדוק ולברר היטב, ולא לסמוך על הגורמים וכו'.
ואשאיר לכם לטוות את המשך החלומות לבד...
ליצנות אחת דוחה מאה תוכחות -זה חז"ל אמרו לא אני
הכי קל להקצין ולעשות צחוק מכל דבר.
סליחה ממש,
אבל ככה עונה מי שאין לו תגובה עניינית להגיב (לבן אדם כזה אומרים, אם אין לך מה להגיב- אל תגיב)...

ליצנות אחת דוחה מאה תוכחות -זה חז"ל אמרו לא אני
הכי קל להקצין ולעשות צחוק מכל דבר.
סליחה ממש,
אבל ככה עונה מי שאין לו תגובה עניינית להגיב (לבן אדם כזה אומרים, אם אין לך מה להגיב- אל תגיב)...
ושוב סתימת הפיות הנלוזה הזאת...למה מי שחושב אחרת ממשרד התחבורה והבטיחות בדרכים, חייבים לסתום לו את הפה, 'אל תגיב'????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה