שאלה למומחים: מעבדי אינטל

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לקנות בחו"ל מחשב נייד עם מעבד מהדור החדש, סקיילק
האם הi3 החדש הוא טוב יותר ביחס למעבד i5 דור שלישי או רביעי. האם למשתמש שאינו עוסק בגרפיקה יש בכלל הבדל בין ה3 ל5
ושאלה נוספת, עם הסקיילק יצאה סידרה של מעבדים זולים בהרבה בשם Intel® Pentium Dual Core Processor 4405U מה המעבד הזה [הוא זול בהרבה מהרגילים] ומה היכולות שלו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוקו1;1967413:
אני מעוניין לקנות בחו"ל מחשב נייד עם מעבד מהדור החדש, סקיילק
האם הi3 החדש הוא טוב יותר ביחס למעבד i5 דור שלישי או רביעי. האם למשתמש שאינו עוסק בגרפיקה יש בכלל הבדל בין ה3 ל5
ושאלה נוספת, עם הסקיילק יצאה סידרה של מעבדים זולים בהרבה בשם Intel® Pentium Dual Core Processor 4405U מה המעבד הזה [הוא זול בהרבה מהרגילים] ומה היכולות שלו?
א. לא יודע מה ההבדל בין הi3 החדש לישן, אבל לכאורה אתה יכול להסתפק בהחלט בi3. (בהנחה שאתה לא עוסק בגרפיקה, עריכת וידאו, תלת מימד וכו')
ב. dual core זה 2 ליבות
quad core זה 4 ליבות.
ברור שמעבד עם 2 ליבות יהיה זול יותר מאשר 4 ליבות.

• הוסף לסימניות
הדור החדש של אינטל לא תמיד יותר טוב, במקרים מסוימים הוא אפילו יותר איטי ובהחלט ייתכן שקיימים בהם גם באגים שעדיין לא נתגלו.
עדיף לקחת מעבד שכבר כמה שנים בשוק וידוע שהוא ללא בעיות.
למשתמש הממוצע אין ממש הבדל בין Pentium למעבד i3, אבל כמובן שזה תלוי בדגם הספציפי. את ההבדל במחיר עדיף להשקיע ב-SSD.

• הוסף לסימניות
יש פה קצת בלבול,
שיהיה ברור שכל המעבדים לניידים של אינטל הם 2 ליבות (החל מהפנטיום ועד I7)
ההבדלים ביניהם זה בקצב שעון ובכמות זיכרון המטמון (בין דורות שונים יש גם הבדלים בהתחממות וצריכת חשמל, והחל מדור שישי יש שיפור משמעותי בגרפיקה)
יוצא מן הכלל הוא מעבד I7 מסוג HQ (שדרך אגב יש אותו גם בדורות הקודמים) שיש לו 4 ליבות והרבה יותר זיכרון מטמון (זה מיועד למחשבי גיימינג ועריכה כבדה) המחיר למחשב עם מעבד כזה, הרבה יותר יקר.

לסיכום: תסתכל על המהירות וזכרן המטמון ואל תתחשב בדגם (אולי להעדיף דור שישי בגלל הגרפיקה - אם בשאר הנתונים זה שווה)

דרך אגב הקטע עם הבאגים בכלל לא נכון לגבי חומרה (זה נכון לגבי מערכות הפעלה)

• הוסף לסימניות
האמת שלא ידעתי מקיומה של הסדרה הזאת, ואכן יש להם 4 ליבות. אבל מצד שני יש להם ממש קצת זיכרון מטמון, אמנם בהתחשב במחיר - יתכן ששווה ללכת על זה.

• הוסף לסימניות
לאחר שיטוט קצר ברשת, נראה שמדובר במעבדים למחשבים מיקרו ניידים שמחליף את סדרת האטום, א"כ בכלל מוזר ששמו את זה במחשבי 15.6'

• הוסף לסימניות
אולי נבקש מהמומחים/יות מעט יותר פרטים:
גם אני רוצה לרכוש מחשב נייד חדש בחו"ל (טינק-פאד 15,6) - בארץ המחירים קטסטרופליים,
השאלה מה הם המרכיבים לנייד חזק ממש; כרטיס גרפי נפרד באיזה נפח קיים?, זיכרון ראם כמה קיים?, מעבד החזק ביותר - מהו?, איזה האר-דיסק, וכו'
המון תודה

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התשובות
ראיתי באתר של pc4u והבנתי שהאי 3 והאי 5 דומים מאוד, ההבדל הוא רק שבאי 5 יש גם טורבו שמריץ את השעון מ2.3 ל2.8
יש לזה משמעות?
המעבד שלי היום הוא דור 3 אי 5 והוא 1.7 ועם האצת טורבו 2.6 אז מה בעצם ההבדל בין דור 3 לדור 6, לאיפה נעלם חוק מור שכל 18 חודש המהירות מכפילה את עצמה?
ההבדל הגדול בין המעבד שלי מדור 3 הוא בקצב השעון שעומד על 17 ובחדשים [שניהם] על 23 הענין הוא שאני לא מבין מה זה קצב שעון ומה המשמעות של המספרים של ההרץ.
מה באמת גורם למחשב להיות מהיר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנה פכמן;1968276:
יש פה קצת בלבול,
דרך אגב הקטע עם הבאגים בכלל לא נכון לגבי חומרה (זה נכון לגבי מערכות הפעלה)
בכל דבר חדש, חומרה ותוכנה, יש חשש לבאגים שעוד לא התגלו. זה קרה ב-SSD של סמסונג, וזה קרה גם במעבדי Skylake החדשים של אינטל.
בכל-מקרה, אני אף פעם לא מבין את הצורך לקנות את הכי חדש והכי חזק וכו', למשתמש הביתי מחשב מלפני 3 ואפילו 5 שנים מספיק בהחלט, וגם למשתמש מקצועי - מחשב עם מעבד טוב מהדור הרביעי של אינטל מספיק בהחלט.
לסיכום: אם המחשב לא אמור להריץ את התוכנות/משחקים הכי כבדים והכי חדשים, אז ממש אין טעם להתעמק ולהשקיע במעבד. כמעט כל מעבד מה-5 שנים האחרונות יעשה את העבודה בלי להתאמץ. עדיף להשקיע בהרחבת זיכרון RAM ובשידרוג ל-SSD.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה