שאלה למומחי מצלמות

• הוסף לסימניות

יש מצלמה שבזמנו (לפני 9 שנים קניתי אותה) היתה מעולה מכל הבחינות, (canon powershot a720 is(
בשנתיים האחרונות היא זוללת בטריות בקצב מסחרר, בטריות של gp נגמרות תוך 10 דקות!!!
התייעצתי ואמרו שזהו, היא ישנה, צריך חדשה.

קניתי אתמול חדשה ( canon powershot SX610HS
וכשאני מקריבה במסך אחרי הצילום לראות את האיכות, היא נראית תמונה מגורענת, ויש בה 20 מ' פיקסל- ככה זה יוצא בהדפסה? נראה פחות טוב בהרבה מהישנה של 8 מ' פיקסל.

אשמח מאוד לשמוע חוו"ד מקצועית אם כדאי להחליף מצלמה לדגם אחר?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoffy;1875289:

יש מצלמה שבזמנו (לפני 9 שנים קניתי אותה) היתה מעולה מכל הבחינות, (canon powershot a720 is(
בשנתיים האחרונות היא זוללת בטריות בקצב מסחרר, בטריות של gp נגמרות תוך 10 דקות!!!

קניתי אתמול חדשה ( canon powershot SX610HS
וכשאני מקריבה במסך אחרי הצילום לראות את האיכות, היא נראית תמונה מגורענת, ויש בה 20 מ' פיקסל- ככה זה יוצא בהדפסה? נראה פחות טוב בהרבה מהישנה של 8 מ' פיקסל.

אשמח מאוד לשמוע חוו"ד מקצועית אם כדאי להחליף מצלמה לדגם אחר?!

לא מומחית בכל סוגי המצלימות...
אבל אני כן יודתע שלפעמים ככל שהרזולוציה גבוהה יותר החיישנים מתחממים מהר יותר ולכן התמונה יוצאת מגורענת יותר.
מה קורה כשאתם מצלמים עם רזולוציה נמוכה יותר? עדיין האיכות נמוכה יותר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חוי ליוש;1875324:
אבל אני כן יודתע שלפעמים ככל שהרזולוציה גבוהה יותר החיישנים מתחממים מהר יותר ולכן התמונה יוצאת מגורענת יותר.

סליחה על הבורות,
אבל איך מורידים ברזולוציה? בתפריט menu ?

תודה רבה רבה

• הוסף לסימניות
אין לך מה להוריד רזולוציה.

פשוט תסתכלו עליה ב50% תצוגה ולא ב100%. זה יתן את אותו אפקט.

• הוסף לסימניות
לוחצים על לחצן set יש אפשרות של איכות תמונה (מסומן באותיות באנגלית- s,m,l)
L זה קיצור של לארג'- הכי הרבה רזולוציה. אם את מעונינת להוריד רזולוציה תבחרי באפשרות M

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלפא ביתא;1875341:
לוחצים על לחצן set יש אפשרות של איכות תמונה (מסומן באותיות באנגלית- s,m,l)
L זה קיצור של לארג'- הכי הרבה רזולוציה. אם את מעונינת להוריד רזולוציה תבחרי באפשרות M

הורדתי ל- m1
צילמתי עם זום, ושוב התמונה מגורענת.
ובכלל, יש לה זום 18, צילמתי במרחק הזה ויצאה תמונה שא"א לפתח אותה מרוב טשטוש.
הגיוני שיש זום גדול אבל לא יעיל?

• הוסף לסימניות
כן . רוה מצלמות ההיפרזום נותנות איכות בינונית מאוד בסוף הטווח.

• הוסף לסימניות
הגרעיניות בכל תאורה או רק בתאורה מעומעמת/ חשוכה?
כי בדיוק אתמול מישהי התיעצה איתי לגבי אותה מצלמה (610), שמצלמת לה תמונות מעט מטושטשות בתאורה בעייתית. בתאורת יום לעומת זאת, היא נהדרת.
אני מאמינה שאם זו הבעיה, ידעו כאן לעזור לך יותר ממוקד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1875362:
כן . רוה מצלמות ההיפרזום נותנות איכות בינונית מאוד בסוף הטווח.

נגיד שנוותר על הזום במרחק גדול.
אבל מקרוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלפא ביתא;1875374:
הגרעיניות בכל תאורה או רק בתאורה מעומעמת/ חשוכה?
כי בדיוק אתמול מישהי התיעצה איתי לגבי אותה מצלמה (610), שמצלמת לה תמונות מעט מטושטשות בתאורה בעייתית. בתאורת יום לעומת זאת, היא נהדרת.
אני מאמינה שאם זו הבעיה, ידעו כאן לעזור לך יותר ממוקד.

צילמתי מהחלון לבחוץ. גם מטושטש.
רוצה להעלות תמונה לדוגמא... לא מצליחה "טוב מראה עיניים..."

• הוסף לסימניות

זה אומר שעדיף להוריד את הרוזולוציה?

• הוסף לסימניות

מה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1875657:

אאוץ.
צודק.
לא יודעת מאיפה יצא מה שכתבתי שם.
הנה במדיוק יותר -
כשקבלתי הסבר על המצלימה שלי (CANNON 5D MARK 3)
המוכר בחנות אמר לי (צלם במקצועו) שכשמצלמים עם ISO גבוה אותה תמונה בשתי רזולוציות שונות עם הרזולוציה הנמוכה תצא מגורענת פחות.
יצאתי מנקודת הנחה שלמצלמה ההיא אין יכולות ISO מרשימות וזו המסקנה שהגעתי אליה בשתי שניות שקראתי והגבתי.

• הוסף לסימניות
אז הוא טעה.

הגדולה תראה יותר רועשת ב100% כי היא גדולה יותר.
זה כמו שכל תמונה מוקטנת 900*600 תראה על המסך נקיה יותר מ4500*3000. זה לא אומר שעדיף לצלם על רזולוציה נמוכה

• הוסף לסימניות
כשמצלמים על קצה גבול הזום, אז:
א)
מפתח הצמצם קטן, ואז:
1) האיזו עולה, מה שגורם לגירעון
2) מהירות התריס קטנה, מה שגורם לטישטוש ומריחה.

ב)
באורך מוקד ארוך, תמיד נצרכת מהירות גבוהה יותר מהרגיל מה שלא מתאפשר (עיין סעיף א, תת סעיף 2...).

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טובהלה;1875792:
מצלמה ב 300 ש"ח [פלוס מינוס]
שווה כך ולא יותר:mad:

[יש לי גם תמצלמה הזאת יותר נכון לבנות שלי]:p

מה 300 ש"ח???
היא עלתה לי אתמול במבצע 700 ש"ח. היא לא טובה גם בפיתוח? התמונות מטושטשות?

• הוסף לסימניות
ההסבר הוא פשוט. ככל שהיצרנים דוחפים יותר פקסלים במטריצה. כך גודל פיקסל בודד קטן יותר. ובכדי לקבל תמונה מוארת החיישן-פיקסל צריך להתאמץ (?= העלאת הISO) בכדי להאיר יותר את מקצת האור שהתקבל אליו בפיקסל הקטנטן = מה שיוצר את הגרעון.
במצלמה הקודמת שלך אם אותו גודל חיישן היה נניח 8 מגה. וכעת 20 מגה. אז נכון שקנון התאמצה לשמור על גודל הפיקסל ע"י הורדת המרווח בין הפקסלים. אבל בתכלס הפיקסל התקטן כשמדובר ב20 מגה. ואין מה לעשות - כשיש תאורה טובה נניח בשמש התמונה תצא טובה גם בהגדלה מלאה כי האיזו היה על המינימום אבל כשאתה מצלם נניח בבית האיזו מתחיל לטפס וב200-300 איזו החיישן נחנק ומתחילים לקבל סימני גרעיניות. הנחמה היא שזה רק בהגדלה מלאה. בגודל רגיל הגרעיניות לא מורגשת. רק אם מדובר באיזו גבוה מאוד.

• הוסף לסימניות
אם הבעיה היא האיזו אפשר פשוט להגדיר איזו נמוך ולא ולצלם על אוטומט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoffy;1875289:

האם נעשה ניסיון להשתמש בסוללות נטענות חדשות?
האם זה בטוח זלילה של הסוללות או שמכיון שהמגעים נחלשו באיזור מכסה הסוללות, זה משדר למצלמה שהסוללה גמורה?(בעיה ידועה בקנון בהמון דגמים)
אפשר לבדוק - לקחת סוללות חדשות ואחרי שהוא מראה שהם גמורות לנסות להשתמש במצלמה אחרת- האם זה עובד?
ובקשר למצלמה החדשה- לבדוק שהאיזו מוגבל עד 200, ולבדוק האם גם בהדפסה זה כך, או שהבעיה היא רק איכות מסך.(אפשר להכניס את הכרטיס לישנה ולהסתכל על התמונות.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה