כללי שאלה למורות ביננו-

• הוסף לסימניות
ברצוני לשדרג את תעודת ההוראה שלי (בכיר עם התמחות להוראת תקשורת חזותית) לתואר אקדמי.
האם אני דווקא חייבת להתמחות בתחום הגרפיקה או שאפשר לקחת כל קורס במקצוע ההוראה ע"מ לשדרג את התעודה (חינוך, ייעוץ)?
כל מידע בתחום, מקומות ממולצים ללימודים וטיפים- יעזרו מאוד!
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
אם זה כדי לקבל יותר כסף על כל שעה, כל תואר אקדמי יועיל בכך. אך שמעתי ואת זה תבררי טוב יותר במקום העבודה שלך, שעוד מעט יצטרכו שהתואר האקדמי יהיה דווקא בתחום אותו את מלמדת. כרגע זה כבר חל על רכזות המגמות.
אני בדילמה שלך בדיוק אך לקחתי סיכון ואני לומדת השנה לתואר אקדמי ביהדות עם אשכול יעוץ.

• הוסף לסימניות
ערך שכר אקווילנטי שווה ערך לאקדמאי

אין שום תוספת שכר לאקדמאי במוסדות חרדים .
יותר מזה תואר אקדמאי שוה ערך מבחינת השכר לאקווילנטי
הנידון באקדמאי הוא לגבי עצם התואר והיכולת שלו להיות מוכר במוסדות חילוניים או חרדים מודרנים שהאקדמיה אוכלת בהם בכל פה.

• הוסף לסימניות
טיפקס, זה באמת השיקול שלי עכשיו. האם לקחת סיכון לתואר בחינוך ולא תקשורת חזותית??
ואקום- נכון שאין שום תוספת שכר לאקדמאי מאקווילנטי במוסדות חרדיים, אך אם כבר עושים תואר למה לא להתאים לכל המקומות?
ולענייננו, איפה עושים תואר ראשון להוראת תקשורת חזותית?
תודה על העזרה.

• הוסף לסימניות
בזמנו מהברורים שלי יצא כך: או במכללת אמונה או במכללה של בית וגן במסלול שנקרא משאבי למידה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;987175:
בזמנו מהברורים שלי יצא כך: או במכללת אמונה או במכללה של בית וגן במסלול שנקרא משאבי למידה.

עולה על הגל...
1. איפה הלימודים מקצועיים יותר? (אם כבר אז כבר...)
2. איפה פחות בעייתי מבחינה רוחנית?

האם הדרישות מבחינת בגרויות וכו, הם אותן דרישות בכל המקומות האלו?

• הוסף לסימניות
'אומן' - (שלוחה של בצלאל..) מפרסם על לימודי תואר.
יש למי מכם מושג אם התואר הוא מוכר אקדמאי?
אולי המסלול הזה יכול להיות פתרון לשני הנ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י PRoneg;987191:
'אומן' - (שלוחה של בצלאל..) מפרסם על לימודי תואר.
יש למי מכם מושג אם התואר הוא מוכר אקדמאי?
אולי המסלול הזה יכול להיות פתרון לשני הנ"ל.

ליתר דיוק, אומן פותחים שלוחה עם בצלאל. התואר הוא תואר של בצלאל ואקדמי כמו שלהם.
השלוחות הן של אמנות ושל אדריכלות ירוקה.
המגמות בפיקוח הרב ישראל גנס.
הלימודים במשך 3-4-5 שנים בכל שבוע חמישה ימי לימודים ארוכים.
מקווה שעזרתי.

נ.ב אין לראות בדברים המלצה או משהו מחייב, יש לברר והדברים נכתבו לצורך הכרת העניין באופן כללי.

• הוסף לסימניות
מהברורים שלי עולה-
מכללת בית וגן- המסלול הכי קצר, לא קשור לגרפיקה.
מכללת אמונה- דתי. לימודים יותר ארוכים.
בגרויות חובה בכל מקום, רק לפעמים יש מכינה וכד'...
אומן- 4 שנים כמעט מלאות לימודי אמנות.

• הוסף לסימניות
לגבי המכללה שמעתי שהיא נראית היום כמו הסמינר החדש. מלא מלא חרדיות לומדות שם.
אנטר, קחי גם בחשבון שתואר בחינוך אפשר להוציא בשנה, לימודים של פעם בשבוע. כך אני עושה.

• הוסף לסימניות
תוכלי לספר איך ואיפה? כי אני הבנתי שלוקח יותר משנה.

• הוסף לסימניות
לפי כתבה שהתפרסמה לפני כחודשיים בעיתון משפחה, הובן כי מי שמעוניינת בתואר אקדמאי בחינוך, תעודת ההוראה שקיבלה בסמינר לא שווה כלום והיא צריכה ללמוד מההתחלה - מה שאומר לימודים ארוכים מאוד על חומר שברובו כבר נלמד...
כדאי לברר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;987440:
לפי כתבה שהתפרסמה לפני כחודשיים בעיתון משפחה, הובן כי מי שמעוניינת בתואר אקדמאי בחינוך, תעודת ההוראה שקיבלה בסמינר לא שווה כלום והיא צריכה ללמוד מההתחלה - מה שאומר לימודים ארוכים מאוד על חומר שברובו כבר נלמד...
כדאי לברר.
מאוד מוזר. שכנה שלי משלימה עכשיו לתואר אקדמאי (במכללת ירושלים - בית וגן) אחרי לימודים בסמינר.

אגב, הלימודים באומן - בצלאל הם לימודים תובעניים מאוד, ברמה גבוהה מאוד ולא מתאימים למי שמחפשת רק את התואר.

• הוסף לסימניות
אני עושה בנוות ישראל בשיתוף מכללת ליפשיץ. יש לבוא עם 8 ש"ש קודמות, ואז 8 ש"ש זה ממש באים ולומדים, (אתן יודעות ששעה שווה שלושת רבעי שעה..) עוד 8 ש"ש זה למידה מודרכת, ועוד 8 זה בחופש באים שבועיים יום יום.

• הוסף לסימניות
מידיעה אמיתית ומדויקת, הרב גנס הורה להסיר את חתימתו וסמיכתו מאומן והתואר של בצלאל, עקב הטעיה. שימו לב שבמודעות האחרונות באמת כבר לא רשום את זה.(רק תחשבו על זה שאנחנו רצים לבצלאל שץ - זה שחרת על דגלו ולוגו כי ארון הברית שבקודש הקודשים שלו (עפרא לפומיה) היא האמנות שהכל מותר בה בשם "חופש הביטוי". פשוט הזוי.

הקבוצה שבבית וגן היא הקבוצה היחידה שיש לה כאלה תנאים כי הדרישות של התואר רק עלו בעקבות הסחף האקדמי והם כבר לא ירשו לעצמם להחליק ענינים בלי להיתפס...
לטעמי תואר (שאינו במקצוע הפרה רפואי) מיועד לכמה סוגי אנשים:
הסוג האחד שמעוניין לעבוד לאו דוקא בציבור החרדי- ובשל כך רוצים גישה לכלל האוכלוסיה,
סוג שני: מי שרוצה נטו את הידע ולא את התעודה.
הסוג הנוסף הוא אלו שפיסת הנייר עם חותמת השעווה עושה להם כל כך טוב עד שהם מוכנים להוציא עליה 20 אלף שקל לשנה כפול ארבע שנים על כל הנלווה לזה...
מילא היה מדובר פה בסכומים--- מי שישמע, הרי הכל שטויות, המשכורת לא תעלה בגרוש כי לחינוך החרדי אין תקציבים והוא לא ישלם את זה ואם אנחנו נמשיך לרוץ אחרי התארים האלה מרצון סופם שיהיו מאונס- כי בציבור שלנו זה לא תקף כלכלית השאלה כמה זמן זה יחזיק מעמד.
עם הנהר השוצף הזה אני באמת לא יודעת מתי יבא הגל הבא ואת מי הוא יסחוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ואקום;988767:
מידיעה ברורה מכלי ראשון הרב גנס הורה להסיר את חתימתו וסמיכתו מאומן והתואר של בצלאל, עקב הטעיה וחוסר הבהרה של המארגנים כשבאו אליו. שימו לב שבמודעות האחרונות באמת כבר לא רשום את זה.(רק תחשבו על זה שאנחנו רצים לבצלאל שץ - זה שחרת על דגלו ולוגו כי ארון הברית שבקודש הקודשים שלו (עפרא לפומיה) היא האמנות. פשוט הזוי.

הקבוצה שבבית וגן היא הקבוצה היחידה שיש לה כאלה תנאים כי הדרישות של התואר רק עלו בעקבות הסחף האקדמי והם כבר לא ירשו לעצמם להחליק ענינים בלי להיתפס...
לטעמי תואר (שאינו במקצוע הפרה רפואי) מיועד לכמה סוגי אנשים:
הסוג האחד שמעוניין לעבוד לאו דוקא בציבור החרדי- ובשל כך רוצים גישה לכלל האוכלוסיה,
סוג שני: מי שרוצה נטו את הידע ולא את התעודה.
הסוג הנוסף הוא אלו שפיסת הנייר עם חותמת השעווה עושה להם כל כך טוב עד שהם מוכנים להוציא עליה 20 אלף שקל לשנה כפול ארבע שנים על כל הנלווה לזה...
מילא היה מדובר פה בסכומים--- מי ישמע, הרי הכל שטויות, המשכורת לא תעלה בגרוש כי לחינוך החרדי אין תקציבים והוא לא ישלם את זה ואם אנחנו נמשיך לרוץ אחרי התארים האלה מרצון סופם שיהיו מאונס- כי בציבור שלנו זה לא תקף כלכלית השאלה כמה זמן זה יחזיק מעמד.
עם הנהר השוצף הזה אני באמת לא יודעת מתי יבא הגל הבא ואת מי הוא יסחוף.
לגבי אומן - אשמח לקבל הסבר לגבי "מידיעה ברורה ממקור ראשון"

לגבי ההמשך, אהממ... המוסדות החרדיים משלמים הרבה יותר על פזיותרפיסטיות ומרפאות בעיסוק, לדוגמא בעלות תואר אקדמאי. משהו כמו פי חמש למתחילה. התשלום על הלימודים מתכסה במהירות ובלי השוואה ללימודים ללא תואר.

• הוסף לסימניות
אוכל לומר לך כי חברה קרובה שלי הלכה בעצמה אל הרב גנס ובררה אצלו את הנושא ולאחר מכן חזר בו מהסכמתו והורה להסיר את חתימתו מהמודעות.

לגבי השכר את צודקת במה שנקרא המקצועות הפרה רפואיים שהמוסדות החרדים משלמים יותר.
צריך שנבין: ביחס למקצועות הפרא-רפואיים כמו קלינאיות, פיזיותרפיסטיות ומרפאות בעיסוק (ואולי עוד כמה), משרד החינוך וגם משרד הבריאות מתנים את קבלת התקציבים גם למוסדות החרדים רק אם יש למוסד מורים בעלי תואר אקדמאי.
ובאמת יש הרבה חרדיות שהלכו ללמוד את זה רק כדי להמשיך לעבוד המוסדות משלנו!!!

הנושא האקדמי שנוי במחלוקת בעיקר בתחומי החינוך. שם לא היתה ועדיין אין דרישה לתואר והמרוץ הוא חיצוני ביסודו- נטו לשם ה"תואר". ביננו הן לא באות בשביל הידע ואפילו מתרגזות על הזמן שנשרף להן על גיבובי חומר תאורתי.

• הוסף לסימניות
גם בציבור שלנו מקבלים הרבה יותר עם תואר אקדמאי!!! ואוכל לומר לך שלדעתי זה עוול שאין בסמינרים בגרויות, פסיכומטי ותארים נורמליים וצריך אחרי זה ללכת להשלים, לאחר ששלמנו לחינם - פעמים רבות. ואם תגידי לי גדולי ישראל וכו וכו, אז אוכל לשאול- מדוע במקומות ספר כן יש? חיפה אופקים וכו? והבנתי ממקור מאד סמכותי ויודע בענין, שכידוע תלוי איך שואלים והשאלה אם היתה נשאלת נכון היתה נענית. לכי תראי מה קורה במכללה. ומדובר בבנות שהוריהם כבר שלמו 30 אלף שקלים לסמינרים. לא חבל????? זה לא עוול????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ואקום;989583:
אוכל לומר לך כי חברה קרובה שלי הלכה בעצמה אל הרב גנס ובררה אצלו את הנושא ולאחר מכן חזר בו מהסכמתו והורה להסיר את חתימתו מהמודעות.

לגבי השכר את צודקת במה שנקרא המקצועות הפרה רפואיים שהמוסדות החרדים משלמים יותר.
צריך שנבין: ביחס למקצועות הפרא-רפואיים כמו קלינאיות, פיזיותרפיסטיות ומרפאות בעיסוק (ואולי עוד כמה), משרד החינוך וגם משרד הבריאות מתנים את קבלת התקציבים גם למוסדות החרדים רק אם יש למוסד מורים בעלי תואר אקדמאי.
ובאמת יש הרבה חרדיות שהלכו ללמוד את זה רק כדי להמשיך לעבוד המוסדות משלנו!!!

הנושא האקדמי שנוי במחלוקת בעיקר בתחומי החינוך. שם לא היתה ועדיין אין דרישה לתואר והמרוץ הוא חיצוני ביסודו- נטו לשם ה"תואר". ביננו הן לא באות בשביל הידע ואפילו מתרגזות על הזמן שנשרף להן על גיבובי חומר תאורתי.

לגבי אומן - אני מכירה את המקום מקרוב, ואני יכולה לומר שאנשי הצוות מסורים ואכפתיים מאוד. הכול מנוהל ביר"ש ובאחריות גדולה. בקשר לרב גנס - אין לי מושג ואני יכולה לבדוק.

לגבי התארים - שוב, זה לא בדיוק נכון. תואר אקדמאי מקנה אפשרויות שתואר אקוויולנטי לא מקנה. זה לא סתם "מרוץ אחרי התואר", זה שיקולי כדאיות נטו. לי, למשל, יש בי. אי אקוויולנטי, ואם אני לא רוצה לעבוד בהוראה - כאילו אין לי שום דבר ביד.

• הוסף לסימניות
את כל כך צודקת לגבי מקומות הספר. "אבל אשמים אנחנו"!
יש אנשים שלא שמעו על הנושא של ערבות לכלל ישראל.
כשאנשים חושבים רק על הטובה האישית של עצמם לא פלא שאת נאלצת להתמודד עם דילמה כזו.
אם מקומות הספר היו חושבים על ההשלכות שיהיו לציבור כולו בגין מעשיהם זה לא היה קורה!!
עכשיו משרד החינוך מעוניין בכל מחיר להחדיר תכנים, והיות והוא רואה את הנהירה לתואר הוא כבר מתחיל לחייב גם את אלו שאינם זקוקים לו, ואנחנו יורים ברגליים לעצמנו במו ידינו !!
היום זה תואר ראשון ואם זה לא יפסק תראי שזה גם יגיע לזה שאת תהייי חייבת דוקטורט!
לממשלה יש אינטרס לשלב אותנו בעבודה ולהוציא אותנו מ'אפלה לאורה'... יש להם המון כסף בשביל זה ואין שום קיצוצי תקציב במגמה הזו...

אני לא יודעת מה לומר לך אבל שמעתי בשם איש חינוך מבוגר שאמר לאחרונה שאם המגמה הזו לא תפסק נמצא את עצמנו בעוד חמש שש שנים כמו המזרחיסטים של היום.

נבואת זעם כואבת אבל מציאותית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה