כללי שאלה למנהלי הפורום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;820681:
לא ברור לי הרעיון
אם הגרפיקאים המתחילים /מתלמדים לא יורשו להכנס לפורום המקצועי אז איך את רוצה שהם יהיו באחד הימים מקצוענים אם לא ניתן להם את חוות דעתנו על עבודותיהם
הרי המקצוענים יסתובבו רק בפורום המקצועי ?????
זו טענת המקצועים שהם הורסים לעצמם את הענף ע"י העזרה הזו וגם לכן הם רוצים פורום נפרד:rolleyes:
שימו לב אני לא מקצועת אבל בפרוג העלו לי את רמת העבודות אז יש שני צדדים כמובן:)

• הוסף לסימניות
לא!!!! לא!!!
אל תסגרו את הפורום רק לעצמכם
אולי זה יועיל לעצמכם וגם זה לא כ"כ בטוח
אבל לכל הגרפיקאים המתחילים, וכן אנשים כמוני שרוצים ללמוד דברים בתחום הגרפיקה, על אף שלדאבוננו עדיין איננו גרפיקאים מומחים, אבל עצם ההשתתפות שלנו בפורום עיצוב גרפי מוסיפה לנו המון.
וא"כ למה אתם רוצים לקחת לנו את התועלת הזו בשביל שאולי תהנו יותר מפורום סגור ומצומצם???
ואי אפשר לדמות את הפורום של משתמשי תג, שלא מוסיף כמעט כלום למי שאינו משתמש תג,
אבל פורום עיצוב גרפי מוסיף לכמעט כל אחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;820668:
זה ימית את הפורום הנוכחי...
אולי אפשר לעשות כך-
המשתמשים שנרשמו עקב רצונם לצפות בקבצים מצורפים (באמת מסקרן),
והידע שלהם הוא פוטושופ בקושי..
אכן יאפשרו להם לצפות ולצלצל אך מבלי להגיב, לאחר שיתמקצעו ויראו
תיק עבודות וידע נרחב יותר.....Welcome to :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;820691:
לא!!!! לא!!!
אל תסגרו את הפורום רק לעצמכם
אולי זה יועיל לעצמכם וגם זה לא כ"כ בטוח
אבל לכל הגרפיקאים המתחילים, וכן אנשים כמוני שרוצים ללמוד דברים בתחום הגרפיקה, על אף שלדאבוננו עדיין איננו גרפיקאים מומחים, אבל עצם ההשתתפות שלנו בפורום עיצוב גרפי מוסיפה לנו המון.
וא"כ למה אתם רוצים לקחת לנו את התועלת הזו בשביל שאולי תהנו יותר מפורום סגור ומצומצם???
ואי אפשר לדמות את הפורום של משתמשי תג, שלא מוסיף כמעט כלום למי שאינו משתמש תג,
זה מה שהם טוענים מוזיל את המקצוע וקשה קצת להתווכח על זה כי שיש לכל אחד נגישות והוא חושב הוא מבין בגרפיקה מכאן מתחילות הצרות הגדולות שלהם מהזלזול במקצוע

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מצטרף, אתם רוצים? יש מספיק דרכים "נעימות" לסנן את מי שלא גרפיקאי החוצה.
אם באמת רוצים, לא חסר פתרונות, למשל מה שכבר אמרתי, לחייב כל אחד לומר במדויק את מקום עבודתו, או לשים תיק עבודות "שלו", או שהפורום יעבוד במתכונת של חבר מביא חבר - שחברים שלמדו בפרוג או.... ימליצו להכנסה.

זו דעתי. לפצל את הפורום יזיק ל"כל" המתחילים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מר נחמיאס;820684:
אני לא מבין למה יש בחיידר 8 כיתות?
למה שלא יערבבו את כולם יחד. איך הקטנים יגדלו אם הם לא יראו גדולים מהם?
זה ממש לא אותו הדבר !!
גרפיקאי "גדול" יכול לעזור לגרפיקאי "קטן" ולא יקרה לא שום דבר זה לא יפגע בגדולתו
הבעיה היא רק אם אלה שהם לא גרפיקאים ונכנסים רק בשביל לראות מה חדש בעולם מה התפרסם עוד מעט בעיתון -וזה בעיה באמת
אבל למה שלא נעזור אחד לשני???????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;820691:

גם לבוסים וללקוחות זה מועיל הא?

• הוסף לסימניות
הנושא הזה נטחן עד דק. א. מה הרף ומה הקריטריונים? ב. מי יקבע מי ראוי ומי לא? ג.אנשים לומדים כאן (מי שמסוגל להכיל בתוכו ביקורת וללמוד ממנה) הרבה יותר מכל מקום אחר, וב"ה אפשר לעקוב אחרי התקדמות של אנשים ולראות את הפריחה. קיצר, לא ראלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;820711:
מצטרף, אתם רוצים? יש מספיק דרכים "נעימות" לסנן את מי שלא גרפיקאי החוצה.
אם באמת רוצים, לא חסר פתרונות, למשל מה שכבר אמרתי, לחייב כל אחד לומר במדויק את מקום עבודתו, או לשים תיק עבודות "שלו", או שהפורום יעבוד במתכונת של חבר מביא חבר - שחברים שלמדו בפרוג או.... ימליצו להכנסה.

זו דעתי. לפצל את הפורום יזיק ל"כל" המתחילים.

רוצים!!:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chchch;820752:

:):)

וד.א. חשבתי על זה, אני בעז"ה מסיבות מסוימות לא יכול כרגע ללמוד את העיצוב ברמה מקצועית, אבל ברור לי למעלה מכל ספק ש(לא "אם") אלא כ"ש"הלך ללמוד עיצוב זה יהיה רק בפרוג, ולמה?? איך היכרתי את פרוג בכלל?
התשובה..בגוף הפורום.

בהצלחה לכולם!:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;820719:
זה ממש לא אותו הדבר !!
גרפיקאי "גדול" יכול לעזור לגרפיקאי "קטן" ולא יקרה לא שום דבר זה לא יפגע בגדולתו
הבעיה היא רק אם אלה שהם לא גרפיקאים ונכנסים רק בשביל לראות מה חדש בעולם מה התפרסם עוד מעט בעיתון -וזה בעיה באמת
אבל למה שלא נעזור אחד לשני???????

זה לא עניין של "לפגוע בגדלות" ואין פה עניין של כבוד.
מה שקורה זה שגרפיקאי מקצועי מוצא זמן ורוצה להיכנס לעזור, ומה הוא רואה? אשכול עם כותרת: "דחוף!!!!!!!!!! למומחים בפוטושופ או, בא ניכנס בטח יש כאן איזה אתגר איזו משהו רציני, ומה בגוף ההודעה? "איך עושים קרופ?"...
יש הרבה אשכולות שהתגובה צריכה להיות "לך ללמוד..." או "תעשה ctrl+w ואז no"

אלו אשכולות שמבזבזים את הזמן וצודק בהחלט לפתוח תת פורום בשבילם ואני אפי' מציע לקרוא לזה "תקופת דגירה".

בהצלחה

• הוסף לסימניות
הפתרון נמצא בהישג יד.

א. סינון.

לא כל מי שמציג את עצמו כמעצב גרפי, או בעל מקצוע בתחום (כצילום, תלת וכו') הוא אכן כזה.

ב. מנהלים פעילים.

ומחיקת אשכולות שברור שמי שעומד מאחוריהם אינו מעצב, ואין זו מטרתו.
(מה גם נעילת אשכולות שמוצו, או שעבר זמנם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מר נחמיאס;820778:
זה לא עניין של "לפגוע בגדלות" ואין פה עניין של כבוד.
מה שקורה זה שגרפיקאי מקצועי מוצא זמן ורוצה להיכנס לעזור, ומה הוא רואה? אשכול עם כותרת: "דחוף!!!!!!!!!! למומחים בפוטושופ או, בא ניכנס בטח יש כאן איזה אתגר איזו משהו רציני, ומה בגוף ההודעה? "איך עושים קרופ?"...
יש הרבה אשכולות שהתגובה צריכה להיות "לך ללמוד..." או "תעשה ctrl+w ואז no"

אלו אשכולות שמבזבזים את הזמן וצודק בהחלט לפתוח תת פורום בשבילם ואני אפי' מציע לקרוא לזה "תקופת דגירה".

בהצלחה

ממש לא לענין התגובה הזו. אם מישהו לא יודע לעשות קרופ, למה לא לעזור לו? מה אנחנו פה, מהתרבות המערבית שכל אחד דואג רק לעצמו?
אותי מדאיג יותר דברים אחרים שקורים בפורום מאשר לעזור למתחילים.
קרו יותר מדי דברים שבגללם אני לא מעיזה כמעט להעלות עבודות.
התגובות ו ה"בין אדם לחברו" בפורום לא משהו.

ועדיין הבעיה של הצצות של לקוחות שאינם גרפיקאים בפורום אומר שאם יש לי לקוח שקורא פה, ויש לי בעיה, לא אוכל להעלותה. וזה אומר שאם זו בעיה שיש לה פתרון שיכולים אחרים ללמוד ממנו, כולם הפסידו בזה. גם הלקוח.
לכן לדעתי אנשים שאינם גרפיקאים בפועל לא כדאי שיראו כל שאלה ואי ידיעה, כי זה פוגע בהם ובגרפיקאים.

• הוסף לסימניות
ואגב, את בעית השאלות ניתן לפתור בקלות ע"י זה שמנהלים יקפידו לשמור על כותרות מתאימות. אם כותבים כותרת "הצילווווווווווווווווווווווווווווווווו" או "דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף" שימחקו.
אפשר לשאול שאלות בצורה כזו שהכותרת תעיד על התוכן ואז ייחסך ממי שלא רוצה לעזור להכנס לאשכול.
פעם התחילו לעשות זאת אבל כיום לא נראה שמקפידים על זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;820798:
ממש לא לענין התגובה הזו. אם מישהו לא יודע לעשות קרופ, למה לא לעזור לו? מה אנחנו פה, מהתרבות המערבית שכל אחד דואג רק לעצמו?
אותי מדאיג יותר דברים אחרים שקורים בפורום מאשר לעזור למתחילים.
קרו יותר מדי דברים שבגללם אני לא מעיזה כמעט להעלות עבודות.
התגובות ו ה"בין אדם לחברו" בפורום לא משהו.

ועדיין הבעיה של הצצות של לקוחות שאינם גרפיקאים בפורום אומר שאם יש לי לקוח שקורא פה, ויש לי בעיה, לא אוכל להעלותה. וזה אומר שאם זו בעיה שיש לה פתרון שיכולים אחרים ללמוד ממנו, כולם הפסידו בזה. גם הלקוח.
לכן לדעתי אנשים שאינם גרפיקאים בפועל לא כדאי שיראו כל שאלה ואי ידיעה, כי זה פוגע בהם ובגרפיקאים.

אם מישהו לא יודע לעשות קרופ צריך לעזור לו! חד משמעי.
אבל ברור שמישהו מקצועי לא יענה על שאלה כזאת. הוא רואה את השאלה הזו ומיד מעריך את הרמה של השואל ואז הוא נמנע לגמרי וחבל...
יש פה הרבה חברים ז"ל משנות 2007-2009 שהפנס שלהם מכובה כבר תקופה ארוכה מאד.

והנושא של בין אדם לחברו - חובה לחדד ולהעלות על סדר היום, בפרט בתקופה זו. לא יעלה על הדעת שיהיו פה התקפות והודעות אישיות. אני חושב שכולם מסכימים.

• הוסף לסימניות
לא היה מזיק אם מתחת שמו של הניק (איפה שהיום יכול כל אחד לנכס לעצמו שלל מקצועות) היה מופיע טייטל שמבחין בין מתלמד/איש מקצוע/מומחה
זו הבדלה הגיונית שיכולה לסייע לדיונים להתפתח באופן הגיוני יותר שמביא בחשבון את מעמדם (המקצועי) הנבדל של המשתמשים השונים.

דא עקא, כמו שאמר שמואל גרינשטיין, מהלך כזה דורש מעורבות גדולה מצד נציגי ההנהלה שייאלצו לבדוק ולתייג כל משתמש לגופו. מלבד זאת, ייווצר גם כמובן זרם קבוע של תלונות מצד כל אלה שמרגישים שתוארם אינו הולם את מעמדם האמיתי.

עם כל הדברים הנפלאים שעושים שם בבית פרוג, יש לי הרגשה שהדבר הזה אינו נמצא במקום גבוה במיוחד בסדר העדיפויות, אם בכלל...

• הוסף לסימניות
אני אסכם את זה בצורה כזאת:
אם השאלה כאן היא מדוע למישהו שלא עובד בתחום בכלל יש גישה לכאן הרי שהיא מובנת ומוצדקת ביותר מהסיבות שכבר ציינתם.

אם השאלה היא למה מתחילים מסתובבים כאן בחברת "הגדולים" אז הנה הסבר:
א. המתחילים והמעצבים הגדולים והמנוסים כאן הם בכלל לא תחרות. אני כמתחילה פונה לעסקים קטנים שמעולם לא ישלמו על פי תעריף של מישהו גדול כאן ולכן אני לא כורתת לאף אחד שום ענף, ולי הם משלמים ברצון את הסכום שמספיק לי, בדרך כלל אומרים וואו וממליצים עלי הלאה. לעסקים קטנים כמוהם שמשלמים כמוהם עד שאצבור ניסיון ואעלה רמה כביכול.
אם היתי רוצה חצי שנה אחרי שלמדתי את המקצוע לעבוד עם העסקים איתם עובדת זו שעוזרת לי כאן בפרוג להתקדם הרי שממילא לא היה לי סיכוי וגם לא היה הוגן מצידי לבקש את המחיר שלה וגם אף אחד לא ישלם לי אותו כך שאני לא מהווה לאף אחד כאן שום תחרות,
(ואלה שהעבודות שלהם ברמה של העבודות שלי - הערותיהם מתקבלות על ידי בד"כ בתודה מנומסת גם אם אינן נכונות ומטעות)
זו המקצועית כאן שעוזרת לי להתקדם יודעת שזה רק מוסיף לה יוקרה (וגם מצווה) ולא גורע ממנה דבר. אני אישית משתדלת לא לתת חו"ד איפה שאני לא בטוחה (ולא מבינה את אלה שנותנינים חו"ד לעבודות של אנשים יותר מקצועיים מהם בצורה ניכרת).
הסיבה שאני כאן זה להתקדם ברובד המקצועי נטו כי ברובד ה"לא מקצועי" אומר במלוא הענווה שלאלה שלא בתחום כל העבודות שלי עונות להגדרה "מהמם" והייתי יכולה בכיף לעשות עסק טוב וכסף טוב רק על זה (ומכירה הרבה שזה מה שהם עושים), אבל אני כאן כדי לא להוריד לכם את הרמה שכולכם הייתם רוצים שנשמור עליה אלא להתקדם בה, וללמד וללמוד להעריך אותה, למרות שלפעמים מניסיון גרפיקאים הם היחידים שמבינים אותה ואת נחיצותה.
אם תהיה כאן ההפרדה שאתם מדברים עליה זה המצב שיווצר:
המתחילים יעלו עבודות ויאודדו אחד את השני עם הרבה "מהמם" ותאמינו לי שלקוחות רבים יאמינו וישתכנעו שאכן זה המהמם.
ה"עליתה" תהיה בפורום משלה אליו יפחדו להעלות עבודות מחשש לגניבת רעיונות גאוניים כי כולם שם יהיו מתחרים ישירים שלהם ולא יהיה מי שיתלהב מהרמה שלהם בכלל כי מי שלא נמצא בה לא דורך שם.

ואגב אם כבר, אז 90% מהפורום כאן ממילא לא יהיה ראוי להכלל בפורום הסופר מקצועי(כולל חלק מהבוכים על כך), אז נראה לי שהמקצועיים באמת בכל זאת יעדיפו את חברתינו.

בקיצור: אם מישהו ירצה לחלק את הפורום לפי כיתות הוא מוזמן, אבל אז עלולים גם לגלות שכיתה א' עושה יותר כסף מכיתה ו' ולכיתה ו' לא ישאר על מי להתלונן.

זו דעתי אבל מכבדת גם מי שיחשוב אחרת. מצידי שיחולק הפורום לרמות אולי זה יהיה רק טובה לבטחון העצמי של מתחילים כאן אבל אז הרמה המקצועית שנלחמים עליה כאן לא תשמר אלא תהרס.

סליחה שיצא ארוך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;820830:
לא היה מזיק אם מתחת שמו של הניק (איפה שהיום יכול כל אחד לנכס לעצמו שלל מקצועות) היה מופיע טייטל שמבחין בין מתלמד/איש מקצוע/מומחה
זו הבדלה הגיונית שיכולה לסייע לדיונים להתפתח באופן הגיוני יותר שמביא בחשבון את מעמדם (המקצועי) הנבדל של המשתמשים השונים.

דא עקא, כמו שאמר שמואל גרינשטיין, מהלך כזה דורש מעורבות גדולה מצד נציגי ההנהלה שייאלצו לבדוק ולתייג כל משתמש לגופו. מלבד זאת, ייווצר גם כמובן זרם קבוע של תלונות מצד כל אלה שמרגישים שתוארם אינו הולם את מעמדם האמיתי.

עם כל הדברים הנפלאים שעושים שם בבית פרוג, יש לי הרגשה שהדבר הזה אינו נמצא במקום גבוה במיוחד בסדר העדיפויות, אם בכלל...

עוד לפני הטייטל,
לסגור את פורום עיצוב מפני מפיקים ומו"ל שאינם גרפיקאים בפועל,
לסגור את הפורום לקריאה וכתיבה ללקוחות.
לסגור את הפורום לכל מי שאינו מעצב גרפי בפועל, לא משנה השכלתו.

ולהותיר את אלו שבפועל לא משנה רמתם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה