כללי שאלה למנהלי הפורום

• הוסף לסימניות
מיג, כל מילה זהב

• הוסף לסימניות
שכחתם את התלמידים.....
לדעתי, בתחילת דרכם אין להם בכלל מה לחפש בפורום,
לאחר שנה+ שתהיה להם יכולת צפיה.

אבל תכלס- איך בדיוק עורכים את הסינון הזה? מה? יזמינו פה לראיונות אישיים?
הדבר היחיד שנראה לי ריאלי זה להקשות את השאלון בטופס הצטרפות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;820841:
עוד לפני הטייטל,
לסגור את פורום עיצוב מפני מפיקים ומו"ל שאינם גרפיקאים בפועל,
לסגור את הפורום לקריאה וכתיבה ללקוחות.
לסגור את הפורום לכל מי שאינו מעצב גרפי בפועל, לא משנה השכלתו.

ולהותיר את אלו שבפועל לא משנה רמתם.

בדיוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;820841:
עוד לפני הטייטל,
לסגור את פורום עיצוב מפני מפיקים ומו"ל שאינם גרפיקאים בפועל,
לסגור את הפורום לקריאה וכתיבה ללקוחות.
לסגור את הפורום לכל מי שאינו מעצב גרפי בפועל, לא משנה השכלתו.

ולהותיר את אלו שבפועל לא משנה רמתם.

בדיוק זו הנקודה.
לא משנה הרמה של המעצבים.
אלא זה שהפורום פתוח גם למי שאינו עוסק בתחום כלל.

• הוסף לסימניות
קראתי את כל האשכול בכדי לראות שהראיון עוד לא עלה.
למה שלא תהיינה קבוצות מיקוד קטנות לעבודות אישיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;820906:
שכחתם את התלמידים.....
לדעתי, בתחילת דרכם אין להם בכלל מה לחפש בפורום,
לאחר שנה+ שתהיה להם יכולת צפיה.

אבל תכלס- איך בדיוק עורכים את הסינון הזה? מה? יזמינו פה לראיונות אישיים?
הדבר היחיד שנראה לי ריאלי זה להקשות את השאלון בטופס הצטרפות.

ממש לא נכון, מעצם קריאת הביקורות והפנמתם הם מעלים את הרמה שלהם עצמם.

• הוסף לסימניות
לדעתי,
לתלמידים מתחילים אין מה לחפש בפורום עיצוב גרפי (כשהוא ברמה נאותה)
אין להם עדיין מספיק ראיה ותפיסה עיצובית ע"מ להבין ולהפנים,

וזה גם פוגע ביכולת ללמוד ולקבל את החומר הנלמד בכיתה, כי מגיעים עם ידע ומושגים לא מושלמים (הרי אף אחד כאן לא נותן לך שיעור ביסודות היסודיים ביותר באופן מפורט) ומרגישים שכבר יודעים הכללללללל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;821190:
לדעתי,
לתלמידים מתחילים אין מה לחפש בפורום עיצוב גרפי (כשהוא ברמה נאותה)
אין להם עדיין מספיק ראיה ותפיסה עיצובית ע"מ להבין ולהפנים,

וזה גם פוגע ביכולת ללמוד ולקבל את החומר הנלמד בכיתה, כי מגיעים עם ידע ומושגים לא מושלמים (הרי אף אחד כאן לא נותן לך שיעור ביסודות היסודיים ביותר באופן מפורט) ומרגישים שכבר יודעים הכללללללל.

יש להם הרבה מאד מה לחפש!!
רק מלקרוא ולהתבונן הם יגדלו.

• הוסף לסימניות
כן?
אחרי 3 שיעורי אילוסטרייטור+ 6 שעות הקדמה לעיצוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;821223:
כן?

כן,
לשטוף את העיניים,
לראות תגובות לעבודות,
לקבל מושגים.

• הוסף לסימניות
כן?

למה אתה מזלזל?
יש פה לא מעט שמ-3 שיעורי באילו' + כמה שעות בעיצוב הגיעו, מגיעים ויגיעו רחוק.

• הוסף לסימניות
כן?

אי אפשר להכליל.
אני לא למדתי עיצוב גרפי בשומקום רק על ידי משחק בתוכנות וכישרון.
המקפצה שלי היתה כשגיליתי את פורום פרוג (של אז) וקיבלתי טיפים, חומרים, וביקורת.
מכאן הפך הכישרון למקצוע...

• הוסף לסימניות
זה לא נובע מזלזול.
נכון שיש כמה כאילו שמכמה שעות לימוד (בד"כ פרטיות-לא בלימוד כיתתי) יוציאו עבודות מדהימות,
אבל רוב העולם צריך ללמוד- ואם יש לו מרצה טוב הוא בונה את הקורס בצורה מדורגת וקפיצה לרמה גבוהה יותר לפני הבסיס היא לא כזו חכמה גדולה.

טוב, אני מסכימה(:rolleyes:;)) שתינתן להם אפשרות צפיה כן, אבל לא להגיב לפני שעובר מספיק זמן שהם התבשלו בעיצוב.
ואם תשימו לב כתבתי בהודעה הראשונה שאין להם מה לחפש כאן- לא שלא יתנו להם, ז"א התכונתי שלדעתי עדיף לתלמידים מצד עצמם לחכות ולא להכנס לפורום לפני שיש להם מספיק ידע מיקצועי

(ואני רואה שאני חוזרת כאן על עצמי במיליון משפטים נרדפים..........:))

• הוסף לסימניות
יונה, אני לא מסכימה איתך,
במיוחד עם המשפט הזה:
"וזה גם פוגע ביכולת ללמוד ולקבל את החומר הנלמד בכיתה, כי מגיעים עם ידע ומושגים לא מושלמים (הרי אף אחד כאן לא נותן לך שיעור ביסודות היסודיים ביותר באופן מפורט) ומרגישים שכבר יודעים הכללללללל."

אז לא הצלחתי קודם כל להבין איך זה פוגע ביכולת ללמוד

להפך, נפתחים להם העיניים, הם לומדים כאן עבודה טובה מהי ועבודה לא טובה מה היא. ככה מתקדמים, מההשראות האלה ומהדיונים של המקצוענים.. בהחלט!!
וגם זה שהם מעלים עבודות לחוו"דש שבעיני המקצוענים זה נראה גרוע - זה עוזר להם להתקדם.

אני מסכימהעם כל מילה שאמרה MIG - שיהיה פתוח לגרפיקאים בלבד, ולא ללקוחות שלנו ולשאר.. (קרה לי שלקוחות ביקשו שאעלה לפרוג כי הם רוצים לשמוע מה יש לאנשים פה להגיד, או שלא העליתי בגלל שאני יודעת שהלקוחות שלי יראו את זה - לפעמים מודעה שהיא בגדר סקיצה ממשית שעוד לא הייתי מראה ללקוח - אני לא יכולה להעלות. גם קרה לי שלקוח רצה הדפסה דרכי, ואמר לי רגע - מיקוד מפרסם כרטיסים ב-110.. כאילו דא - זה מחיר לגרפיקאים בשביל שירויחו את התיווך על הדרך, לא??)

• הוסף לסימניות
חיב לציין שגם אני פעמים רבות חששתי להעלות עבודות לביקורת כי אולי הלקוח יראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;821256:
להפך, נפתחים להם העיניים, הם לומדים כאן עבודה טובה מהי ועבודה לא טובה מה היא. ככה מתקדמים, מההשראות האלה ומהדיונים של המקצוענים.. בהחלט!!
וגם זה שהם מעלים עבודות לחוו"דש שבעיני המקצוענים זה נראה גרוע - זה עוזר להם להתקדם.

אם הם יודעים להבחין בין עבודה טובה לכזו שלא- הם כבר יצאו מגדר תלמיד מתחיל.
השאלה היא אם הם לא יחשבו על עבודות גרועות שהן נכונות כי הם ראו אותם בפורום.

ואם מעלים עבודה של ש"ב ומקבלים ביקורת ומשנים וכו- ואח"כ באים לקורס והמרצה טוען שזה כן טוב או לא טוב וכו--- מאבדים את היכולת לעבור את התהליך שמורה טוב בונה בשביל לקדם את התלמידים בקצב נכון (חוץ מזה שהמגיבים כאן לא יודעים מה היו דרישות העבודה- ולכן לא יכולים לתת מענה נכון ב100%), דעתי.

• הוסף לסימניות
לא יודע למה אבל כמה שאני מבין אותכם הגרפיקאים המקצועיים והמתקדמים ומבין את טענותיכם,עדיין מריח מאשכול זה ריח נורא של התנשאות וחוסר התחשבות במי שאינו גדול כמוכם.

נ.ב.
הסמיילי לאלו שנפגעו:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;821279:
לא יודע למה אבל כמה שאני מבין אותכם הגרפיקאים המקצועיים והמתקדמים ומבין את טענותיכם,עדיין מריח מאשכול זה ריח נורא של התנשאות וחוסר התחשבות במי שאינו גדול כמוכם.

נ.ב.
הסמיילי לאלו שנפגעו:)

אם כך אז לא הבנת.. או לא קראת את כל האשכול. רוב הכותבים כאן מבקשים דבר פשוט מאוד- לא רוצים שלקוחות שלנו יראו את הסקיצות שעולות כאן לביקורת. זהו.

• הוסף לסימניות
חלקם ביקשו לסגור את הפורום כדי שהלקוחות לא יראו בזה את צודקת, אבל חלקם הגדול ביקש בגלל עוד כמה דברים ותעייני שוב באשכול ותראי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה