כללי שאלה למעמדים המקצוענים!

• הוסף לסימניות
ברמת העיקרון, מבין האילוצים:
מרווח אחיד בין שורות
שלא להשאיר שתי שורות בודדות בעמוד (או פחות, כמובן)
שלא להשאיר שום עמוד ריק בסוף הספר או בתחילתו (מלבד פורזץ)
מס' עמודים מסוים בספר (או לעלות/לרדת בהפרשים של 32 עמ')
שוליים עליונים ותחתונים אחידים
גודל עמוד מוגדר מראש

- על מי מהם מוותרים ראשון, בד"כ? ומה על חשבון מה?

ומה עושים אם יש לקוח שמ-ת-ע-ק-ש שה-כ-ל צריך להיות ב-ד-י-ו-ק במאה אחוז מבלי לסטות כמלוא הנימה? יש אפשרות לעמוד בזה בכלל? יש אפשרות להתארגן מראש כך שכל המשתנים יתאימו במדויק-במדויק? ("מעמד מקצוען צריך שיוכל לעמוד בכל הקריטריונים...")
תשובות מאת מביני דבר יעזרו לי מאוד!
(גם אם תאמרו שאין פתרון מושלם, אוכל לפחות להוכיח לו מכאן...)

• הוסף לסימניות
מרווח בין שורות הוא משהו שניתן יחסית לשחק איתו (לא יותר מדי, אבל אם מדובר בספר שלם זה מאוד משפיע).

שוליים אחידים זה משהו שמומלץ להקפיד עליו מאוד.

גודל עמוד מוגדר - אני חושבת שזה תלוי בספר עצמו, יש ז'אנרים שזה מאוד משנה ויש כאלה שפחות.

לגבי הלקוח שמתעקש.... את בטוחה שאת יכולה/רוצה לעבוד איתו?
זה סוג של אנשים (פרפקציוניסטים, אבל בצורה מוקצנת) שגם אם תעשי משהו נפלא הם יחשבו שזה "בסדר, סביר".
ברור שאין 100% ,אבל יש קרוב ל-100%.
תתפללי על זה. זה מה שיש לי להגיד (אם את חייבת לעבוד איתו ואין ברירה).

(אה, וסליחה אם נדחפתי לאשכול הזה, אני לא ממש מעמדת מקצועית)

• הוסף לסימניות
כל דבר לגופו של עניין. אי אפשר לענות על שאלות כגון אלו.
אם נניח זה ספר עם פיסקאות קצרות, של 5 שורות בממוצע, אפשר לוותר על יתומות ואלמנות. אם משתמשים בפונט מאוורר, זה לא אסון אם משחקים במרווח בין האותיות. אם משתמשים בהדסה למשל, מותר להצר לפעמים. וכן על זו הדרך.
יש לך עיניים, יש לך טעם טוב... תתחילי לעבוד, יהיה בסדר:)

הכי חשוב זה לשבת עם הלקוח, הוא הרי יודע מה הוא רוצה. פשוט לשבת ולהסביר לו מה האילוצים, מהם האפשרויות, ושיחליט לבד. בסופו של יום יש הגהה, ואם יש לו משהו צורם - מתקנים.

אם הלקוח לא יודע מה הוא רוצה מעצמו, תעשי לפי העין שלך. אבל על טעם וריח... אני למשל מעדיף משחק בין הפיסקאות ולא בין השורות. בעבודה עם טורים אני משתדל ליישר את השורות לגריד. יש כאלה שמעדיפים אחרת, כמו שכתבה קודמתי. הכל עניין של טעם, תעשי לפי הטעם שלך. הלקוחות שלך בסופו של יום יהיו שלך בגלל הטעם שלך, והלקוחות של השכן יהיו שלו - בגלל הטעם שלו.

• הוסף לסימניות
עם השוליים אפשר קצת לשחק, וגם אם יישאר עמוד ריק בסוף זה לא אסון. ובכלל שום דבר לא קריטי ושלא יבלבל לך את המוח - לא הדברים האלו הם שיקבעו את רמת המכירות.
מה שכן חשוב אכן זה שלא יהיו יתומים ואלמנות (או אם זה ספר חול - אפשר שורה בודדת של תחילת פסקה בסוף עמוד אבל לא שורה אחרונה של פסקה בתחילת עמוד), אורך אחיד לכל העמודים, והעיקר זה העימוד עצמו שיהיה מאיר עינים ועם זאת לא מרוח.
הצלחות

• הוסף לסימניות
מקווה שזה יעזור לי.
מדובר בספר מעומד כבר, אנחנו בהגהות.
עימדתי אותו עד עכשיו ארבע פעמים, בגלל ששינו כמה פעמים את דעתם בנוגע לגודל הספר .(גם אם ישלמו על השעות... בכל זאת!!!), ועכשיו יהיה עליי לעמד שוב, כי זה לא מתאים לאף אחד ממספרי העמודים שהוא שואף להם. חסרים לי עמודים בסוף. מאיפה אקח אותם? - "תעמדי עוד פעם, עם שוליים גדולים יותר או עמודים קטנים קצת יותר, עד שיסתדר!" "אני לא יכולה להחליט מראש כמה עמודים זה יקח". "אז תנסי כמה פעמים עד שזה יצליח!"
ובסך הכול יש דף ריק מיותר אחד בסוף!
אבל מבחינתו "מקצועי" יותר שאצליח להגיע לכ-15 עמודים פחות או יותר ממה שיצא לי, כדי להגיע למספר 'עגול' מבחינת גיליונות דפוס. מישהו מכיר דרך לשנות גודל של ספר ב15 עמודים בלי לעמד אותו מחדש? או לדעת מראש על פני כמה עמודים ספר יתפרס, ולהחליט לפי זה על גודל השוליים?

• הוסף לסימניות
בקשר לשורות בודדות בעמוד, עזר לי מאוד לשמוע ש'מותר' לשחק במרווחי השורות. כך אוכל להעביר עוד שורות לעמודים הקצרצרים.
מה המינימום שורות לעמוד בספר שנחשב מקצועי? האם שתי שורות בעמוד זה אכן מעט מדי, (שורה אחת דאגתי שלא יקרה!) ומקובל להימנע מזה?

(מדובר בספר שכולו טקסט רץ, פסקאות ארוכות, מחולק לפרקים שמתחילים בראשי עמודים)

• הוסף לסימניות
אני נמנעת בעיקר משורה אחרונה בתחילת עמוד אם זה עמוד ראשון מימין [בעברית כמובן]. המשך של שורה אחת מעמוד ימין לעמוד שמאל זה פחות בעייתי כי זה אחד מול השני. אם כי כשאפשרי אני משתדלת שגם זה לא יקרה. שורה אחת בתחתית עמוד לדעתי פחות מפריעה וכשאין ברירה, אני מאפשרת זאת.

אני גם משחקת ברווחים בין השורות וגם בעזרת יישור justify של העמוד שאז זה מיישר לי אוטומטית מלעלה ולמטה. וכמובן רווח של 2.117 אחרי אנטר.

אני בד"כ אומרת ללקוחות שהגהה אחת הם מקבלים בחינם. מהגהה שניה אני מחייבת לפי שעות. לכן, הם משתדלים לסיים הכל בהגהה ראשונה ויש פחות בלבול מוח. ואז, גם אם הם מחליטים לבלבל בראש, לפחות את מתוגמלת על זה.

• הוסף לסימניות
ברגע שחייבים להגיע למספר עמודים מדוייק, קשה לעמוד בכל הפרמטרים הנ"ל.

אני בכלל לא מבין מה הבעיה אם נשאר עמוד אחד ריק בסוף הספר, אף אחד לא שם לב לזה.
מילא אם היה עמוד אחד מיותר, זה בעיה, כי ישארו עוד מספר גדול של עמודים ריקים עד סוף הספר (7,15,31, לפי הענין) אבל עמוד אחד ריק? מה הבעיה? אתמהה!

• הוסף לסימניות
אכן אין שום בעיה בלהשאיר עמוד ריק בסוף הספר, אני לפעמים שואלת את המו"ל כשמדובר ב5-6 עמודים ריקים בסוף הספר, ועל פי רוב הוא אומר לי להשאיר כך - זה לא מפריע לאיש.

כמו"כ כמו שכבר כתבתי חוקי ביותר להשאיר (לא בספר קודש) שורה ראשונה של פסקה בסוף עמוד. שורה אחת! ו-2 שורות זה כבר מצויין! אבל לא שורה אחרונה של פסקה בתחילת עמוד.

• הוסף לסימניות
כל הבלגן רק בגלל עמוד אחד בסוף הספר?
זה ממש מקובל, מה הבעיה עם זה בכלל?
שיפתח כל ספר סטנדרטי...

• הוסף לסימניות
כשלקוח התעקש אצלי על מספר מסויים של עמודים בכפולות של 32, פשוט הוספתי לו בסוף הספר שיר השירים וכו', ובספר אחר (סיפורי צדיקים) פשוט הוספתי בתוך הספר עוד 5 עמודים לתמונות, שתהיה יותר עבודה גם למאיירת ('גרפיק' מהפורום - מומלצת בחום!).

• הוסף לסימניות
תודה על הרעיון, אברהם...
אבל כאן מדובר על ספר קריאה למבוגרים, בלי תמונות ובלי בטיח.
פשוט אין דרך למרוח אותו!
אולי בפעמים אחרות אני אוכל להשתמש בעצה הזו.

בכל אופן, אחרי האשכול הזה כבר יש לי גיבוי. נקווה שהוא יתרכך.

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים יש בספרים לפני דף השער, דף כמעט ריק, עם שם הספר.
אולי זה יעזור?

• הוסף לסימניות
ואפשר גם איזה הנצחה בסוף...
ואפשר גם עמוד ריק, זה לא אסון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;271767:
ובסך הכול יש דף ריק מיותר אחד בסוף!
אבל מבחינתו "מקצועי" יותר שאצליח להגיע לכ-15 עמודים פחות או יותר ממה שיצא לי, כדי להגיע למספר 'עגול' מבחינת גיליונות דפוס. מישהו מכיר דרך לשנות גודל של ספר ב15 עמודים בלי לעמד אותו מחדש? או לדעת מראש על פני כמה עמודים ספר יתפרס, ולהחליט לפי זה על גודל השוליים?
בחיים לא שמעתי על שטות שכזו. כמעט בכל ספר יש עמודים ריקים בסוף. לפעמים גם ארבעה ושישה עמודים. עמוד אחד ריק זה שום דבר. לדעתי הוא פשוט צריך מישהו שיגיד לו את זה מספיק בתקיפות וברוגע. אין שום דבר לא מקצועי בלהשאיר עמוד אחד ריק. ואולי צריך לדאוג שגם כל עמודים יהיו מלאים עד תומם, כי אחרת זה לא "מקצועי"?
וגם מי אמר שצריך כפולות של 32? כפולות של 16 ואפילו של 8 הן בסדר גמור.

• הוסף לסימניות
אם הוא מתעקש
יש לי רעיון בשבילך
קחי פרק אחד שנגמר ממש בשוליים התחתונות של העמוד
תבחרי את כולו
ותעשי הרחבה למלל באחוז אחד... (101%)
ולרווח טיפה יותר בין השורות (משהו מזערי)

אם תעשי עבודה טובה זה יוסיף לך עמוד
מבלי שיורגש
מנסיון!

• הוסף לסימניות
מפריע ללקוח שלך לשלם על עמוד ריק.
תגידי לו שיחפש הסכמה לספר.
או בתחילת הספר עמוד עם מסגרת הספר מוקדש ל..... (מתנה וכדומה).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה