כללי שאלה למעמדים| משהו בתמחור לא הגיוני לי >

• הוסף לסימניות
עימדתי ספר ללקוח 200 עמ'
אני מעמדת לפי 5 לעמוד כך שיצא לי 1000 שח.
כעת בשלב לפי ההדפסה הוא התחרט לגבי גודל העמוד ורצה דפים גדולים יותר (אותו גודל של פונט) וכן חלק מהתוכן להוריד.
אמרתי לו ששינויים כאלו מתומחרים לפי שעה (100) עבדתי בערך שעה.
כעת אני באה לחשב כמה הוא צריך לשלם,
אבל עכשיו מספר העמודים יותר נמוך- 167.
וכשאני מכפילים לפי 5 יוצא 835 שח
נוסיף לזה את השעת עבודה-
יחד 935 שח.
יוצא לו שאני אמורה לקבל פחות על אף שעבדתי יותר.

ככה באמת צריך להיות?

• הוסף לסימניות
לא.
וזה תלוי מי חזר בו ומתי הוא אמר שהוא רוצה פחות או יותר עמודים.

את מה שהסברת לנו, תסבירי לו בשפת לקוח.

זה נראה משהו כזה:
כשעשיתי את העבודה זה היה כל וכל דפים וכבר עבדתי על זה, וזה לקח את הזמן ומהשאבים שלו כי כל עמוד לקוח לי יותר זמן ומשאבים. עכשיו, שבקשת לשנות את העיצוב ואת מספר העמודים, זה גרם לי לעבודה כלפולה, גם לשנות כבר את מה שקיים וגם להוסיף ולהוריד חומר שכבר עומד על ידי בשלב כלשהוא.
לכן, הגם שבדרך כלל אני לוקחת לפני עמוד, אבל יוצא שפה עבדתי יותר מספר רגיל בן 167 עמודים.
ולכן, בסופו של דבר יוצא שעבדתי על ספר בן 1000 עמודים ושעת תיקונים אחת והמחיר של זה הוא 1100 שח.
את יכולה להתגמש - אבל רק ממקום של כח!!! - מתי הוא חזר בו בדיוק וכמה באמת עבדת על זה.

בהצלחה ולקרוא את המדריך של נעמה.

• הוסף לסימניות
לא הבהרתי נכון-
הוא בכלל לא מתלונן ומוכן לשלם כמה שאדרוש
רק אני רוצה לדעת מה מקובל לקחת- את מס' העמוד הראשוני או לאחר השינוי.

השינוי שלו הגיע לאחר שהספר ממש מוכן להדפסה,
אז אני מבינה מכם שזה בסדר לדרוש את ה-1100
טוב, תודה רבה.

• הוסף לסימניות
@תובנה

ההתייחסות אמורה להיות כמו אל שתי עבודות שונות.
עבודה א - מספר עמודים
תיקונים - מחיר נפרד - לא קשור למספר העמודים.

דוגמא ממקום אחר:קלדנית הקלידה 50000 תווים. ולאחר שעות של תיקונים הכמות ירדה ל40000 תוים, ברור לנו שהיא מקבלת על הכמות הראשונית + השעות של התיקונים. ולא מורידים לה את התווים שנמחקו בזמן התיקונים.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מענין לענין באותו ענין...:D
מה אני עושה עם לקוחה שמחשבת חישובים רבים כדי שיצאו לה פחות עמודים. ועל הדרך היא גורמת לכך שאצטרך לעבוד כפול זמן בשביל שלה ייצא מחיר זול...

• הוסף לסימניות
כמה שפחות עמודים המחיר יותר גבוה

• הוסף לסימניות
מה אני עושה עם לקוחה שמחשבת חישובים רבים כדי שיצאו לה פחות עמודים. ועל הדרך היא גורמת לכך שאצטרך לעבוד כפול זמן בשביל שלה ייצא מחיר זול...
את מה שהסברת לנו, תסבירי לו בשפת לקוח.

• הוסף לסימניות
אין הרבה מה להבין פה. תגידי לה שזה לקוח לך יותר זמן וזה תעריך של עימוד מורכב כמו רב טקסט שעולה יותר. זה הכל.
גם אצלי,לקוח שמביא חומר לעימוד וקשה להכין אותו לעימוד, אני נותן שעה חינם בשביל הכנת החומר יותר מכאן ואילך זה בתשלום לפי שעת תיקונים.

• הוסף לסימניות
אפשר גם לומר לו, שעשית עימוד לשני ספרים אחד של 200, ואחד של 180..

ואת נותנת לו הנחה על הספר השני...

לי פעם היה כזה דבר, ולקחתי עוד 200 (זה היה גם בדולרים... ;))

• הוסף לסימניות
לא מבין למה לקחת לפי שעה על העימוד השני?
אם הלקוח הסכים ונתן אישור על הגודל האחר ואחרי שזה היה מוכן התחרט אז העימוד הוא מחדש ויש לתמחר כאילו ספר חדש, מקסימום לתת הנחה על השני לפי אחוזים 20 אחוז נגיד או שלושים אבל לא פחות מכך!

מה זה קשור אותו פונט או לא הרי לוקחים לפי עמודים ואם היה 400 עמוד היית לוקחת 2000 ולא 1000 ועוד לפי שעה...

• הוסף לסימניות
לא מבין למה לקחת לפי שעה על העימוד השני?
אם הלקוח הסכים ונתן אישור על הגודל האחר ואחרי שזה היה מוכן התחרט אז העימוד הוא מחדש ויש לתמחר כאילו ספר חדש, מקסימום לתת הנחה על השני לפי אחוזים 20 אחוז נגיד או שלושים אבל לא פחות מכך!

מה זה קשור אותו פונט או לא הרי לוקחים לפי עמודים ואם היה 400 עמוד היית לוקחת 2000 ולא 1000 ועוד לפי שעה...

לא נשמע לי הוגן.
מסתכלת רגע מנקודת מבט של לקוח,
למה שפתאום אקח לו תוספת כל כך גדולה אם עבדתי כולה שעה נוספת.
זה לא שהוא מדפיס את הספר גם בגודל הראשון.
(וגם אם היה מדפיס בגודל הראשון ורוצה גודל נוספת נגיד מהדורת כיס או משהו כזה-עדיין נראה לי מידי נועז לקחת לו כל כך המון.)

• הוסף לסימניות
בכל ספר יש כמה חלקים וכמה דברים שמקבלים עליהם שכר. יש את הכנה לעימוד העימוד עצמו הורדה לדפוס - שזה לחץ ואחריות גדולה בפני עצמה. בראשון אמנם לא היה הכנה לעימוד, וברשאון לא היה ירידה לדפוס.
אבל עדיין יש את הראש והמחשבה וההשקעה שיש בעיצוב עצמו ומבחינה מסוימת על זה בעיקר מקבלים שכר כי אנשים שיודעים לתפעל תוכנות יש הרבה, ועבודה חשובה זו נעשת פעמיים ויש לקבל עליה שכר בתחשב בתנאים באותו מקום.
וזה נקודה חשובה שכל אדם המוציא תוצר ויזואלי מתחת ידו צריך לחשוב עליה ולקרוא את המדריך של נעמה.

• הוסף לסימניות
לא נשמע לי הוגן.
מסתכלת רגע מנקודת מבט של לקוח,
(וגם אם היה מדפיס בגודל הראשון ורוצה גודל נוספת נגיד מהדורת כיס או משהו כזה-עדיין נראה לי מידי נועז לקחת לו כל כך המון.)
זה לא כזה המון!
ואם נכנסת לסופר קנית מוצר פתחת אותו, ואז התחרטת ואת רוצה להחליף למוצר אחר? גם יראה לך נועז שיבקשו לך מחיר רגיל לשני?

משלמים על העימוד!!! זה שאת עושה את זה בשעה זה ממש לא קשור!
אינסטלטור בא לפתיחת סתימה רבע שעה מאתיים שקל נראה לך הוגן?
מה זה קשור לפי שעה, משלמים על המקצוע והמקצוע הזה עולה כסף!

לכן לא אמרתי לקחת מחיר מלא אבל בהחלט לפי עמודים ואז הנחה מסויימת כל אחד לפי איך שנראה לו הוגן

• הוסף לסימניות
אם הוא מדפיס או לא, איך בדיוק זה קשור למעמד? הוא הזמין עבודה.
אדרבה, לאחר העימוד הראשון נהיית מקצועית יותר ובפרט בתחום הספרים שלו, ומגיע לך לפי רמת ההבנה שלך בתחום.

• הוסף לסימניות
אם הוא מדפיס או לא, איך בדיוק זה קשור למעמד? הוא הזמין עבודה.
לדעתי זה כן קשור כי הרגעים לפני הורדה לדפוס דורשים ריכוז מקסימלי ובחינה של כל העבודה מחדש ולםעמים לשנות פה ושם.
לי פעם היה מקרה ששלחתי לדפוס את הקובץ הלא נכון. ומאז אני חוה לחצים וחרדות לפני כל הורדה לדפוס, וזה אומר ריכוז גבוה בלי מוזיקה ברקע שהכל ידפוק וכו'.

• הוסף לסימניות
[כמו שכתבתי מקודם, וכן הצטרפו עוד:]
אם צריך לשנות את גודל הספר, זה כולל שינוי של המאסטרים, וכל העמודים שיש בהם עיטורים וכו', ובעצם זה עימוד מחדש, חוץ מהסגנונות שבד"כ אין צורך לשנות...

• הוסף לסימניות
לעימוד ראשון לוקחים עימוד מלא.
לעימוד חוזר לוקחים חצי מחיר כי הקודים והסגנון קיימים רק צריך לעמד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה