שאלה למעצבות פנים

• הוסף לסימניות
ייצא לי בתקופה האחרונה לשמוע משהי מהציבור הכללי שמבינה מאוד בתחום העיצוב והאדריכלות על כל מיני נושאים שקשורים לתחום וייצא לי לשמוע שהיא דיברה על תמחור נכון ואיך למשוך לקוחות ואז היא אמרה נתון שהשאיר אותי עם פה פעור:
לקחת 20 אלף שקל על שיפוץ של בית כשכר טרחה זה מחיר נמוך מאוד!! המחיר היותר הגיוני זה לפחות 60-80 אלף רק על שכר טרחה של מעצבת!!! אני לא כל כך הבנתי איך זה יכול לעבוד בציבור החרדי,
רציתי לשאול אתכן האם אתן עבדתן בסכומים כאלה? או עובדות? האם זה משהו שקיים בציבור שלנו? ואני לא מדברת על לקוחות עשירים מדברת על לקוחות פשוטים שקונים דירה ורוצים לעצב אותה בשיפוץ של 300 אלף (שזה יפה)
ועזבו עכשיו את כל עניין גודל הבית וכו.. הבחורה הזאת כלל לא דיברה על זה.. היא דיברה על שיפוץ שמעצבת משקיעה לפחות שנה עד שנתיים (אם קיים כזה דבר בכלל- לא נתקלתי בזה) ולוקחת סכומים כאלה.
אני ממש מרגישה שחסר לי איזה מידע בתחום הזה..
מחכה שתחכימו אותי מה אתן חושבות על זה ואם זה ככה בצבור החרידי- דתי.

• הוסף לסימניות
לי באופן אישי זה לא נשמע מציאותי בכלל לפחות לא עבור עיצוב פנים. אולי היא התכוונה לבית שמבקש שיפוץ מהיסוד וזה כולל הוצאת היתר והכנת תכניות עבודה ואז עיצוב פנים- אולי זה לוקח שנה כי יש גם אחריות וליווי כאדריכלית. לפי הסכומים שציינת מדובר ברבע מסכום השיפוץ רק עבור עיצוב הפנים...
לפעמים הקב"ה שולח לנו אנשים כאלה - זה כדי לדרבן אותנו, שלא נפחד לדרוש אבל אל לנו לחשוב כתוצאה ממה שאומרים לנו, שאנחנו לא מתנהלות טוב או שלא התנהלנו טוב עד עכשיו.
אני מציעה לך לחשוב ולחשב בזכות הידע והניסיון שלך ולדרוש בהתאם לידע שלך בלבד.

• הוסף לסימניות
התכוונה רק לשירותי עיצוב פנים.. דיברה על מגדלי יוקרה על וילות שעושים להם שיפוץ ושינוי נראות הבית.
היא דיברה על העיניין שאנו משקיעות זמן רב של עבודה אם זה בתכנון ראשוני הדמייה סקיצות תכנון פרטני פרטים הוצאות של דלק זמן נסיעות וכו כו שאנחנו לא לקוחים בחשבון כשאנו מבקשים סכום מסויים ואז מה שנשאר לנו מהסכום הזה זה אפילו לא 100 ש"ח לעצמינו ולרווח שלנו... בשורה התחתונה זה שאנחנו עובדות הרבה יותר ממה שאנחנו מבקשות לפי דבריה.. וזה היה נשמע לי מוזר מאוד שיש אנשים שמשלמים רק למעצבת סכומים כאלה.. זה אוטומטית מביא למחשבה של.. "אולי אני מפספסת פה משהו.." כי יש אנשים שממש מספרים שבעקבות כך שהקשיבו להדרכה שלה הרוויחו ומרווחים את הסכומים האלה..

• הוסף לסימניות
אם היא דיברה על דירות במגדלי יוקרה - אז אכן, השמים הם הגבול.
אבל כמה אחוזים מתוך עם ישראל (לאו דווקא החרדי) גר בדירות שכאלה?

המחירים בציבור החילוני אכן גבוהים משמעותית מהמחירים אצלינו. זה גם נובע מסגנון העבודה ששונה. בציבור החרדי ברובו לא יקחו מעצבת שתלווה אותם גם לכל אורך הסטיילינג, עד לקומקום שעל השיש וכו'. כמובן שיש כאלה, אבל המיינסטרים של הציבור החרדי מבקש תכנון נכון ומנוצל, ליווי לקניית הדברים העיקריים - ריצוף, מטבח וכו', אולי קצת תכנון ריהוט, וזהו בדרך כלל.
הלקוחות שעושים הכל עד הסוף פחות מצויים בציבור בחרדי (הישראלי), ומזה נובע מחיר נמוך יותר.
וגם סתם כך - נסי לעשות קניה בסופר בתל אביב, תשווי מחירים של אותם מוצרים לאושר עד ותראי שכל ההתנהלות הכלכלית שונה בציבור שלנו.
אפילו בחנויות של מוצרי חשמל גדולים ביתיים אני רואה את זה, ובעוד הרבה דברים.
רק הביגוד לילדים אצלינו יקררררר, אבל זה כבר נושא אחר :D

• הוסף לסימניות
הכל שאלה של מה את נותנת ועל מה את אחראית כחלק מהשיפוץ
מעצבת קאלסית בציבור הכללי לוקחת בית רגיל והופכת אותו למילה האחרונה בתחום העיצוב
ברמת התכניות זה כולל סט מלא של כל התכניות הרלוונטיות לשיפוץ
כולל פרישות חדרי אמבטיה למשל פרישות חדרים כל קיר וקיר
כולל פרטי בניין מיוחדים לפרוייקט הספיציפי תכנית מפורטת לכל רהיט
לווי צמוד לבחירת חומרים עד לבחירת המתלה מגבות בחדר אמבטיה...ותמונות אוירה וכו'
כתב כמויות מקצועי מפרט טכני רשימות גמרים ....
בציבור שלנו הרב לא מבקשים עיצוב פנים מפורט כ"כ לבית
בד"כ גם הבתים יותר קטנים והלקוח בוחר בעצמו את רב החומרים
לא כולם נותנות ומשקיעות בהכנת פרטי בניה ויש שמדלגים על כל הקטע הזה
גם מעצבת שלמדה שנה -שנתיים לא באמת יכולה להכיר מבפנים את כל תהליכי הבניה והרבה פעמים מתכננים דברים בלי שום הבנה אמיתית איך זה בנוי או שהולכים על סטנדרטים בבניה
בקיצור הסקאלה גדולה בין מעצבת למעצבת

• הוסף לסימניות
אבל תקחו בחשבון שעיצוב של דירת יוקרה ממש לא מסתכם ב 300 אלף שקל, אלא רק המטבח עולה יותר מזה, אז ברור שהיא יכולה להרשות לעצמה לדרוש כזה מחיר.
ודבר נוסף: בציבור שלנו, בעלי הדירות הסטנדרטיות לא יכולים להרשות לעצמם שהיפוץ ייארך שנה - שנתיים, כל חודש שגרים מחוץ לבית עולה שכירות טבין ותקילין.
היא לא דיברה בכלל על עיצוב סטנדרטי של דירה סטנדרטית, אלא על משהו במושגים הרבה יותר גבוהים.

• הוסף לסימניות
ענין התשלום למעצב פנים או אדריכל הוא לרוב אחוזים מגובה עלות השיפוץ (תנסו לחשבן ותראו)
ולכן כנאמר למעלה- כאשר סטנדרט הבניה הוא גבוה מאד, מוצדק לשלם למעצבת סכום גבוה מאד, אך כאשר הבניה היא במינימום הנדרש לחיות גם התשלום לאנשי מקצוע בהתאם.

• הוסף לסימניות
אני נתקלתי בלקוחה שביקשה עבודה לתכנון יחידת דיור להשכרה, מתוך שטח קיים (מחסן)
כשנתתי לה את הצעת המחיר שלי, היא גיחכה ואמרה שקיבלה אתמול הצעת מחיר מאדריכל (ככל הנראה לא חרדי) בסכום של 15,000 ש"ח, והיא לא האמינה שאתן לה את כל התכניות במחיר שהוא פחות משליש מזה,
לא מדובר על משפחה משופעת בכסף, רק גרים בעיר חילונית, ומשתמשים בבעלי מקצוע משם,

לא יודעת בוודאות אם היא סגרה במחיר כזה, בכל אופן איתי היא לא סגרה.

• הוסף לסימניות
ומצד שני נתקלתי בלקוחות שהגיעו אלי אחרי שקיבלו הצעת מחיר בחצי מחיר לדוגמא להיתר במחיר נמוך מאד שבכלל לא שווה את העבודה והטרטור שבצידה,
אנחני עובדות במקצוע מספיק מאסיבי ודורש ואין סיבה שלא נתוגמל בהתאם,
ללקוח שלא מבין מהצד נראה לו לפעמים מה הבעיה רק תשרטטי את מה שאני אומר וכו ולרוב זה הרבה יותר מיזה....

• הוסף לסימניות
בעקבות מה שעלה כאן- חשבתי על זה בימים האחרונים.
והמחיר שכתבה אורית לא נשמע כ"כ מופרז.
אנחנו הרי יוצאים מנקודת הנחה שמדובר בדירות בבנייני יוקרה, לא בבניין בקבוצת רכישה במודיעין עלית, ולא בבניין שיכונים בקרית יובל.
מדובר באנשים שמוכנים להשקיע בשיפוץ ובעיצוב ולא מתחשבנים על כל שקל.
הדירות לרוב גדולות יותר בשטחן (אם כי יש גם דירות קטנות של 60-90 מ"ר) ומדובר בעסקה שכוללת הכככל, לא רק תכנון, תכניות עבודה ובמקרה הטוב גם מעט תכניות נגרות/ ריצוף וליווי מינימלי, אלא הכל:
תכנון פנים, תכניות עבודה, מטבח, פריסות לכל הריצופים והחיפויים, פרטים מיוחדים, גבס רב, נגרות לכל הבית, סטיילינג לכל חלל, ליווי בקניית החומרים, ליווי בשטח (לא פיקוח עליון אלא מעקב צמוד אחרי הבניה), תכניות תאורה מדוייקות וקנית גופי תאורה, קנית אביזרים משלימים.
גם מבחינת זמנים- אם פרויקט רגיל (ללא תכנון חוץ והיתרי בניה) אצלנו עובדים עליו כמה חודשים בשלב התכנוני ועוד כחצי שנה בשלב הבניה,
במקרים המדוברים- מטבע הדברים גם שלב התכנון מתארך יותר וגם השלב בפועל ארוך יותר כי הליווי הוא צמוד הרבה יותר ולאורך זמן עד לאחר כניסה לדירה וביצוע כל הפינישים.
יוצא מכך שהמחיר שמעצבת דורשת על דבר כזה הוא לא פי שניים מהמחירים המקובלים אצלנו אלא פי חמש ושש בהתאם להיקף העבודה המטורף.
אמנם בסופו של תהליך המעצבת נשארת עם סכום הוגן יותר גם בחלוקה לשעות עבודה, אבל עדיין כאב הראש גדול פי כמה.

כמובן שגם במחוזותינו מצויים כאלו לקוחות 'שמנים' אך מטבע הדברים הם מועטים ביחס לכלל הציבור.

• הוסף לסימניות
רק לסבר את האוזן..(או את העין) תל אביב מלאה במגדלי יוקרה ולא רק עשירים קונים שם... גם זוגות צעירים שלוקחים משכנתא מאוד גבוה והכל בשביל החלום הגדול..
ידוע כי בציבור החילוני שכשהם מחליטים להשקיע על שיפוץ של בית אז זה ברמות אחרות. אבל היא דיברה על לבחור את הלקוחות שמתאימים לנו לקחת מהם סכום הוגן ואז כמובן את כל השקעה והמרץ שלך את מוציאה על 2-3 לקוחות לתקופה מוסיימת ולא 10 לקוחות בחצי שנה שאת מרוויחה מכל אחד מהם 7 אלף שקל... ואת נקרעת בשבילם ואז לא מרגישה מסופקת כלכלית..ואפילו רק לעשות תכנון עם 3 סקיצות שכל פעם משנים לך ורוצים משהו אחר לוקח לך שעות וימים והמוןן אנרגיות בשביל סכום מאוד זהיר.. עבודה קשה יש גם במחיר הנמוך וגם במחיר הגבוה ולא משנה כמה את מלווה אותם ובאיזה רמה את יורדת בתכנון..

• הוסף לסימניות
מישהי מעודכנת במחירים במגזר הכללי? כמה מקובל לקחת עבור תכנון פנים של וילה ועריכת תוכניות לביצוע בבית בן שתי קומות סך 200 מ"ר בשתי הקומות?

• הוסף לסימניות
ייצא לי בתקופה האחרונה לשמוע משהי מהציבור הכללי שמבינה מאוד בתחום העיצוב והאדריכלות על כל מיני נושאים שקשורים לתחום וייצא לי לשמוע שהיא דיברה על תמחור נכון ואיך למשוך לקוחות ואז היא אמרה נתון שהשאיר אותי עם פה פעור:
לקחת 20 אלף שקל על שיפוץ של בית כשכר טרחה זה מחיר נמוך מאוד!! המחיר היותר הגיוני זה לפחות 60-80 אלף רק על שכר טרחה של מעצבת!!! אני לא כל כך הבנתי איך זה יכול לעבוד בציבור החרדי,
רציתי לשאול אתכן האם אתן עבדתן בסכומים כאלה? או עובדות? האם זה משהו שקיים בציבור שלנו? ואני לא מדברת על לקוחות עשירים מדברת על לקוחות פשוטים שקונים דירה ורוצים לעצב אותה בשיפוץ של 300 אלף (שזה יפה)
ועזבו עכשיו את כל עניין גודל הבית וכו.. הבחורה הזאת כלל לא דיברה על זה.. היא דיברה על שיפוץ שמעצבת משקיעה לפחות שנה עד שנתיים (אם קיים כזה דבר בכלל- לא נתקלתי בזה) ולוקחת סכומים כאלה.
אני ממש מרגישה שחסר לי איזה מידע בתחום הזה..
מחכה שתחכימו אותי מה אתן חושבות על זה ואם זה ככה בצבור החרידי- דתי.
זה נשמע שמדובר על בית ( פרטי/ כמה מפלסים/חצר/ בריכה וכו׳)
ולא על דירה.
בוילה כזאת השטח ענק, ורמת ההשקעה גדולה.
בציבור שלנו לא ישלמו רק על שכר טירחה סכומים כאלה...
כי גם המשכורות הם בערך שליש מאצלם...

• הוסף לסימניות
מישהי מעודכנת במחירים במגזר הכללי? כמה מקובל לקחת עבור תכנון פנים של וילה ועריכת תוכניות לביצוע בבית בן שתי קומות סך 200 מ"ר בשתי הקומות?
זה תלוי מה התוצאה שאת צריכה להגיע אליה. אני למדתי לערוך רשימה של כל חלקי השרטוט הנדרשים כולל מפרטים ולתמחר כל דבר בנפרד. גם הדמיות אם צריך ואנשי מקצוע. ואז לסכם את כל העלויות הכרוכות בביצוע העבודות. כמובן להוסיף 10% למחיר והנה יש לך את התמחור:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה