שאלה לעורכים עבור צלמים

• הוסף לסימניות
רציתי לדעת באיזה צורה אתם מקבלים את החומר הגלם מהצלם?
האם מקובל להעביר את החומר בקלטות או שהחומר מגיע כבר דיגיטלי?
חשוב לי לדעת כי חלק מהצלמים שדברתי איתם רצו להעביר לי קלטות, והבעיה שאין לי מסרטה...
אם אתם אומרים שאין הרבה סיכויים למצוא צלם שממיר בעצמו את החומר, אחשוב על קניית מצלמה. אם כן, על איזה סוג אתם ממליצים?

תודה רבה לעונים

• הוסף לסימניות
צלמים לא מעבירים את החומר (אני עדיין לא פגשתי, ופגשתי הרבה..)
היום כבר עבר עידן הקלטות, והמצלמות הן מסוגHD.
כך שלקנות, את צריכה מצלמת minidv הכי פשוטה, כי את צריכה רק המרה.
דעי שמצלמות להמרה נשחקות הרבה.
יש גם איזה שהוא מכשיר שמיועד רק להמרה אך לא שווה לך להשקיע בו
כי בעוד תקופה כבר לא יהיה אקטואלי.

• הוסף לסימניות
למצוא מצלמה של קלטות מיני DV חדשה, כבר כמעט ואין בחנויות כי כולם עברו לצלם על זכרון נייד וכו', מה שכן אפשר למצוא כאלו מצלמות ביד2, ושוב, הרי בסך הכל מדובר רק בהמרה של החומר ולא בצילום ממש, אני באופן אישי קניתי מצלמה כזו יד2 מחבר שלי, וככה אני עובד עם אותם צלמים שמעבירים לי חומר כזה. חשוב לציין כי יש יתרון נוסף בהחזקת כזו מצלמה בזה שיתכן ומתי שהוא יביאו לך לקוחות פרטיים חומרים בכאלו קלטות, כך יהיה יותר קל לעבוד איתם ולא לרוץ לאנשים פרטיים כדי להמיר את קבצים אלו. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
צלמים לא מעבירים את החומר (אני עדיין לא פגשתי, ופגשתי הרבה..)
היום כבר עבר עידן הקלטות, והמצלמות הן מסוגHD.
כך שלקנות, את צריכה מצלמת minidv הכי פשוטה, כי את צריכה רק המרה.

לא כ"כ הבנתי אותך
אם כבר עבר עידן הקלטות, אז דווקא חבל לקנות,לא? ומה התכוונת שצלמים לא מעבירים את החומר-ממה למה?
ואלה שמצלמים בhd-איך את מקבלת את זה?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
עבר עידן הקלטות כמו שכתב רעמים מבחינת זה שהיום יש מצלמות hd שמצלמות על זיכרון נייד, שבלחיצת העתק-הדבק מעבירים אותו למחשב. אלו המצלמות שנמצאות היום בחנויות.
הרבה צלמים מצלמים עדיין על מיני די וי - לוקח זמן עד שמשדרגים ציוד.

צלמים לא מעבירים את החומר - הכוונה ממירים מקלטת לקובץ avi.

ולא חבל לקנות, במיוחד אם את לא מצלמת אלא רק ממירה, לא מדובר בהוצאה יקרה (במיוחד ביד 2) ועוד יקח כמה שנים טובות עד שלא יהיה זכר למצלמות האלו בשוק הלקוחות הפרטיים. וגם אצל הצלמים זה לא נגמר מחר.
תמיד יבוא אליך לקוח עם קלטות אלו (כמו שעד היום יש כאלו שמגיעים עם קלטות היי-8...)

• הוסף לסימניות
HD לא קשור לסוג המדיה.
גם SD אפשר לצלם על כרטיסי זכרון / הארד דיסק וכו'
גם המינוח 'דיגיטלי' אינו מדוייק, גם קלטות Mini Dv הן 'דיגיטליות' למרות שמדובר בסרט, החומר מקודד דיגיטלית על הסרט (בשונה ממצלמות אנלוגיות של פעם)

לגבי העברה לעריכה - אני כצלם וידאו מצלם במצלמה שמקליטה בו זמנית גם לקלטת וגם להארד דיסק, אבל לעורכים אני מוסר את החומר דווקא מהקלטות. עניין של נוחות, הכי קל למסור את הקלטות ולא להתחיל בסבב של הארד דיסק הלוך וחזור (מי שלא מעביר קלטת משתמש בדרך כלל בהארד דיסק שעושה את הדרך שוב ושוב מהצלם לעורך וחזרה לצלם וכו')

את ההארד דיסק אני פורק בבית למחשב, ושומר את החומר גלם כגיבוי עד מסירת הסרט הערוך ללקוח.
כמובן שבמקרים שאני עורך לבד זה מאוד נוח שהכל מוכן לעבודה מיידית, כל שוט כקובץ AVI נפרד וכו'

בכל מקרה ברור שתצטרכי לקנות מצלמה לדגימה
(אפילו מצלמה שבורה שעולה גרושים. את צריכה רק את מערכת הקריאה ויציאת הDV תקינות.. אני מאמין שאפשר למצוא מצלמות שנשברה להן העדשה וכדו' ולא שווה לתקן אותן)

• הוסף לסימניות
עוד שאלה-

תהיה לי בעיה אם אני קונה מצלמה שמצלמת בשיטת NTSC? או שהיות וזה רק לקריאת החומר זה לא משנה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;674506:
תהיה לי בעיה אם אני קונה מצלמה שמצלמת בשיטת NTSC? או שהיות וזה רק לקריאת החומר זה לא משנה?

בארץ מצלמים בשיטת pal וצריך לשים לב לנקודה הזאת כשקונים מצלמה לקריאת קלטות, אחרת זה לא יעבוד!
אני גם מחפש כעת מצלמת מיני דיוי להמרה, אם יש למישהו רעיון בשבילי אשמח לשמוע..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרוסמדיה;673190:
יש גם איזה שהוא מכשיר שמיועד רק להמרה אך לא שווה לך להשקיע בו

איזה מכשיר קיים להמרת מיני דיוי? אתה אולי מתכוון פלייר של דיוי-קאם?

• הוסף לסימניות
תודה
הבעיה שכששואלים אנשים שמוכרים את המצלמה שלהם אם זה PAL או NTSC, הם לא תמיד מבינים...

• הוסף לסימניות
כתוב על המצלמה אם היא PAL או NTSC

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה