שאלה לצירים האם ללמוד ציור

• הוסף לסימניות
שאלה לצירים:
אני כבר שנים מקשקשת דמויות בסגנון קומיקס (תמיד שיש לידי דף ועט הדף מתמלא בשניות בדמויות שונות ) אבל אף פעם לא ממש פיתחתי את זה.
אני יודעת לאייר יפה הבעות פנים אבל תנועות גוף לא משו. אני גם מודעת לעובדה שרוב הקישקושים שלי הם די חוזרים על עצמם השאלה אם זה שאני מקשקשת הרבה בעיקר איור פחות ציור זה אומר שיש לי את זה? כדאי לפתח ? או שיש הרבה שמקשקשים אבל לאו דווקא מצביע על כך שיש לה כישרון?
אגב צביעה בשמן מים וכד ' אני פחות אוהבת. אין לי סבלנות לציורי קיר וציורי שמן.אני אוהבת קליל .וגם יש לי בעיה עם פרופורציות(שוב לא למדתי אףפם רציני.:eek:....)

אשמח לתשובתכם

• הוסף לסימניות
אם את אוהבת את זה ונמשכת לתחום, אז לדעתי כדאי לך לנסות.
מקורס רציני וטוב את יכולה לצאת עם המון כלים וכללים שישפרו ויקפיצו את הציורים שלך.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
קורס יכול מאוד לשפר אבל [במחילה מהקורסים ולו הטובים ביותר] היום קשה מאוד למצוא עבודה בתחום וחבל להשקיע כסף .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה כהן;1678403:
קורס יכול מאוד לשפר אבל [במחילה מהקורסים ולו הטובים ביותר] היום קשה מאוד למצוא עבודה בתחום וחבל להשקיע כסף .

למה את אומרת?
ממש לא מסכימה איתך

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם את רוצה לגשת לעשות לך מקצוע ממשהו שיש בידך, והוא ברמה חובבנית - זה פשוט עוול לצרכנים.
אם יש לך כשרון לכי, תשקיעי בו, תפתחי. אח"כ תראי אם ועד כמה מתאים לך לבנות על זה בסיס למקצוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה כהן;1678403:

בכל תחום קל או קשה למצוא עבודה - תלוי בסייעתא דשמייא.
אני ממש לא מסכים איתך. יש כאלה שמתפרנסים יפה בתחום ויש כאלה שפחות.
כל אחד עושה את ההשתדלות שלו...
כמובן, אם עוברת תקופה ארוכה, ואין התקדמות, כדאי באמת לחפש מקור פרנסה נוסף.

• הוסף לסימניות
אני לא מצליח להבין מה הקשר למה שהיא שאלה.
השאלה הייתה האם ללמוד, לא האם כדאי להתפרנס מזה.
יש הרבה אנשים שמציירים כי זו נטייה טבעית שלהם, והם לא מנתבים את זה בהכרח לעבודה מכניסה.
הם מציירים כי זה צורך נפשי. אני בכ"א מרגיש כך...

לדעתי כדאי לפתח את הכישרון הזה, גם אם לא לכולם זה מקור פרנסה מכניס במיוחד.

• הוסף לסימניות
לעיתים אדם אינו יודע ממה יתפרנס.
התברר לי שאיזה קורס טפשי לנערים בני 12 בחופש גדול אחד
בו לימדו תיכנות למתחילים ונתנו שוקו ולחמניה,
היום מפרנס את בני בכבוד.
הייתי בטוחה שהוא יאכל את הלחמניה וישתה את השוקו
ולא יסתובב בחוץ.
התברר שהלימוד לא היה בסיסי כלל ועיקר,
ובני תיכנת לכל מיני אנשים בחינם או בסכומים פעוטים, עד שהגיע למשהו ששכר את שירותיו
והשאר היסטוריה.
כמובן שהוא למד עוד ועוד בעצמו מספרים, אבל זה היה הבסיס.
אני חושבת שכדאי ללמוד, כי אם אדם הוא צייר בנפשו כדאי לו לפתח את הכשרון באופן מקצועי.
(כמובן אם מתאפשר לו כלכלית).
בתחילה יצייר להנאתו ולאט לאט הקב"ה עוזר.
חשוב לדעת שלא כדאי לבנות על ציור כמקור פרנסה עיקרי.
אני למשל, מציירת עבור בתי איורים לדפי עבודה במתמטיקה למחוננים שהיא מכינה לבית ספר.
זה משדרג את ההוראה ברמות, והופך את מה שהיא מכינה לאטרקטיבי יותר.
בהצלחה בכל החלטה שתתקבל.

• הוסף לסימניות
אם את שואלת לגבי כשרון בסיסי שלך באיור-
1. הצלחה = 1% כשרון + 99% עמל
2. את לא חייבת ללמוד שמן וכו'. אפשר ללמוד איור דיגיטלי ורישום חופשי
3. אולי תעלי את הקשקושים והמומחים דכאן יוכלו לכוון אותך יותר.

אם את שואלת לגבי פרנסה מאיור-
1. סייעתא דישמיא- ברור!!
2. יש כאן מלא אשכולות בנושא
3. לא להתפתות אחרי המכונים למיניהם שמבטיחים עבודה ומשכורת מובטחת אחרי שנה של לימודים. באיור עובדים כעצמאיים, ובד"כ אין מיד משכורת שלימה. לוקח זמן עד שמשתפשפים ובונים קהל לקוחות. בשורה התחתונה אפשר להתפרנס מזה. (תקחי בחשבון שה עבודה כעצמאית על כל הפלוסים והמינוסים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ishai;1678766:
אני לא מצליח להבין מה הקשר למה שהיא שאלה.
השאלה הייתה האם ללמוד, לא האם כדאי להתפרנס מזה.
יש הרבה אנשים שמציירים כי זו נטייה טבעית שלהם, והם לא מנתבים את זה בהכרח לעבודה מכניסה.
הם מציירים כי זה צורך נפשי. אני בכ"א מרגיש כך...

לדעתי כדאי לפתח את הכישרון הזה, גם אם לא לכולם זה מקור פרנסה מכניס במיוחד.
מי שיש לו אהבה לציור חייב לפתח את זה בבחינת ''על כורחך אתה חי..." גם אני, הציור בנשמתי. אבל למען ההגינות ,אני כותבת למי ששואלת אם להשקיע כסף, שככל שאני יודעת ומיניסיון, בשנים האחרונות קשה להרוויח בתחום, ואני לא בודה את הדברים מליבי הכואב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה כהן;1679151:
שככל שאני יודעת ומיניסיון, בשנים האחרונות קשה להרוויח בתחום, ואני לא בודה את הדברים מליבי הכואב.

מעניין אותי מאוד מה השתנה בשנים האחרונות?? :(

• הוסף לסימניות
שיהיה ברור: אני אישית ,לא על הפרנסה אני מצטערת, ממש לא. אלא על המשהו הזה שבתוכי שרוצה לבטא את עצמו ולא רק למגירה או למחשב האישי
ועוד משהו :לא אני העליתי את הנושא אלא משהוא אחר ואני נסחפתי בגילוי הלב.

• הוסף לסימניות
אני נכנסתי אחרי יום שלם וממש הופתעתי:p
אני מתכננת בקרוב להעלות את " הקישקושים" שלי כהמלצתכם.ונראה מה תגידו
לגבי פרנסה אני מכירה את התחום אני גרפיקאית שמשוגעת על האומנות והיצירה ולא ממש הולך לי להכניס כסף מהגרפיקה
זה באמת עיניין של ס"ד
ואני לאו דווקא רוצה ללמוד בשביל פרנסה
השאלה הייתה בכללי אם כדאי לפתח כישרון שהוא לא ממש מפותח.
בכ"א תודה על מלאי התגובות...:D

• הוסף לסימניות
אני הייתי ממליצה לך ללמוד אצל הענדי שטרנברג
היא מקסימה!
את תתפתחי אצלה המון!!

• הוסף לסימניות
אני הייתי ממליצה לך ללמוד אצל הענדי שטרנברג
היא מקסימה!
את תתפתחי אצלה המון!!

הענדי מהממת אבל אם את רוצה רק איור קליל אולי כדאי לך מלכתחילה ללמוד אצל אחת כמו שירי כהן למשל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה