שאלה לצלמים/ת

• הוסף לסימניות
האם אתם נוהגים להמיר את קבצי הraw שלכם לקבצי dng. ורק אז עובדים עליהם בcamera raw? או שזהו מהלך מיותר לדעתכם?

• הוסף לסימניות
מיותר, לדעתי. אני לא עושה את זה.
האמת היא שאני עורכת את הרואו בעיקר בתוכנת הבית של קנון - DPP, כי היא מהירה בהרבה מהתוכנות של אדובי (וגם כי הצבעים שהיא מייצרת מדוייקים יותר עבור קנון, מאחר והיא תוכנה של קנון).
לפעמים אני מכניסה כמה תמונות מחתונה ללייטרום בשביל לערוך אותן בצורה יותר מיוחדת (שחור-לבן וכדו'), אבל גם במקרים האלה אני לא ממירה ל-DNG.

• הוסף לסימניות
טוב לדעת... השתמשתי איתה קצת והפסקתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;910340:
מיותר, לדעתי. אני לא עושה את זה.
האמת היא שאני עורכת את הרואו בעיקר בתוכנת הבית של קנון - DPP, כי היא מהירה בהרבה מהתוכנות של אדובי (וגם כי הצבעים שהיא מייצרת מדוייקים יותר עבור קנון, מאחר והיא תוכנה של קנון).
לפעמים אני מכניסה כמה תמונות מחתונה ללייטרום בשביל לערוך אותן בצורה יותר מיוחדת (שחור-לבן וכדו'), אבל גם במקרים האלה אני לא ממירה ל-DNG.
הdpp באמת הכי מומלצת לעריכת קבצי ראו?(יש לי מצלמה של קנון)
יש עוד צלמים שמעדיפים אותה על פני התוכנה של אדובי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י PV;910424:

אם רבקה אומרת,
אפשר לסמוך עליה...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י PV;910424:
בוודאי, צלמים רבים.
היא מאוד בסיסית, לא מאפשרת עריכה מושקעת. אבל לי היא מתאימה כי:
1. בחתונות בכל מקרה עריכה בסיסית היא כל מה שאני צריכה. אי אפשר לערוך בצורה מושקעת מאות תמונות לכל לקוח...
2. בפורטרטים אני במילא עורכת את העריכה המושקעת בפוטושופ (כקובץ ג'ייפג), והשלב של עריכת הרואו הוא בסיסי ורק עבור תיקוני חשיפה, וגוון, וקצת קונטרסט כללי.

לסיכום, לי היא מתאימה.
מי שצריך את היתרונות של עריכת רואו מושקעת יותר, למשל עריכות מקומיות (הבהרה של חלק מסויים בתמונה), שינויי גוון מתקדמים יותר וכדו' - ייתכן שעדיף לו להשתמש בלייטרום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה