שאלה מוזרה מס 2 -ואחרונה...

• פותח הנושא SPOT
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנוש-;1297279:
מה עומד מאחורי אי הסכמה לפלאשים, או למטריות?

סליחה על הבורות.
הרבה דברים מוזרים שמעתי בחיי, אבל זה...

יש אנשים שמפריע להם הפלאש בעיניים, אז שמצלמים אותם תמונה אחת שתיים זה לא נורא,
אבל אדמו"ר או רב, שהצלם עומד מולו ודופק תמונות על כל תזוזה, בפרט בחתונה שהאדמו"ר הוא מהמשפחה, זה מאוד מאוד מפריע.

• הוסף לסימניות
היינו כבר בחתונה שאחד מהצדדים התנגד לצילומים בחופה, והצד השני דווקא רצו צילומים בחופה.
הפשרה הייתה שנצלם מרחוק בעדשת טלה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1297382:
יש לנו סרט של חתונת הורי לפני כ45 שנה (מסרטת סופר8) רואים שם את אחד הדודים הצדיקים מסתתר מאחורי המגבעת עקב העיקרון לא להצטלם בשום אופן.
קראתי פעם שהיו צדיקים שהיה להם עקרון שלא לצייר/ לצלם צלם אנוש, וגם לא לתלות ציור/צילום על הקיר.
את הטעם לעניין אני לא זוכרת.
כשעבדתי בחברה עם חילונים, שאלו אותי לא מעט פעמים איך מותר להצטלם, הרי נאמר: "לא תעשה לך צלם וכל תמונה"
הם לא כל כך טעו בהבנתם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1297382:
יש לנו סרט של חתונת הורי לפני כ45 שנה (מסרטת סופר8) רואים שם את אחד הדודים הצדיקים מסתתר מאחורי המגבעת עקב העיקרון לא להצטלם בשום אופן.
קראתי פעם שהיו צדיקים שהיה להם עקרון שלא לצייר/ לצלם צלם אנוש, וגם לא לתלות ציור/צילום על הקיר.

הענין מוכר. מה שחמוד פה זה שאין להם עיקרון לא לצלם, אלא יש להם כנראה עיקרון לצלם בסוד...

או מהסיבות האחרות כמובן..

• הוסף לסימניות
אין מנוס מלעלות את האיזו לרמה הגבוהה ביותר (שתוצאותיה יאפשרו ניקוי רעשים),
לצלם על A ואם מוכנים לשלם אז לצלם בRAW ולנקות את הרעשים בתוכנה טובה כמו NIK
ואם יש לכם איך להשיג, אז יהיה נחמד להוסיף סופטבוקס קטנצ'יק על הפלאש של המצלמה.
ואם אתם מצלמים עם מצלמת FF, זה ודאי עדיף.

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם על אחד הרבנים שמסרבים שיצלמו אותם, ושאל אותו האדמו"ר מבעלזא שליט"א , מדוע אתה מסרב, הוא ענה לו שכתוב בספרים הק' שיש עולם מיוחד למעלה שמיועד למי שאין זכר של תמונה ממנו בארץ, ענה לו האדמו"ר , יפה מאד, אבל אתה תהיה שם לבד...
אבל יחד עם זה צריך להדגיש כי היו רבים מגדולי ישראל שמאד הקפידו על כך

• הוסף לסימניות
לא שמעתי על מעשיה זו, אבל למה הוא יהיה שם לבד? היכן כל גדולי האומה עד המצאת המצלמה? הלואי היה ניתן לבחור לחלוק עמם מקומם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1297382:

מרן החפץ חיים זצוק"ל ביניהם

• הוסף לסימניות
אין מנוס מלעלות את האיזו לרמה הגבוהה ביותר (שתוצאותיה יאפשרו ניקוי רעשים),
לצלם על A ואם מוכנים לשלם אז לצלם בRAW ולנקות את הרעשים בתוכנה טובה כמו NIK
ואם יש לכם איך להשיג, אז יהיה נחמד להוסיף סופטבוקס קטנצ'יק על הפלאש של המצלמה.
ואם אתם מצלמים עם מצלמת FF, זה ודאי עדיף.

לא הבנתי למה לצלם על A ?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KOBI13;1297765:

נכון עדיף לצלם על P ראיתי שהרבה מקצוענים משתמשים בה
כנראה זה קיצור המילה Professional.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KOBI13;1297765:

כי אז הפלאש לא משתלט על התמונה, והמצלמה קודם כל מודדת כאילו
אין פלאש, וככה הפלאש הופך למילוי ולא לתאורה ראשית (כך הרקע לא חשוך). בP המצלמה בוחרת מה שמתחשק לה...
אהה.. ועוד דבר, מדידה כללית ולא נקודתית.

• הוסף לסימניות
לא מכיר את. מערכת המדידה בנידון. בקנון בכל מקרה המצלמה מודדת כאילו אין פלאש. המדידה של הפלאש נפרדת והיא על גבי המדידה של המצלמה.

• הוסף לסימניות
והחסרון של a שמהירות התריס תרד למהירויות נמוכות מדי.
בכל מקרה עדיף m

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1297804:
כי אז הפלאש לא משתלט על התמונה, והמצלמה קודם כל מודדת כאילו
אין פלאש, וככה הפלאש הופך למילוי ולא לתאורה ראשית (כך הרקע לא חשוך). בP המצלמה בוחרת מה שמתחשק לה...
אהה.. ועוד דבר, מדידה כללית ולא נקודתית.

ממש לא חושב שזה ההבדל בין A לP.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1297783:
נכון עדיף לצלם על P ראיתי שהרבה מקצוענים משתמשים בה
כנראה זה קיצור המילה Professional.
?
עדיף מאשר M??

• הוסף לסימניות
הבעייה הגדולה בצילומי אירועים של דתיים, זה שאם המד אור (או המיקוד) נופל על השמלה הלבנה, התמונה תצא חשוכה, אם יהיה על הפראק או הסרטוק, התמונה תצא שרופה.

מה עושים? בודקים קודם כל באולם על מצב אוטומטי את מדידית האור בצורה כללית, אח"כ מעבירים לידני, עם פלש מילוי חלש!

• הוסף לסימניות
מאוד תלוי בתאורה הקיימת, אם מדובר באולם מואר יחסית ויש לך מצלמה מתקדמת שמאפשרת צילום באיזו גבוה ונקי יחסית (5D3, D800 ודומיהן) תוכלי לצלם באיזו 5000-6400 (ובמקרים קיצוניים גם 8000) צמצם פתוח (נניח סביב 4) ותריס 125 (לריקודים רגועים בלבד) עם פלאש מילוי עדין.

אני הייתי מפזר באולם בכמה פינות פלאשים קטנים (דוגמת YN560) אינני חושב שזה משהו שיפריע למישהו, בלי חצובות ענק, כבלים, מטריות וכו׳, 3 כאלו חשופים מכיוונים שונים ׳יפתחו׳ מעט את התמונה.

אני צילמתי לא מזמן חתונה של אדמור מפורסם באשדוד, לא אפשרו לי לצלם כלל בחופה למרות שהצד השני מאוד רצה, ובריקודים אסרו עלי לפתוח פלאשים, דווקא בנשים לא הפריע להם ושם הקמתי 4 פלאשים גדולים עם מטריות ללא בעיה.
לאחר מכן הסתבר שכל הבעיה היתה בגלל דוד אחד שהוא מתנגד חריף לצילום ומרגע שהוא עזב הותר לי לצלם איך שאני רוצה..

הבעיה העיקרית בסוג הזה של האירועים הוא הצורך של הצלם להתמקד במותר ואסור במקום בצילום עצמו.. זה חבל, ומוטב לסכם דברים ברורים מראש ולוודא שהסיכום מקובל על כולם ולא שהצלם ייאלץ להתמודד באירוע עם דעות שונות והגבלות לא צפויות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1297838:
לא מכיר את. מערכת המדידה בנידון. בקנון בכל מקרה המצלמה מודדת כאילו אין פלאש. המדידה של הפלאש נפרדת והיא על גבי המדידה של המצלמה.

בדיוק! אנחנו רוצים שהמצלמה תתייחס כאלו אין פלאש, והפלאש יהיה כמילוי.
לגבי מהירויות, אתה לא תרד למהירות כ"כ נמוכה, אם תהיה על איזו מספיק גבוהה.
מה גם שמי שרוצה עבודה מקצועית יותר, הייתי ממליץ לו במקרה הזה, להוסיף צלופן
על הפלאש בהתאם לצבע התאורה באולם (כגון ירוק עם תאורת פלורוסנט וכ'), לכוון
את הWB ואז המילוי של הפלא יתמזג יפה עם תאורת האולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1297848:
ממש לא חושב שזה ההבדל בין A לP.

אין הבדל?? אז מי מיותר מבין המצבים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1297912:
אין הבדל?? אז מי מיותר מבין המצבים?
יש, וה-P פרוגרם מיותר :)
ישנה אפשרות עם עדיפות צמצם, עדיפות תריס, אוטומט, וידני.
באירועים עם תאורה קבועה ובשימוש עם פלאשים אין ספק שהעדיפות היא למנואל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה