כללי שאלה מוסרית שהתגלגלה לפתחי

• הוסף לסימניות
לדעתי - לידע את שמעון שאתה מספר לראובן שיש כאן העתקה. תוך כדי, אפשר להמליץ לשמעון לעשות כמה שינויים, שישאר הסגנון אך לא העיצוב המועתק בשלמותו. בני אדם מבינים כשמסבירים להם ומשתפים אותם. שניהם יעריכו אותך יותר כאדם מוסרי ואיכפתי.

• הוסף לסימניות
מרתהרב יקירי-הזהר בלשונך יש פה חברים בפרום הטוענים שפפסי יותר טוב מקוקה קולה (לך תבין אותם..אתה יודע טעם החיים וכו'..)
אתה עלול עוד לפגוע במשהו (-:
בברכה,
יוסי.

• הוסף לסימניות
כמי שעוסק גם באסטרטגיות שיווק - דבר ראשון אני נותן ללקוח קורס קצר בפרסום. אני תמיד מדגיש, שהנעלם הגדול בכל מודעה, עיצוב או כריכה של ספר הם: מי יהיה השכן שלך על לוח המודעות, בעיתון או על השולחן בחנות הספרים.
יתכן ותשקיע המון במודעה יפה - אך בדיוק לידך תהיה מודעה בדיוק באותו הסגנון, והאפקט ירד ל-10 עד 25% - זה דבר שאין עליו שליטה.
כדי שלא יהיו הפתעות - אני בונה את האטרטגיה תמיד על הדגשת השוני, היחודיות של המוצר המסויים. אם לקוח אומר שמודעה מסויימת מוצאת חן בעיניו, אני מנסה למצוא ביחד איתו מה הנקודה שתפסה אותו. לאחר מכן אנו מחליטים מה המסר - הייחודי רק לו - שיהיה במודעה שלו, ובונים ביחד משהו חדש לחלוטין. כך הוא מרגיש שאכן הוא קיבל מה שהוא רצה וגם צריך.
כך בכלל לא עול השאלה הנידונה. זה לא יעיל, זה לא חכם ובודאי לא שווה את ההשקעה - להעתיק סגנון...
זו לא שאלה הלכתית - זו פשוט שאלה של כיצד לפרסם נכון.

• הוסף לסימניות
זה נכון מה שאלי7 העלה.

גם לדעתי שווה לפנות אל שמעון שלטובתו שווה לו להשקיע עוד מעט מאמץ ולשנות, משום שעבודה כמו זו שלו כבר נמצאת בשוק, וזה יפגע במוצר שלו.
אם נרצה להביע מעט אכפתיות אפשר להעלות לו רעיונות לשינוי (אם יש), ע"מ שירגיש שיש לו כיוון.

• הוסף לסימניות
עד כמה שאני מבין השני דווקא רוצה לפגוע בראשון, אחרת אתם צודקים.
ברגע שמטרת השני זה לפגוע, מה לי הכא מה לי התם.
כמובן שאם הוא לא רוצה להרוס את קשרי המסחר עם הראשון אין כאן בכלל שאלה, מה שנראה זה שמרתהרב מדבר בעיקר במצפון שלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה