שאלה מכיוון פשוטי העם :)

• הוסף לסימניות
אם אני רוצה להוציא ספר, ואני רוצה ייעוץ לגבי הכריכה שלו (מבחינה שיווקית, מבחינת רעיון שימכור וכו'),
ייעוץ לגבי אופן השיווק, דרכי הפרסום וכד' -
אז מה אני מחפשת בעצם?
קופירייטר?
משרד פרסום?
גרפיקאי עם ראש רעיונאי?
פרסומאי?
למי פונים ומה ההבדלים בין האנשים הקטנים לחברות הגדולות?
תודה לכל מי שיש לו סבלנות. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1456275:
אסטרטג > קופיריטר>גרפיקאי/ת
ההבדל הוא במחיר

ההבדל הוא לא רק במחיר. גרפיקאי יכוון מהכיוון הגרפי, קופירייטר - מהכיוון המילולי.
אסטרטג יכוון מההיבט השיווקי נטו.
כמובן, יש גרפיקאים וקופירייטרים בעלי גישה שיווקית נכונה שיוכלו לכוון היטב לבחירה של כריכה מתאימה, אבל צריך לדעת על מי "ליפול".

ההבדל בין האנשים הקטנים לחברות הגדולות - טוב, כאן זה באמת המחיר :)

• הוסף לסימניות
אמאלה, אז איך יודעים על מי ליפול?...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1456312:
אמאלה, אז איך יודעים על מי ליפול?...

דבר ראשון, מתפללים לסיעתא דשמיא!!!
דבר שני, אם יש אנשים שאת מכירה מתחום ההוצאת ספרים, תפני אליהם ותבררי אצלם מול מי הם עבדו, בדרך כלל אנשים אוהבים להפנות לאנשי מקצוע טובים.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
הי שירי, לגבי הוצאת ספר בצורה שיווקית נכונה -
חשוב להתייעץ עם מישהו שנמצא חזק בתחום הזה ספציפית
(של הוצאת ספרים ובעיקר - שמרוויח כסף מספרים.....),
שיודע מה הולך, ואיזה נישות מוצלחות.
כי ספר יכול להיות מדהים
אבל אם הוא לא בנישה הנכונה הוא לא יצליח
(טעות של הרבה סופרים -
שהולכים לפי רעיון, לפי הרגש, ושוכחים שספר גם אמור להביא פרנסה)
לגבי כריכה -
גם פה צריך עין מקצועית שתגיד לך האם הכריכה מושכת. כי חלק גדול ממכירת הספר בנוי על איך הוא נראה על המדף וכמה הוא מושך (עם הציורים שלך... לא נראה לי שזו תהיה בעיה...)

אני ממליצה לך לפנות למישהו\מישהי שאת סומכת עליהם ושעוסקים בהוצאת ספרים, או עוסקים בייעוץ בנושא (מכירה לפחות שניים כאלה אבל לא מהמגזר שלנו)
שולחת לך המלצה באישי

• הוסף לסימניות
אני רוצה לחדד את דברי -
השיווק של ספר לא מתחיל בכריכה אלא עוד לפני שהוא נכתב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1456293:
ההבדל הוא לא רק במחיר. גרפיקאי יכוון מהכיוון הגרפי, קופירייטר - מהכיוון המילולי.
אסטרטג יכוון מההיבט השיווקי נטו.
כמובן, יש גרפיקאים וקופירייטרים בעלי גישה שיווקית נכונה שיוכלו לכוון היטב לבחירה של כריכה מתאימה, אבל צריך לדעת על מי "ליפול".

ההבדל בין האנשים הקטנים לחברות הגדולות - טוב, כאן זה באמת המחיר :)

כוונתי שההבדל במחיר
הוא בין החברות פירסום לפרלנסים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1456394:
טעות של הרבה סופרים -
שהולכים לפי רעיון, לפי הרגש, ושוכחים שספר גם אמור להביא פרנסה

אני ממליצה לך לפנות למישהו\מישהי שאת סומכת עליהם ושעוסקים בהוצאת ספרים, או עוסקים בייעוץ בנושא (מכירה לפחות שניים כאלה אבל לא מהמגזר שלנו)
שולחת לך המלצה באישי

אריאלס, נראה לי שאביגיל מייזליק חולקת עלייך בעניין ה"טעות". קבלי כמה ציטוטים נבחרים ממייל שנשלח בנידון לקבוצת סופרות:

חשוב שהסופרת תרגיש חזק את התחושה שהספר רוצה לתת, שיהיה לה חיבור חזק עם החומר. הרגש הזה עובר הלאה וזה מאד חשוב. ראינו את זה עם המפיץ שלנו – כשהוא האמין בספר מסוים – האמונה הזו עברה עד ללקוחות והספר הלך, וכן להיפך, כשהוא חשב שהספר לא מספיק טוב – זה עבר גם כן... חשוב שכסופרת תאמיני מאד בסיפור שאת רוצה לכתוב, תרגישי את היופי והחידוש שבו ותשכנעי לפני הכל את עצמך שבאמת כדאי

לי למשל, כעורכת בהוצאה ולא בעיתון – אני יכולה לומר לך שאחת המסקנות הברורות היא שהאמת היא הכוח החזק ביותר להצלחה. כמה שהסיפור יותר מבוסס על חוויה פנימית אמיתית חזקה של הסופרת, על אמת פנימית בוערת שלה – כך הוא יותר יצליח.

עכ"ל.
לעיונך, שירי.

• הוסף לסימניות
זה כמובן לא סותר את מה שאמרתי, נוי.
אולי לא הייתי ברורה מספיק
התכוונתי שיש לקחת בחשבון את הקונטקסט העיסקי לצד ההשראה
ולא חלילה לכתוב "כמו רובוט"...
בתור כותבת את בטח יודעת שחוויות פנימיות אצל יוצרים הן לא ממוקדות לדבר אחד בלבד.
וגם חוויות פנימיות חזקות אפשר לנתב בדרכים שונות ולהשיג תוצאות שונות

ובתור אחת שמלמדת חשיבה חיובית אני בוודאי מסכימה עם כל מילה בנוגע לחלק של האמונה בהצלחה.
ועוד יותר מכך -בתכנון מראש של הצלחה.

• הוסף לסימניות
ממש תודה לכולן, הבהרתן קצת את הערפל.
בספר של פסח לא היו לי הרבה שאלות,
אבל הפעם מדובר על אביגדור (המסע האמיץ) שהוא פרויקט בן שנתיים ימים - ואני ממש בהתרגשות לקראת ההפקה שלו...
אז אריאלס - את הספר הבא אכתוב אחרי ייעוץ :)
זה כבר כתוב ומאויר ב"ה, ואני פשוט רוצה הכוונה בקטע של הפרסום בעיקר.
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1456634:
ממש תודה לכולן, הבהרתן קצת את הערפל.
בספר של פסח לא היו לי הרבה שאלות,
אבל הפעם מדובר על אביגדור (המסע האמיץ) שהוא פרויקט בן שנתיים ימים - ואני ממש בהתרגשות לקראת ההפקה שלו...
אז אריאלס - את הספר הבא אכתוב אחרי ייעוץ :)
זה כבר כתוב ומאויר ב"ה, ואני פשוט רוצה הכוונה בקטע של הפרסום בעיקר.
תודה!

יש גרפיקאיות מומחיות לנושא הכריכה. הן יודעות מה מוכר ומה לא.
יש לי כמה המלצות. רוצה?

• הוסף לסימניות
אני ממליצה על לאה בלוי אסטרטגית ברמת על, יש לה אופציה לפגישה חד פעמית
הרבה הצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1456413:
כוונתי שההבדל במחיר
הוא בין החברות פירסום לפרלנסים

ההבדל הוא ממש לא רק במחיר.
כלומר המחיר משפיע אבל תלו באיזה כיוון.
כלומר, אם את לקוח גדול שמפיק קמפיינים ענק וקונה מדיה שווה אז משקיעים בך ומכבדים אותך ויעשו הכל כדי שתצאי מרוצה. וסביר להניח שלא תשלמי פר עיצוב לכריכה וכו' כי זה נבלע בתקציב הפרסום שאת מקדישה.
אבל אם את סה"כ לקוחה קטנה שרוצה לפרסם ולעצב את המוצר שלך שהוא מקסים וכו', אבל את לא מתכוונת למרוח עמודים בעיתון, אז פה ימרחו אותך. ייקחו לך מחיר עתק לעיצוב ולא ישקיעו בו ממש...
לעומת זאת אם תבואי למישהי פרטית מוצלחת היא תשקיע בך את כל כולה והתוצאה תהיה בהתאם.
המוני הצלחות :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה